Egy 10-es skálán hány pontra értékelitek a Fidesz eddigi kormányzását?
0
Lepusztult az egészségügy, a tömegközlekedés, a közbiztonság, az oktatás: ezekre fizetjük ki a világ legmagasabb adóit.
Közben eddig nem látott arcátlansággal lopnak, mindenhová a saját embereik teszik, és felvásárolják az országot.
Magyarország külföldi megítélése sose volt ennyire negatív.
A forint xart se ér.
A fiatalok tömegesen hagyják el az országot.
Gyakorlatilag olyan mélységig elkúrtak mindent, hogy egy új kormány legfeljebb széttárja a kezét, aztán lemond.
nem igazán tudnék hírtelen olyan ágazatat, szektort kiemelni, ahol egyértelmű a pozitív változás..
a minimálbér emelése talán az, bár ezt is évek óta húzták.
Legyen egy 2-es, de csak azért, mert még nem léptünk ki az únióból, nem vándorolt ki mindenki, vannak páran akik tanítják a gyereket, esetleg ellátnak nagy nehezen a kórházban ill. még nem jelentettünk csődöt.
Én mondjuk radikálisabban támogattam volna a műszaki szakokon tanulókat (magasabb ösztöndíjak, több kollégiumi hely), a köztudottan lógós humán szakokon pedig sokkal szigorúbb elvárásokat eszközöltem volna.
A közoktatásban kirúgtam volna egy csomó idióta tanárt, és egyetemhez hasonlóan ők csak gyakorlatot tarthattak volna, érdemben előadást csak az arra érdemesek, szakterületük kiválóságai, akik a fent említett gyakorlatok körülményeit, módszereit is irányítanák.
A tankönyrendszer helyett ajánlott minőségi irodalmat olvastattam volna gyerekekkel.
Az adópolitikában lehetne több a fogyasztást terhelő, és kevesebb a jövedelmet terhelő adók mértéke. Csökkentettem volna az SZJA-t. Növeltem volna a otthonteremtési megtakarítások támogatását, de csökkentettem volna az egy ingatlanra felhasználható számlák számát. (ma az nyer ezzel a legtöbbet, akinek van sok pénze, és sok rokona. de pl egy egyedülálló fiatal mérnök akinek nincs nagy családja fizethet 20 ezresével)
Egyetemisták akik dolgoznak adójóváírást adtam volna a tanuláshoz alapvető dolgokra. Tankönyvre, utazásra, sportra vagy akár magán egészségügyi szolgáltatásra is. Aki nappalisként dolgozik nyilván nem hobbiból teszi.
Bel-és külpolitikával, gazdaságpolitikával, egészségügy és nyugdíj-politikával nagyjából egyetértek.
Így egy erős 8as :).
Azért kérdeztem az elmúltnyolcévet, mert az ember a már megtapasztaltakhoz viszonyít.
Szerintem ahhoz képest 1:2 a pontozás aránya (mszp 1 pont = fidesz 2 pont).
A 7-es válaszoló nagyjából megírta, hogy a mi a baj a Fidesz kormánnyal, minden, amit ő jónak hisz az rossz, tehát kül és belpolitika, gazdaság és egészségügy komolyan van olyan hülye, aki szerin jó az egészségügy? :-(
Ő nyolcast adott, erre szerintem meg maximum egy kettest ér.
Lehet, hogy nem jó egészségügyet akarok, hanem élhető társadalmat, ahol ki mint vet úgy arat. Erre nem gondoltál?
Nem akarok eltartani ingyenélőket, sajnálom. Kitűnő esélye van a társadalom jelentős részének javítani az életkörülményein mégsem teszik. Mi dolgozó, alkotó emberek meg szénné voltunk adóztatva nagyon sokáig. Már rég lenne magyar tőkés réteg, ha nem játszottuk volna ezt a jólétesdit, aminek szemmel láthatóan lószar eredménye nem lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!