Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fél millióért sem lehet...

Fél millióért sem lehet pályakezdőt találni vs. Már Kínában is sokkal magasabb az átlagbér, mint nálunk. Melyik igaz?

Figyelt kérdés
2016. szept. 12. 21:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%
Vannak olyan szakmák az országban, igen, ahol már félmilliót és hajlandóak lennének fizetni azért, hogy valaki ott dolgozzon. Mondjuk az is igaz, hogy nem a jogász-közgazdász-kulimunkás szférában, de vannak. Amiből többlet van, azok meg továbbra is szaréhugyé' dolgoznak.
2016. szept. 12. 21:43
 2/11 anonim ***** válasza:
24%
Számold ki : bruttó fél milla = nettó 250 ezer. Abból albérlettel + rezsivel alig lehet kijönni kajára költve. Külföldön 10x ennyit keresel és a kaja ugyanannyi.
2016. szept. 12. 21:58
 3/11 anonim ***** válasza:
14%
Sajnos még havi félmillióért sem lehet embert találni.
2016. szept. 12. 21:59
 4/11 anonim ***** válasza:
97%

"Fél millióért sem lehet pályakezdőt találni"

Ez igaz, de csak bizonyos szakmákban.

"Már Kínában is sokkal magasabb az átlagbér, mint nálunk."

Ez határozottan nem igaz.

2016. szept. 12. 22:10
 5/11 anonim ***** válasza:
58%
Egyik se igaz.
2016. szept. 12. 22:14
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nincs aza az ágazat ma Mo.-on ahol ne lenne hiány dolgozókban. Ez ki fog pukkanni, mint egy lufi, ki kell, hogy pukkanjon, mert a bérezés a béka segge alatti, a vállalkozó nem tud emelni, mert nem tudja megfizetteni magasabb bérekkel járó plusz költséget a vásárlókkal/fogyasztókkal, mert az ország nagy része csóró, vagy a hizelekre keres, stb... Ez össze kell, hogy omoljon, hogy az egész rendszert alapjaitól újra lehessen építeni. Én ebben bízom, de a realitás azt súgja, hogy inkább elárasztják majd az országot mindenféle vendégmunkásokkal, a színvonal meg mindenhol csökken, mert spórolni csak a minőségen lehet. Bocs, kicsit depin fogom ezt fel, de ez a magyar modell, nekünk valahogy semmi nem jön össze, vagy nem úgy hogy az nekünk melósoknak is jó legyen.
2016. szept. 12. 23:36
 7/11 anonim ***** válasza:

Változó.

Jogász ismerősöm 160 ezer forintért dolgozik egy ügyvéd mellett, ez átlagos a pályakezdő jogászoknál. Persze maszek ügyvédként már lehet milliókat keresni ( mondjuk a kiadások is megnőnek ), de az még sok év lesz.

Ehhez képest informatikus ismerősömre még az egyetemen lecsaptak, nyári gyakorlatra ment egy céghez utolsó évben, a diploma megszerzése után bruttó 350-ért vették fel.

Én mérnöknek tanultam. Egyetem után 250 ezerért vették fel pályakezdőként a második helyre. Az első helyen feltették a kérdést, hogy mekkora fizetésre gondoltam ( utána néztem a szakmámbeli átlagbérnek, az 270 ezer ) és amikor 240-et mondtam, szó szerint kiröhögött az illető és közölte, hogy ennyit a 10 év munkatapasztalattal rendelkezők kapnak.

De van ismerősöm ( szintén mérnök csak más szakon - ő olajmérnök ), akit 300-ért vették fel.

Tehát igen, sok helyen hiány van. Ellenben nem mindent fizetnek meg jól, biztos hallottátok már a kifejezést, hogy jogászból, közgazdászból, bölcsészből annyi van, hogy "Dunát lehetne velük rekeszteni", főleg hogy igazi szakemberből ( elvégre ezek pont nem olyan szakok, ahol elég a kettes, itt számít a tudás ) kevés van.

2016. szept. 12. 23:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Persze,vannak olyan munkakörök,ahol már akkora az emberhiány,hogy ennyit is fizetnének.Csak azok,akiknek meg lenne hozzá a képzettségük,esetleg már külföldön dolgoznak.Viszont azt kétlem,hogy Kínában magasabb az átlagbér,pláne,hogy sokkal.
2016. szept. 13. 09:41
 9/11 anonim ***** válasza:

"Ehhez képest informatikus ismerősömre még az egyetemen lecsaptak, nyári gyakorlatra ment egy céghez utolsó évben, a diploma megszerzése után bruttó 350-ért vették fel."

Nem irtad ezt el veletlenul? Brutto 350 informatikai teruleten eleg keves.

Netto 200 korul szoktak startolni a normalisabb helyek. (Hacsak nem valami zugceghez megy az embert Wordpress feljesztonek, de diploma utan mar azt nem szokas.)

2016. szept. 13. 10:38
 10/11 anonim ***** válasza:

9# én 350-re emlékszem. Lehet több, de szerintem 350 volt.

7-es vagyok.

2016. szept. 13. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!