Támogatnád a Jobbik ezen "követelését"? Egyet értesz vele?
A magyarországon működő multinacionális cégek adják meg az európai uniós átlagbért az itt foglalkoztatott magyar alkalmazottaiknak.
Egyet értesz vele ? (igen/nem miért? )
Megtehetnék, de nem fogják megadni.
Ők pont az olcsó, szolgalelkűbb munkaerő miatt vannak itt.
A legrosszabbak a ker multik fizetnek.
Volt Tesco dolgozó ismerősöm.
Neki még jó néhány éve minimálbért fizetett a Tesco, kafetéria nem nagyon volt, a benzint 3 forinttal fizették csak(jobb helyeken 8 forinttal fizetik).
Na, meg elvárják a túlórát, de kifizetni nem akarják.
Csak ismételni tudom magam, egyik kérdés kapcsán is ugyanezt írtam: A "legkisebb is számít" áruházlánccal kapcsolatos, azon belül is a 2 központi logisztikai raktárral. Biztos forrásból tudom hogy ha valamilyen állami szabályozás vagy egyéb miatt magasabb bért kellene fizetniük, egyszerűen átvinnék a logisztikát a szlovákokhoz, na ezzel mit kezdesz? És ez az egyik kiemelt partnere a kormánynak...
Vagyis hiába értek én egyet a jobbik javaslatával, nem biztos hogy attól az még jól sülne el.
Jaj, ha a populizmus fájna...
EU ÁTLAGbér??????? Beleszámolva azt, hogy Németországban, Franciaországban és Angliában az átlagfizetés az itteni ötszöröse, és ezek a legnagyobb népességű országok közé tartoznak? Nem tudom mennyi az EU átlagbér, de valahol 300.000 forint körül lehet. Ennyit a multik fele nem lenne hajlandó fizetni, és joggal (Tesco, Auchan, Lidl pénztárosok és árufeltöltők mégis mi az istenért keresnének ennyit???), a másik felük meg megfizetné, amivel teljesen tönkretenné a magyar vállalkozókat. Mégis ki dolgozna egy magyarnak, ha az csak felét tudja fizetni a multinak? Egy ilyen döntés teljesen beláthatatlan következményekkel járna. A legokosabb közgazdász sem tudná minden következményét előre kiszámolni. A gazdaság összeomlana, és ki tudja, mi jönne utána. Jaaaaaaj. Na ezért nem szavazok én a Jobbikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!