Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A 2008-as gazdasági válság...

A 2008-as gazdasági válság mennyire tette rá bélyegét az MSZP kormány sikerére szerintetek?

Figyelt kérdés
Tény, hogy egy olyan helyzetben nem lehetett könnyű kormányozni. De nekik mégis sikerült többé kevésbé. Vajon a Fidesznek is sikerült volna?

2017. szept. 9. 12:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%

Az MSZP nagy bukásának legfőbb oka a gazdasági hanyatlás volt szerintem, nem az öszödi beszéd vagy a korrupció.

Valószínűleg egy Fidesz kormány is hasonló lépéseket tett volna, mint az MSZP, az ország erősen kényszerpályán mozgott akkoriban. Ha véget ér a mostani gazdasági fellendülés, jön egy visszaesés, valószínűleg a Fidesz is bele fog bukni.

2017. szept. 9. 14:10
 12/20 anonim ***** válasza:
45%

"Erre jó példa, hogy most amikor viszonylag jól működik a világgazdaság, így is csak lefelé húzzák az országot."

Haha :DDD. Komám ma hol is állnak a bérek? A munkanélküliség?

Ja tudom... juniós támogatásból. A kedvenceidnek gigahitelbő sem sikerült, a támogatás mellé.

Úgyhogy ne is magyarázd, hogy a szoci ciklus az csak a válság miatt tűnt szarnak.

2017. szept. 9. 14:12
 13/20 anonim ***** válasza:
Azért a munkanélküliség csökkenése, sokkal inkább az elvándorlásnak köszönhető, mint a kormány teljesítményének. Hol is az az egymillió új munkahely, amit ígértek? Ja meg persze, a közmunkának, amiről egy fideszes politikus azt mondta, hogy a munkanélküliség új/másik neve. Az emelkedő bérekben, meg szintén nagyobb szerepe van az elvándorlásnak, mint annak, hogy "Magyarország jobban teljesít". Szóval, ahhoz képest, hogy mennyivel kényelmesebb pozícióban kormányozhat a Fidesz, nincs sok okuk a dicsekvésre.
2017. szept. 9. 15:39
 14/20 anonim ***** válasza:
34%

"Haha :DDD. Komám ma hol is állnak a bérek? A munkanélküliség?"

A munkanélküliség egy kozmetikázott adat ezt te is tudod nagyon jól, a gazdaságilag aktív népesség száma már egy érdekesebb támpont. Az a rendszerváltás előtti 5.4 millióról leesett kereken 4 millióra 98-ban, és 4-4.3 millió között himbálózott 98-2012 között. Most 2013 után mivel európai szintű konjunktúra van bővült 4.5 millióra.

A reálkereseti indexet ha nézed 2006-ban volt 182-es (a bázisév 1960), majd egészen 2014 ez alatt maradt. Csak azóta indult el felfelé.

"Ja tudom... juniós támogatásból. A kedvenceidnek gigahitelbő sem sikerült, a támogatás mellé."

Nem volt semmiféle gigahitel, ez is csak kormánypropaganda, 2002-2008 között ugyan nőtt az államadósság GDP arányosan, de ez 10% volt, az hogy 66-ról 81-re szaladt fel arról igenis a világválság tehet.

"Úgyhogy ne is magyarázd, hogy a szoci ciklus az csak a válság miatt tűnt szarnak."

Olyan sokat erőlködtök kedves fideszesek, így én egyre többet olvasok a mocskos rohadt elmúltnyolcév gazdaságáról, és egyre kevésbé érzem szörnyűnek, ugyanis a statisztika mást mutat mint amit ti mondtok, hogy hinnem kéne és az emlékeim sem támasztják alá, a fideszes megszorítások sokkal fájdalmasabban érintetek engem személyesen mint a szocik idején történtek.

2017. szept. 9. 15:42
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

"ettől függetlenül 10 éve volt ingyenes számlavezetés alacsony jövedelem esetén is, most 150-200k alatt ilyet nem találsz..."

Valamennyi családtagomnak ingyenes a számlavezetés a banknál, köztük az egyetemi hallgatónak is, akinek minimális az állandó jövedelme. Meg az internetes bankolás, a kártyával vásárlás, havi 2 ATM-készpénzfelvétel és az SMS-étesítés az egyenlegváltozásokról.:-) Nem emlékszem, mikor voltam utoljára bankfiókban, szinte bármi elintézhető online vagy telebankon keresztül. Ha nem vagy megelégedve a saját bankoddal, nézz körül, és menj át másikhoz, bőven van választék.

Ami pedig a kérdést illeti: Az MSZP-kormány MICSODÁJÁRA tette rá a bélyegét a világválság?:DD

2017. szept. 9. 15:59
 16/20 anonim ***** válasza:

Egyik kormány sem volt jobb, sem jobb a másiknál, mert folyamatosan egymásnak átadva a stafétabotot és kitaposva a terepet vezették bele a gödörbe az országot, természetesen az állampolgárok segítségével és jóváhagyásával.

A lakosság erkölcsi ingerküszöbe egyre fentebb emelkedett és most már semmiféle aljassággal nem foglalkoznak...

Felesleges energiafecsérlés a mi lett volna, ha... a múltat nem lehet megváltoztatni, de a jelen pillanatában kell létezni és a jövő felé tekinteni, a múltból tanulni.

2017. szept. 9. 17:37
 17/20 anonim ***** válasza:
35%

A bankadó egyébként sem rendkívüli adóként volt bevezetve a válság után? Akkor hogy-hogy még létezik egyáltalán?

Az eredeti kérdésre:

Én nem szerettem a szocik gazdaságpolitikáját. Olyan mondvacsinált volt. Többre mentek volna szervezeti fejlesztésekkel és modernizációval, ahelyett, hogy támogatás formájában szétosztják. Bár ugyanebből a szempontból emberibbnek is éreztem azt a kormányt, és bár Gyurcsány még a mai napig csak lejáratja az ellenzéket, annyit elismerek neki, hogy legalább beleállt a pofonokba.

Ezzel szemben a fidesz intézményesítette az önérdekeit, és ezért emberileg egyszerűen nem tudom támogatni őket. A gazdaságpolitikájukról sem vagyok elragadtatva, én jóval progresszívabb rendszerekben gondolkodom.

2017. szept. 9. 19:48
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Így is úgy is buktak volna. Csak talán később.
2017. szept. 9. 20:55
 19/20 Koplárovics Béci ***** válasza:
55%

Az MSZP kormány "sikerére" már csak azért sem tudta rátenni a válság a bélyegét, mert olyan, hogy "siker" nem is volt neki.

"De nekik mégis sikerült többé kevésbé."

Ja. Bajnai ún. szakértői kormánya gyakorlatilag betartotta, amit az IMF diktált nekik.

"Vajon a Fidesznek is sikerült volna?"

Orbánt ismerve beintett volna még az IMF-nek is. Aztán vagy a legrosszabb jött volna, vagy valami csoda.

2017. szept. 9. 20:57
 20/20 anonim ***** válasza:
7%

"Ez az 55%-os valami bérprovokátor lehet szerintem.. Minden kérdésnél nyomatja az idétlen fideszes propagandáját.

"

:DDDD gondolom te az a vajta baller vagy, aki 2017ben is mosdatja a bokros csomagot, amikor már a legkádáristábbaknak is legégett minden bőr az arcáró

de te még tartod az elmebetegség frontját

2017. szept. 9. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!