Miért gondolják egyesek, hogy a végzettség minősíti az embert?
Pl: a 8 általánossal rendelkezők körében legnépszerűbb a fidesz -> ergó a fidesz a hülyék pártja
nem mintha egy bolti eladó OKJ-t, vagy egy földrajz-testnevelés tanári diplomát én sokkal többre tartanék, mint egy olyan embert aki 8 általánossal dolgozik

Martin Schulz a válaszom.
nálla csak akkor lenne ez baj ha jobboldali lenne de anélkül hogy elolvasnám biztos vagyok benne hogy vérbelibaloldali

A végzettség valamennyire tükrözi az adott egyén jártasságát a világ dolgaiban, ha nem is teljesen és nem is pontosan. Aki képtelen volt 8 általánost elvégezni, arról joggal feltételezhetem, hogy nem olyan okos és tájékozott, mint egy kétdiplomás valaki.
Ezzel együtt is igazad van abban, hogy a végzettség még nem feltétlenül jelenti, hogy az adott illető butább avgy okosabb. De azért beszédes.

A föci tanárokkal amúgy mi a baj?
Amúgy manapság már boldognak-boldogtalannak van diplomája, szóval szerintem sem igaz az az egyenlet hogy van diplomája = értelmiségi.

Azért mert bizonyos szinten minősíti.
A 8 általános nagyjából a megtanulsz írni, olvasni meg összeadni-kivonni szint. Ha csak ennyid van, az azt jelenti hogy még egy adott szakmát sem voltál képes kitanulni, nincs semmire képesítésed.
Persze ez nem jelenti azt hogy mindenki hülye, lehet valaki papír nélkül is jól csinál egy szakmát, de valljuk be nem ez számít átlagosnak.
Az meg tény hogy a Fidesz, meg úgy általában mindegyik párt erősen épít a kevésbé értelmes rétegre. Egyszerűen azért mert őket lehet a legkönnyebben, legolcsóbban megvezetni és ők vannak a legtöbben.
az, hogy az egy semmitmondó diploma
csak ennyi
matematika, fizika, informatika
ezek az érdekes tudományterületek
persze nagyon szépek a nemzeti parkok, meg a nemlétező magyar bányászat topográfiája, de egyszerűen nem ezen áll vagy bukik a versenyképesség
Vagy mondjuk azt sem teljesen értem, hogy honnan van ungár petinek ilyen sok esze paks2 fikázásához, amikor ő alapvetően nem mérnök de még csak nem is közgazdász
de mondjuk az már nem zavarja (ezt az egész ruszofób kurzust), hogy a BMW és a Mercedes oroszországban nyit üzemet.
És ezek mind diplomás, sőt több diplomás emberek.
Szerintem ungár petya annyit nem tud erről az egész atomenergiáról, hogy fizika érettségin se menne át belőle.
Akkor miért relevánsabb az ő véleménye, mint egy 8 általánost végzetté?

Azért sok mindent elmond az emberről a végzettsége, vagy annak a hiánya.
Nyílván nem lehet és nem is kell, hogy mindenki diplomás legyen, de az nem árt ha legalább egy szakmával rendelkezik valaki.
Az ismerőseim többsége akiknek csak a 8 általánosa van meg elég züllött, céltalan alakok, de van kivétel is, aki bár nem rendelkezik semmilyen képesítéssel, teljesen kulturál és normális értékrenddel bíró személy.
Attól, hogy valakinek 8 általánosa van még nem lesz hülye, de az is igaz, hogy a tanulatlan embereket általában könnyebb befolyásolni, manipulálni.
Amúgy önmagában a végzettség szerintem nem ad okot arra, hogy lenézzünk valakit, lehet normális és hasznos tagja a társadalomnak egy segédmunkás, egy bolti eladó és egy tanár is, mindnek más a feladat, mindre szükség van.
Az viszont mindenféleképpen pozitív dolog ha valaki tanul, művelődik, még akkor is ha végül nem azon a területen helyezkedik el, az a jó ha az emberek rendelkeznek önálló gondolatokkal és világnézettel, és nem fekete-fehéren látják a világot, ehhez viszont kell, hogy legyen valami az ember fejében, mert ha nincs akkor könnyen rá lehet erőszakolni más gondolatait ezáltal pl. a propaganda révén a szélsőségek felé terelni őket.
Az pedig, hogy ki mennyit ér a munkaerőpiacon az megint egy más kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!