Honnan is a magyargyűlölet Szlovákiában?
Én a szlováklakta helyekről beszéltem :)
Felesleges felvenned ezt a lekezelő hangnemet, szerintem normálisan is elmondhatod, mi a véleményed erről.
Ha történelem szakra jász, tudnod kell, hogy bizony nem másfél évszázada léteznek azok a területek, ahol a szlovák lakosság többségi aránya nagyban meghaladta a magyarokét.
Mellesleg, sehol egy szóval nem állítottam, hogy a nemzetiségek a nacionalizmus megjelenése előtt élénken lázadoztak volna. De 1920 előtt bizony ott volt az a bő fél évszázad, amikor igenis függetlenedni akartak, és erre a magyarok igenis tettek. Márpedig a szlovákok nem azt sérelmezik, hogy mennyi ideig voltak elnyomva, hanem hogy egyáltalán elvoltak. Ami tény, és amit a mai korból visszanézve nem fognak leszűkíteni pár évtizedre.
Arról, hogy "csak" kötelező volt a magyar: most képzeld el, ha még mindig orosz megszállás alatt élnénk, és kötelezően orosz oktatásban kellene részt venned. Ez csupán távolról tűnik semmiségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!