Azt mondták a minap egy műsorban, hogy a magyar nettó átlagbér 198000 ft. Ezek tényleg ennyire hülyék, vagy nem tudnak súlyozott átlagot számolni?
"Amihez zsebbe kapsz még vagy 50 ezret."
Ha ebből indulunk ki, akkor Matolcsy is kap még zsebbe 6 milliót és máris ugyanott tartunk, nem?
"Ha ebből indulunk ki, akkor Matolcsy is kap még zsebbe 6 milliót és máris ugyanott tartunk, ne"
Felsőbb körökben ez már nem jellemző, hogy nem jelentik be őket, vagy csak a felére.
Informatikus, mérnök ismerősöktől még soha nem hallottam, hogy minimál és akkor a többit zsebbe.
Másrészt nem kell terelni.
Hiába a hiszti, a bér ennyi, a medián is vagy 160 ezer.
Erre rájön a zsebbe téma, ott vagy hogy 200 az valós.
Elhiszem, hogy nehéz beletörődni, már nem lehet mutogatni. El kell menni dolgozni.
"Felsőbb körökben ez már nem jellemző, hogy nem jelentik be őket, vagy csak a felére"
Nem is a bejelentésről beszéltem, hanem a konkrét kenőpénzekről, megvesztegetésekről, kamu alkalmi megbízásokról, ajándékozásról.
Elhiszem, hogy nehéz beletörődni.
A mediánbért pedig tudtommal nem is számolják hivatalosan, legalább is én nem találtam régebben. Ha te igen, legyél szíves linkelni. Nem ellened szól, de az egyéni becslések nekem mindig olyan "idegenek".
De egyébként a feketemunka plusz jövedelmét is, most ki határozhatja meg reálisan? Budapesten kap valaki 50 ezer pluszt, vidéken pedig még az alapbérnél is kevesebbet, mert kirúgják őket, és közmunkásként veszik vissza. Akkor most hol áll a mérleg nyelve?
Az egyetlen dolog, amiből biztosan kiindulhatunk azok a hivatalos ksh adatai. Ezekre lehet minimum értékekként is gondolni, és belekalkulálni egy plusszos hibahatárt, de a tapasztalat az, hogy aki feketézik, az sem él jól, csak kevésbé szarul, innentől kezdve pedig miről vitázunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!