Azt mondták a minap egy műsorban, hogy a magyar nettó átlagbér 198000 ft. Ezek tényleg ennyire hülyék, vagy nem tudnak súlyozott átlagot számolni?
14# "300 ezer alatt már csak az kap aki nem dolgozik."
Ezt légyszi mondd meg a bruttó 200at kereső tűzoltó apámnak és az ugyanilyen bérért dolgozó is, jó? Szerintem ők pont azok akik mindent megtesznek az országért és ha nekik ilyet mondasz hogy nem dolgoznak, nem kicsit megharagudnak.
De ugyanezt mondhatod a mentős testvéremnek ( bruttó 160... Jövőre megemelik 180-ra! Uhh, micsoda túlfizetés, én ezt megfelezném mert hát egy mentős nem dolgozik... ) vagy általánosságban a tanároknak, ápolóknak, óvónőknek, stb.
Ők nem dolgoznak? Én gépészmérnök hallgató vagyok Pesten és hallom hogy az MSC hallható, de egyetem mellett már dolgozó emberek mesélik hogy nettó 220-250-et megkapnak. Mint végzett mérnökök ( BSC ) és mesterképzésen hallgatók. Ugyanúgy az informatikusok, nettó 400-500 rossz bérnek számít.
Csakhogy nem lehet mindenki mérnök, informatikus meg politikus ( képviselői fizetés bruttó 800 ezer, miniszteri millió felett van, plusz szolgálati kocsi, benzin, telefon, telefonszámla, lakhatási támogatás és egyéb adómentes juttatások, mint a cafateria vagy a tiszteletdíj ). Márpedig az átlagot ők húzzák fel, aki bruttó 600-800 ezer, 1-2 milliót keresnek. Nem pedig az átlagember keres bruttó 350-et hogy 300-ra húzza az átlagot.
Csak egy kérdés: tudod hány mentős kell ahhoz, hogy egy politikusnak a fizetését kompenzálva bruttó 300 ezer forint legyen az átlag? Egy mentős bruttó 160 ezret keres, egy miniszter bruttó 1,5 milliót. Segítek: 8. 8 mentős ( vagy igazából bármilyen ebbe a kategóriába tartozó közalkalmazott ) kell ahhoz hogy teszem azt Rogán Antal miniszter fizetésével összedobva 300 ezres átlag jöjjön ki.
Jaja, jól látja a dolgokat, mert ugyan azt a hülyeséget hajtogatja, amit te :D
Eleve falsak az adatok, nem is ennyit keres egy tűzoltó vagy egy mentős :D
Másrészt fel bírod fogni, hogy átlagbérről beszélünk?
Az átlagbér nem azt jelenti, hogy a minimálbéreseket nézzük csak.
23# "Eleve falsak az adatok, nem is ennyit keres egy tűzoltó vagy egy mentős :D "
21# vagyok, tessék, itt a bérezés:
Közalkalmazotti bértábla E és F osztály a mentős: [link]
Tűzoltói fizetés, a jelenleg hatályban lévő HSZT alapján: [link] [link] ( a vonulós tűzoltók nem tisztek, úgyhogy ne a tiszti béreket nézzétek )
Jaj, ne!
Már megint egy laikus linkelgeti ezeket a jogszabályokat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!