Hogyan lehet valakibol elnök? Mihez van kötve . Kor/végzettség?
Figyelt kérdés
2017. okt. 3. 16:32
2/10 A kérdező kommentje:
Magyar
2017. okt. 3. 16:43
3/10 anonim válasza:
Ha jól tudom akkor 35 éves kor a minimum, végzettség szerintem nincs megadva.
5/10 A kérdező kommentje:
Hát az ország elnöke
2017. okt. 3. 16:57
6/10 anonim válasza:
Ja az más. Azt hittem bármilyen elnöki pozíció jó. Van egy ismerősöm feltünési viszketegsége van. Minden áron valamilyen elnök akart lenni. Végül elérte hogy a helyi polgárőr csapat elnöke lett. Nem nagyon csípték mert le lett váltva. Mérgében csinált egy saját ovoda segítői alapítványt megtette magát elnöknek. Na onnan váltsa le aki tudja!
7/10 anonim válasza:
Nincs végzettséghez kötve.
Köztársasági elnök: 35 évnél idősebb magyar állampolgárnak kell lenni. Az országgyűlés választja a pártok jelöltjei közül.
Miniszterelnök: a párt választ egy miniszterelnök jelöltet és ha megnyerik a választást a köztársasági elnök kéri fel a posztra.
8/10 A kérdező kommentje:
Akkor ha belepek egy pártba és megválasztanak miniszterelnök jelöltnek 20 évesen lehetek elnök? :)
2017. okt. 4. 05:09
9/10 anonim válasza:
Miniszterelnök lehetsz 20 évesen is, csak államfő nem.
10/10 anonim válasza:
8# attól eltekintve hogy gyakorlatban a párt legbefolyásosabb, legnagyobb hatalmú, legkarizmatikusabb embere szokott a miniszterelnök lenni ( pár kivétel van, de ha nagyjából ez az általános ), igen lehetsz 20 évesen miniszterelnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!