ÁFA emelés? Matolcsi szerint (na meg a fidesz) ezzel lehet lendíteni a gazdaságon)
Nem tisztem védeni a fideszt, mert nem szavaztam rájuk, de ha és amennyiben
1: tiszteletben tartják, hogy van egy szegénységi kosár, aminek az árát nem szabad növelni
2: jelentős mértékben csökkentik a szja-t
Akkor jól is elsülhet, mert több marad az emberek zsebében, amit aztán elkölthetnek - és így áfa folyik be, ami az egyetlen adó, amit mindenki megfizet.
A bürökrácia leépítése érdekesebb lesz, több tízezer embert utcára tenni hirtelen szerintem etikátlan lépés, bár itt is vannak olyan jelek, hogy fokozatosan építik majd le.
82
Mi ebből a tanulság? Olyan pártra szavazunk, amelyiknek van programja, és egyet tudunk vele érteni, vagy ha nem, akkor érvénytelenül szavazunk.
37:
Nem mondtam, hogy a Fideszre szavaztam. Vagy te olvastál tőlem ilyet?
ha valaki tanult egy csöppnyi közgázt tudja, hogy melyik adófajtákat lehet és melyeket nem lehet könnyen elcsalni..
jövedelem adót az egyik legkönnyebb elcsalni.. és minél rosszab az adómorál, annál többen csinálják..
mely adókat nem lehet elcsalni? a fogyasztási és a vagyon adókat.. tegyük fel állambácsit nem érdekli, hogyan vettél a minimálbérből X5ös BMW-t, de ha megvetted, fizedd utánna..
A fogyasztás megadóztatása semmilyen hatással nem lesz a gazdagokra. A szegények pedig nem BMV-ket vesznek,hanem kenyeret,fizetik a rezsit,ami az ÁFA-emelés miatt több lesz. De a Fidesztől nem is lehet mást elvárni. Amikor kormányon voltak,akkor is a gazdagoknak kedveztek a kiskeresetűk pedig szívhatták a fogukat.
Arról nem hallottam semmit,hogy a vagyont is megadóztatnák. Ezt csak a szocik akarták,de nem sikerült nekik. A Fidesz biztosan nem fogja bevezetni.
11:14-essel maximálisan egyetértek! Most az van, hogy a minimálbér után adózó vállakozó jár Bora-Borára, meg flangál a 15 millás autócsodákkal, motorokkal, tele van aggatva arannyal, a bérből élő meg befizet havi 50-100-stb. ezer forintot, aztán rágcsálja mellette a csirekfarhátát, meg nyaralás helyett örül, HA nem tartozik a szolgáltatóknak.
MO-on katasztrofális az adózási morál, így mindent azokból sajtolnak ki, akik nem tudják eltitkolni a jövedelmüket. Nincs igazságos KÖZTEHERVISELÉS. Kevesen adóznak sokat, holott sokaknak kellene keveset. És akkor senki se nyomorogna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!