Azt mondták a minap egy műsorban, hogy a magyar nettó átlagbér 198000 ft. Ezek tényleg ennyire hülyék, vagy nem tudnak súlyozott átlagot számolni?
A statisztikát mindig úgy kell készíteni, hogy azt mutassa, amit mutatni szeretnél.
Ez egy egyszerű átlagszámítás, amit a milliós havi fizetések ennyire el tudnak torzítani. Egy mediánérték vagy egy eloszlási görbe sokkal jobban jellemezné a valóságot, de akkor esetleg nem az jönne ki a számokból, hogy milyen baromi jól teljesítünk.
Ennyi.
És még benne sincs az, hogy sokan zsebbe kapják a fizetést.
Valszeg egyébként nagyobb lenne.
ma 08:38
Vagy hogy a Fidesz akkori propaganda szlogenjét idézzem...
"Magyarország jobban teljesít" :D
Vagyis a FIDESZ-KDNP teljesít "jobban", mert ugye a FIDESZ-KDNP maga a MAGYARORSZÁG :D
Nyilván a statisztikusok nem tudnak számolni, akik matekot tanulnak egyetemi szinten, te viszont tudsz a 3-as matekérettségiddel...
Esetleg nézz utána a módszertannak, hgy mi alapján számolnak, mielőtt lehülyézel valakit.
"Az én nettó bérem 110 ezer."
Amihez zsebbe kapsz még vagy 50 ezret.
Én elhiszem. A nettó 110 ezres átlagot simán felviheti Orsós és Matolcsy + ezek rokonainak, csókosainak átlaga. A többiekről (pl. a madárfejű Petike) már ne is beszéljünk. A magyar menedzserek is szégyentelenek a cégeknél.
Amilyen ostoba nép ez, szerintem nem egy ember van aki elhiszi, hogy ez az átlagbér a plebs esetén is.
"az átlag nő, a számok jobban teljesítenek, de ezt nagyon kevesen érzik.
Egy példával élve, ha egy osztályban van tíz gyerek, és az egyikük kap tíz almát, akkor átlagban minden gyereknek van egy almája. Csakhogy ténylegesen kilenc gyereknek nincs egy se"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!