Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azt mondták a minap egy...

Azt mondták a minap egy műsorban, hogy a magyar nettó átlagbér 198000 ft. Ezek tényleg ennyire hülyék, vagy nem tudnak súlyozott átlagot számolni?

Figyelt kérdés
2017. okt. 7. 08:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
10%
Éppen ezért én csak annak a statisztikának hiszek, amit ÉN hamisítok!
2017. okt. 7. 09:18
 12/25 anonim ***** válasza:
79%

"Amihez zsebbe kapsz még vagy 50 ezret."

Ha ebből indulunk ki, akkor Matolcsy is kap még zsebbe 6 milliót és máris ugyanott tartunk, nem?

2017. okt. 7. 10:11
 13/25 anonim ***** válasza:
21%

"Ha ebből indulunk ki, akkor Matolcsy is kap még zsebbe 6 milliót és máris ugyanott tartunk, ne"

Felsőbb körökben ez már nem jellemző, hogy nem jelentik be őket, vagy csak a felére.

Informatikus, mérnök ismerősöktől még soha nem hallottam, hogy minimál és akkor a többit zsebbe.

Másrészt nem kell terelni.

Hiába a hiszti, a bér ennyi, a medián is vagy 160 ezer.

Erre rájön a zsebbe téma, ott vagy hogy 200 az valós.

Elhiszem, hogy nehéz beletörődni, már nem lehet mutogatni. El kell menni dolgozni.

2017. okt. 7. 10:18
 14/25 anonim ***** válasza:
8%
300 ezer alatt már csak az kap aki nem dolgozik.
2017. okt. 7. 11:04
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy te vagy a rokonaid, barátaid mennyit keresnek az semmit se jelent. Sokan vannak akik milliókat keresnek magánszférában és felhúzzák. Én is sokat ismerek.
2017. okt. 7. 11:09
 16/25 anonim ***** válasza:
75%

"Felsőbb körökben ez már nem jellemző, hogy nem jelentik be őket, vagy csak a felére"

Nem is a bejelentésről beszéltem, hanem a konkrét kenőpénzekről, megvesztegetésekről, kamu alkalmi megbízásokról, ajándékozásról.

Elhiszem, hogy nehéz beletörődni.

A mediánbért pedig tudtommal nem is számolják hivatalosan, legalább is én nem találtam régebben. Ha te igen, legyél szíves linkelni. Nem ellened szól, de az egyéni becslések nekem mindig olyan "idegenek".

De egyébként a feketemunka plusz jövedelmét is, most ki határozhatja meg reálisan? Budapesten kap valaki 50 ezer pluszt, vidéken pedig még az alapbérnél is kevesebbet, mert kirúgják őket, és közmunkásként veszik vissza. Akkor most hol áll a mérleg nyelve?

Az egyetlen dolog, amiből biztosan kiindulhatunk azok a hivatalos ksh adatai. Ezekre lehet minimum értékekként is gondolni, és belekalkulálni egy plusszos hibahatárt, de a tapasztalat az, hogy aki feketézik, az sem él jól, csak kevésbé szarul, innentől kezdve pedig miről vitázunk?

2017. okt. 7. 11:20
 17/25 anonim ***** válasza:
60%
Ez úgy jön ki, hogy van egy szűk réteg, akik milliókat, tízmilliókat, százmilliókat keresnek havonta, ők húzzák fel az átlagot. A mediánbér ennél sokkal kevesebb lenne. (Ha 100 számot sorba rendezünk, akkor az 50. a medián.)
2017. okt. 7. 12:22
 18/25 anonim ***** válasza:
Én csak egy gyárban dokgozm nekem 190 nettó az tlagom. Ha hozzáveszem az évi kétszeri bónuszt akkor simán több mint az itt említett összeg. Tehát szeruntem hihető a dolog.
2017. okt. 7. 13:29
 19/25 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy hol élsz. Pont nem rég hozták le, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csak 150 ezer forint az átlag bér, ezzel szemben Győr-Moson-Sopron megyében 243 ezer. Inkább mediánt kellene jobban hangsúlyozni, csak az lehet nem mutatna ilyen jól.
2017. okt. 7. 13:47
 20/25 anonim ***** válasza:
nézd az ország egyharmada budapesten és környékén dolgozik. Itt van az 200 felett is de ebbe a statisztikába azok is bele vannak számítva akik 1 milla felett keresnek mert vannak ilyenek nem is kevesen
2017. okt. 7. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!