A 2008-as gazdasági válság mennyire tette rá bélyegét az MSZP kormány sikerére szerintetek?
Az MSZP nagy bukásának legfőbb oka a gazdasági hanyatlás volt szerintem, nem az öszödi beszéd vagy a korrupció.
Valószínűleg egy Fidesz kormány is hasonló lépéseket tett volna, mint az MSZP, az ország erősen kényszerpályán mozgott akkoriban. Ha véget ér a mostani gazdasági fellendülés, jön egy visszaesés, valószínűleg a Fidesz is bele fog bukni.
"Erre jó példa, hogy most amikor viszonylag jól működik a világgazdaság, így is csak lefelé húzzák az országot."
Haha :DDD. Komám ma hol is állnak a bérek? A munkanélküliség?
Ja tudom... juniós támogatásból. A kedvenceidnek gigahitelbő sem sikerült, a támogatás mellé.
Úgyhogy ne is magyarázd, hogy a szoci ciklus az csak a válság miatt tűnt szarnak.
"Haha :DDD. Komám ma hol is állnak a bérek? A munkanélküliség?"
A munkanélküliség egy kozmetikázott adat ezt te is tudod nagyon jól, a gazdaságilag aktív népesség száma már egy érdekesebb támpont. Az a rendszerváltás előtti 5.4 millióról leesett kereken 4 millióra 98-ban, és 4-4.3 millió között himbálózott 98-2012 között. Most 2013 után mivel európai szintű konjunktúra van bővült 4.5 millióra.
A reálkereseti indexet ha nézed 2006-ban volt 182-es (a bázisév 1960), majd egészen 2014 ez alatt maradt. Csak azóta indult el felfelé.
"Ja tudom... juniós támogatásból. A kedvenceidnek gigahitelbő sem sikerült, a támogatás mellé."
Nem volt semmiféle gigahitel, ez is csak kormánypropaganda, 2002-2008 között ugyan nőtt az államadósság GDP arányosan, de ez 10% volt, az hogy 66-ról 81-re szaladt fel arról igenis a világválság tehet.
"Úgyhogy ne is magyarázd, hogy a szoci ciklus az csak a válság miatt tűnt szarnak."
Olyan sokat erőlködtök kedves fideszesek, így én egyre többet olvasok a mocskos rohadt elmúltnyolcév gazdaságáról, és egyre kevésbé érzem szörnyűnek, ugyanis a statisztika mást mutat mint amit ti mondtok, hogy hinnem kéne és az emlékeim sem támasztják alá, a fideszes megszorítások sokkal fájdalmasabban érintetek engem személyesen mint a szocik idején történtek.
"ettől függetlenül 10 éve volt ingyenes számlavezetés alacsony jövedelem esetén is, most 150-200k alatt ilyet nem találsz..."
Valamennyi családtagomnak ingyenes a számlavezetés a banknál, köztük az egyetemi hallgatónak is, akinek minimális az állandó jövedelme. Meg az internetes bankolás, a kártyával vásárlás, havi 2 ATM-készpénzfelvétel és az SMS-étesítés az egyenlegváltozásokról.:-) Nem emlékszem, mikor voltam utoljára bankfiókban, szinte bármi elintézhető online vagy telebankon keresztül. Ha nem vagy megelégedve a saját bankoddal, nézz körül, és menj át másikhoz, bőven van választék.
Ami pedig a kérdést illeti: Az MSZP-kormány MICSODÁJÁRA tette rá a bélyegét a világválság?:DD
Egyik kormány sem volt jobb, sem jobb a másiknál, mert folyamatosan egymásnak átadva a stafétabotot és kitaposva a terepet vezették bele a gödörbe az országot, természetesen az állampolgárok segítségével és jóváhagyásával.
A lakosság erkölcsi ingerküszöbe egyre fentebb emelkedett és most már semmiféle aljassággal nem foglalkoznak...
Felesleges energiafecsérlés a mi lett volna, ha... a múltat nem lehet megváltoztatni, de a jelen pillanatában kell létezni és a jövő felé tekinteni, a múltból tanulni.
A bankadó egyébként sem rendkívüli adóként volt bevezetve a válság után? Akkor hogy-hogy még létezik egyáltalán?
Az eredeti kérdésre:
Én nem szerettem a szocik gazdaságpolitikáját. Olyan mondvacsinált volt. Többre mentek volna szervezeti fejlesztésekkel és modernizációval, ahelyett, hogy támogatás formájában szétosztják. Bár ugyanebből a szempontból emberibbnek is éreztem azt a kormányt, és bár Gyurcsány még a mai napig csak lejáratja az ellenzéket, annyit elismerek neki, hogy legalább beleállt a pofonokba.
Ezzel szemben a fidesz intézményesítette az önérdekeit, és ezért emberileg egyszerűen nem tudom támogatni őket. A gazdaságpolitikájukról sem vagyok elragadtatva, én jóval progresszívabb rendszerekben gondolkodom.
Az MSZP kormány "sikerére" már csak azért sem tudta rátenni a válság a bélyegét, mert olyan, hogy "siker" nem is volt neki.
"De nekik mégis sikerült többé kevésbé."
Ja. Bajnai ún. szakértői kormánya gyakorlatilag betartotta, amit az IMF diktált nekik.
"Vajon a Fidesznek is sikerült volna?"
Orbánt ismerve beintett volna még az IMF-nek is. Aztán vagy a legrosszabb jött volna, vagy valami csoda.
"Ez az 55%-os valami bérprovokátor lehet szerintem.. Minden kérdésnél nyomatja az idétlen fideszes propagandáját.
"
:DDDD gondolom te az a vajta baller vagy, aki 2017ben is mosdatja a bokros csomagot, amikor már a legkádáristábbaknak is legégett minden bőr az arcáró
de te még tartod az elmebetegség frontját
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!