Támogatnád a Jobbik ezen "követelését"? Egyet értesz vele?
A magyarországon működő multinacionális cégek adják meg az európai uniós átlagbért az itt foglalkoztatott magyar alkalmazottaiknak.
Egyet értesz vele ? (igen/nem miért? )
Ezek szerint a magyar kisvállalkozóknak változatlanul szabad lenne minimálbérre bejelentve, se szabadság, se betegállomány alapon dolgoztatni.
Ez egy populista döntésnek hangzik, de nyilván a gonosz multik kikergetése a cél az országból.
Hogy jól járni senki nem fog vele az biztos.
Én is hallottam ezt, ugyan jól hangzik, de az csak a szokásos demagógia, nincs reális alapja.
A valóságban Magyarország versenytársa nem Németország, Ausztria, Franciaország, Anglia, hanem sokkal inkább Szlovákia, Románia, Horvátország, Lengyelország.
kedves kérdező!
a fentiekben elhangzottak már leírták, hogy milyen hatása lenne, de én had mondjam, meg, hogy mi a módja, annak, hogy eu-s átlagbért fizessenek a multiknál
ennek egyetlen konzervatív, jobboldali, racionális módja van: verseny
az államnak nem szankcionálni kell a cégeket, hanem a versenyt kell élesíteni, az éles verseny a hatékonyság növeléséhez vezet, a hatékonyság növelése jó munkaerő keresletet eredményez, ez pedig növeli a béreket miért? mert ha nem teszi, akkor elmennek a konkurenciához
nem tudom, hogy érthető-e a dolog, de egyébként csak ennyiről van szó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!