Azért én szívesen megnézném a tényleges átlagbér-megoszlási statisztikát is...
2017. júl. 20. 11:43
2/12 anonim válasza:
Örvendetes, hogy emelkedik, még pedig gyorsan. De többet mondana a medián, illetve a decilisek.
2017. júl. 20. 11:51
3/12 anonim válasza:
AZ a baj, hoyg nem vagytok tisztában az ÁTLAG fogalmával. Az átlagbérbe beletartozik a jópár milliárdos is és az giencsak megugrasztja az eredményt. Ugyanis az átlagot úgy számolják, hogy az országban élö ÖSSZES ember ÖSSZES jövedelmét összeadják és az ÖSSZES ember számával elosztják.
2017. júl. 20. 11:56
4/12 anonim válasza:
Esetleg többet mondanának az illetékesek, a dolgozó emberek? Erről miért nincs népszavazás, avagy úgy tetszik, nemzeti konzultáció?
2017. júl. 20. 11:57
5/12 anonim válasza:
Időpont ma 11:56
pontosan itt a hiba...nem a valós, hanem torz képet ad...
2017. júl. 20. 11:58
6/12 anonim válasza:
Mivel tisztában vagyok az átlag fogalmával,így semmi különöset:)
2017. júl. 20. 12:07
7/12 anonim válasza:
Mi lenne a véleményem? Az, hogy sok a gazdag, akiknek a fizetése elég jó szépíti az átlagot.
2017. júl. 20. 12:15
8/12 anonim válasza:
Azt, hogy ez nem ad valós képet. De ha valaki megmutatja, hogy az átlagbér mennyiben tér el a régiók között, illetve a társadalmi rétegek között, még azzal sem elégednék meg 100%-osan.
Ugyanis szerintem az is fontos, hogy melyik régióban milyen ÜTEMBEN nőttek a bérek. Ha teszem azt fel, hogy a Kelet-Magyarországbeli régiókban stagnálás van, míg nyugaton intenzív növekedés, akkor még a növekedésnek se tudnék teljes szívből örülni, mert tudom, hogy ezzel csak mélyül az emberek közötti szakadék.
2017. júl. 20. 12:47
9/12 anonim válasza:
Nem valòs. Ennèl jòval több lehet. Az emberek jelentős rèsze zsebbe kapja a nagy rèszèt a bérènek. 200 az lófütty. Vidèken èlek, de közel s távol nem ismerek senkit aki 200 alatt keresne. Pedig mèg IT-sek sem vagyunk.
2017. júl. 20. 13:20
10/12 anonim válasza:
"AZ a baj, hoyg nem vagytok tisztában az ÁTLAG fogalmával. Az átlagbérbe beletartozik a jópár milliárdos is és az giencsak megugrasztja az eredményt."
Pont ezért mérnek varianciát, és ez nem ezt igazolja :)).
A másik, hogy a "jópár milliárdos" nem bért kap, hanem osztalékot, meg kamatot.
Gondolom nem nehéz belátni, hogy fizetésből élő ember ritkán milliárdos.
DE nyomjuk csak a ballib agitációs propagandát, hátha akkor egyszer igaz lesz :).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!