Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A szegény gyűlölő feltehetően...

A szegény gyűlölő feltehetően jómódú emberek nem birják felfogni, hogy pont a vagyonok egyenlőtlen elosztása miatt van ennyi szegény/hajléktalan?

Figyelt kérdés

2017. okt. 7. 17:12
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

29.30.31. Bőven elég lett volna egy regisztrációról beírni ez.

Attól, hogy háromszor visszajössz ugyanazon az este még nem lesz igazad, de jópofa az erőlködés csak olyan értelmetlen, mint az, hogy nem akarod érteni, amit írtam.

De gondolom akkor a világ vezető oktatásszociológusainak a véleménye, meg az elemzései arról, hogy a gazdagság termeli újra a gazdagságot se számít csak a mesék arról, hogy neked milyen jól megy, történetek a self md manekről és így tovább, meg csak a lustaság meg már az SSCk is vagyonokat fizetnek. Köszi engem a tények érdekelnek, nem az, hogy mivel nyugtatod magad. Mert ez az hazudozás magadnak. A Nickelodeonon még el is nézném ha tíz éves volnék.

A lustaság szóba került, igen valóban komoly bajnak érzem, hogy sokan lusták tájékozódni, meg tanulni így nem képesek még se érteni, amit írtam, nem hogy egyetérteni vele. Én helyettetek nem tudok művelődni az a ti dolgotok lenne.

2017. nov. 3. 20:46
 32/39 anonim ***** válasza:

# 32

Mi hoztunk pár példát hogy léphetsz ki a szegénységből. Te pedig csak személyeskedsz. Bármilyen állitás nélkül. Tudnál esetleg pár konkrétumot irni? Vagy pár dolgot linkelni a "a világ vezető oktatásszociológusainak a véleménye, meg az elemzései" közül. Amik le írják hogy mi az ami a szegényeket a szegénységben tartja.

2017. nov. 3. 21:14
 33/39 anonim ***** válasza:
18%
Hagyd utolsó, biztos keveri valami más országokkal. Mert azért van sok ország ahol szinte lehetetlen kitörni a szegénységből. Magyarország szerencsére nem ilyen. Itt ha szorgalmasan tanulsz, talpraesett vagy akkor viszonylag könnyen érhetsz el jobb életszínvonalat mint a szüleid.
2017. nov. 4. 02:51
 34/39 anonim ***** válasza:
9%
Ezért kéne a kapitalizmust végleg eltörölni.
2017. nov. 16. 22:25
 35/39 anonim ***** válasza:
71%
Akkor nyilván van elképzelésed arról is, 35-ös, mi legyen a kapitalizmus helyett.
2017. nov. 16. 23:21
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden szegény roma. Azokkal az aranyakkal villogó millárdos tesvírek se törődnek, nem érdekli őket, ha megfagynak a purgyékkal együtt az ablaktalan, romos viskókban.
2017. nov. 17. 12:15
 37/39 anonim válasza:
Egy, a témához kapcsolódó kérdés: nektek mi a véleményetek egy olyan jómódú orvosról (55-60 év közötti lehet, pontosan 25 éve magánpraxist folytat mint bőrgyógyász-kozmetológus, nagyértékű lakásban lakik, ~2 éves BMW 528i X-Drive autója + még egy olcsóbb kocsija is van), akitől - mint egykori páciense - idén januárban egy kis pénzadományt próbáltam illedelmesen kérni (csak próbaképp, kíváncsiságból; szerencsére nem szorulok rá) este 7 óra körül az utcán, miután egy komolyzenei koncertről távozott az illető. A válasz egy fejrázás volt, megtoldva ennyivel: „nem szokásom adakozni”, majd sietősebbre vette a lépteit, beszállt a fekete BMW-be, és elhajtott.
2017. dec. 2. 11:36
 38/39 anonim ***** válasza:

Utolsóhoz:

Az a véleményem, hogy bizonyos értelemben igaza van.

Nincs az a vagyon, amit ne lehetne elosztogatni apránként, mert rengeteg szegény ember van. Én azt gondolom, érvényes az a közgazdasági axioma, hogy az éhezőnek nem halat kell adni, hanem meg kell tanítani halat fogni. Ha valaki szegény, akkor nem sokra megy egy kezébe nyomott ezressel. Mert az másnapra elfogy és ugyanott tart. Ezért nem látom különösebb értelmét annak, hogy adományokat adjunk a szegényeknek ahelyett, hogy kidolgoznánk valami épeszű programot, ami magát a szegénységet lenne hivatott minél jobban felszámolni. Ilyenben szerintem sokan szívesen részt vennének.

De az, hogy adok egy ezrest egy csövesnek, legfeljebb lelki megnyugvást hoz, de az ő problémáját nem oldja meg.

2017. dec. 2. 14:02
 39/39 anonim ***** válasza:
Nem pénzzel, de pl. az ócska, félig összedőlt, ablaktalan putrik rendbe tételével, ruhaneművel, élelemmel kell segíteni. De a putrik újjáépítését ne drogozva, piálva bámulják, hanem ők maguk is dolgozzanak, azt majd jobban megbecsülik, mint saját kezemunkájukat.
2017. dec. 2. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!