Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szorul a hurok a Fidesz nyaka...

Szorul a hurok a Fidesz nyaka körül? Bukhat 2018-ban? Van ennek reális esélye?

Figyelt kérdés

2017. aug. 15. 12:26
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Én mszpsekkel sem találkozom :-)
2017. aug. 15. 12:51
 12/40 anonim ***** válasza:
81%
Az hogy a fidesz nyer nem kérdés. Itt az egyetlen kérdés a kétharmados többség
2017. aug. 15. 12:57
 13/40 anonim ***** válasza:
97%

Érdekes, én 2014-ben se nagyon találkoztam fideszesekkel.

És mégis...

2017. aug. 15. 13:31
 14/40 anonim ***** válasza:
50%
Én eddig egy emberrel találkoztam, aki azt mondta, gondolkozik azon, hogy a Fideszre szavaz majd. Persze, nagyon nem kérdezgetem másoktól a politikai nézeteit, de nem nagyon tudom kinézni senkiből, max olyanokból akiknek pl a szülei vagy ők maguk a Fidesz politikájának nagy haszonélvezői. És nem, itt nem arra gondolok, hogy a családi adókedvezmény hatására átlagosan 10k-val többet visz haza a kereső, hanem nagyobb pénzmennyiségekre...
2017. aug. 15. 13:35
 15/40 anonim ***** válasza:
91%
A politikai nézeteit az ember többnyire nem mondja el masoknak mégpedig azert mert ez konfliktust szül
2017. aug. 15. 14:45
 16/40 anonim ***** válasza:
42%

A Fidesz nem bukhat, mert saját magának csinált választási rendszert, úgy, hogy az egyedül neki kedvezhessen az aktuális politikai felállás szerint.

30-35%-kal is ők kormányoznának, hiába szavaz ellenük akár a választók kétharmada vagy 70%-a is!

Nekik egy dolguk van: támogatni az ellenzék további feldarabolódását, új pártok létrejöttét, fantompártokat elindítani, ahogy eddig is tették, és minél hatásosabban megosztani az ellenzéki szavazatokat.

Olyan választási törvényt csináltak, amiben csak és egyedül ők nyerhetnek, méghozzá koalíciós kényszer nélkül (tényleg a kétharmad az egyetlen kérdés)!

Abból indultak ki, hogy nekik van egy stabil két milliós szavazótáboruk, amelyiket évtizedes munkával idomítottak be polgári körökben, listáztak Kubatov elvtárs vezényletével, tudják a címüket, telefonszámukat, e-mailcímüket, és bármikor tudják mozgósítani őket.

Ez a kétmillió szavazó hihetetlenül fegyelmezett, nem gondolkodó, nem kérdező, szektás jellegű, agymosott hívő ember. Gyakorlatilag agyhalottak, az alap életfunkciókon túl nincs lényeges agyi aktivitásuk, ha pedig amúgy a civil életben mégis van, akkor is kikapcsolják, ha politikáról van szó. Nekik a politika nem az értelem, hanem az érzelem műfaja és a hité. Ők nem szavazók, nem szimpatizánsok, hanem hívek.

Mivel a Fidesz azt is pontosan tudja, hogy az ellentáborban viszont gondolkodó, értelmező, mérlegelő emberek vannak, azaz a szó valódi értelmében SZAVAZÓpolgárok, könnyű őket megosztani, mert ha mindenki GONDOLKODIK, akkor nyilván másként és másként GONDOLKODIK.

Ha van elég párt (Jobbik, MSZP, DK, LMP, Együtt, MLP, MOMA, Momentum, PM, Új Kezdet, MKKP) és emellett még kis millió fantompártocska, ami együttesen szintén elvihet sok-sok szavazatot, lehúzva őket a választási rendszer vécéjén, akkor a Fidesz fegyelmezett kétmilliós droidserege legyűr mindenkit.

Hogy maximalizálják a győzelmet, korlátozzák a plakátolást és a nyilvános kampányolás egyéb formáit (nekik erre nincs szükségük, mert közpénzen, a közmédián keresztül és a Kubatov-listáknak hála közvetlenül e-mailben, levélben, telefonon és személyesen is tudják távvezérelni a saját zombiseregüket).

Emellett érdemes alacsony részvételre törekedniük, olyan időszakot, napot választani, amikor az emberek nem szívesen mennek el szavazni (ők viszont oda tudják parancsolni az urnák elé a fundamentalistáikat bármikor).

Néha csodálkozom, hogy nem karácsony este vagy húsvétkor vannak a választások. Az ő híveik akkor is elmennének, a pappal az élen (még a körmenet is megállna a Fideszre leszavazni, csak utána mennének tovább), míg a normális magyar emberek nyilván nem. Hobbá! Lehet, hogy most ötletet adtam? :-)))

Úgyhogy sajnos a Fidesz fog nyerni, lehet, hogy nem 45%-kal, mint a legutóbbi kétharmadot, de biztos többségük lesz 30-35% mellett is akár.

Itt a nép többségét egyszerűen elhallgattatták, kivették a nép kezéből a hatalmat. Népszavazni nem lehet, olyan magasak az érvényességi küszöbök (még ők sem tudták megugrani a saját maguk által megemelt küszöböt, hihetetlenül drága kampány mellett sem), úgyhogy ha nyertek, nyugodtan garázdálkodhatnak tovább.

Nyerni pedig fognak, hiszen nincs hogy ne ők győzzenek. A választások nekik már erről szólnak: bebizonyítani, hogy erősebbek, mint a magyar nép, hogy bármekkora többséget le tudnak győzni, ha eléggé megosztják őket.

55%-ot bele tudtak sűríteni 33%-nyi mandátumba, 65% sem fog megkottyanni nekik.

Sajnos úgy tűnik, a Fideszt már csak forradalommal lehet leváltani... :-(

2017. aug. 15. 15:10
 17/40 anonim ***** válasza:
63%
És az a hurok kinek a kezében van? A drukkolásból maximumhangzavar lesz, tett soha.
2017. aug. 15. 16:25
 18/40 anonim ***** válasza:
71%
Mi van azokkal akik utálják a fideszt de rájuk szavaznak, mert nem kérnek migránsokat? Nekem is köpnöm kell a fidesztől, de azokra fogok szavazni, akik nem ültetnek idegeneket a nyakunkra, és ilyen szavazókból van rengeteg. A francnak sem hiányzik, hogy Ahmed elgázoljon, miközben forralt bort iszok egy karácsonyi vásáron.
2017. aug. 15. 16:49
 19/40 anonim ***** válasza:
34%
A migráns témára vonatkozóa: szomorú, hogy ennyi eszük van az ellenzéki pártoknak, hogy támogatják a bevándorlást. Ez az egyik legfontosabb dolog, ami elkaszálja őket attól, hogy valaha is kormányra kerüljön bármelyikük ebben az országban, max a Jobbik (jelenleg).
2017. aug. 15. 17:45
 20/40 anonim ***** válasza:
38%
Utolsó: pont ezt akarja veled elhitetni a Fidesz. Elárulom neked: semmi migráns nem akar idejönni, mi nem vagyunk gazdasági vagy politikai nagyhatalom (max Orbán szeretné azt hinni), nincs itt semmi amiért megérné idejönniük. Tedd fel magadnak a kérdést: hány migránst láttál az utcán mászkálni (már nem a turistákra gondolok)? Ugye hogy nem sokat? Konkrétan semennyit. AMúgy remélem azzal tisztában vagy hogy csak az ingyenes letelepedők ellen ágálnak ennyire a derék fideszes pártkatonák, aki megtömi a zsebeiket az nyugodtan szó nélkül bejöhet, legyen az kenyai, arab, orosz, kínai vagy bármi más.
2017. aug. 15. 17:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!