Van rá reális esély, hogy az elkövetkező 5 éven belül
bevezetésre kerüljön az Euró Magyarországon is?
Figyelt kérdés
Jobb lenne egy stabilabb pénz, ami nincs kitéve az árfolyam ingadozásoknak mint a Forint.
Melyek a legfőbb akadályai a bevezetésnek? (Azzal ne gyertek, hogy azért nincs, merz akkor látszódnak a nagy bérkülönbségek, mert akkor ennyi erővel Szlovákiában és Szlivéniában sem vezették volna be, mert az ottani fizetések sincsenek a nyugatiak közelében.)
Illetve pl. Cseh és Lengyelországban miért nincs ha azok jobban állnak gazdaságilag mint a Szlovákok? (A csehek mindenképpen.)
Nagyobb az esély hogy Magyarország kivezetésre kerül az EU-ból... bár az sem valószínű :-D
2017. máj. 20. 20:23
2/22 anonim válasza:
Amúgy megmondta Varga nemrég hogy nem tervezik sőt! nem is szeretnék meglépni.
2017. máj. 20. 20:26
3/22 A kérdező kommentje:
#1 Remélhetőleg nem, ha a görögök maradtak nem hiszem, hogy kiraknának minket. Plusz most épp elég a Brexit.
Viszonz valamilyen szankció kéne a kormánnyal szemben, mert tarthatatlan a politikájuk.
Ha kivezetnének minket az EU-ból elhagynám az országot...
Amúgy bocsi a noob kérdés miatt, de az EU gazdaságával bem vagyok képben. 1 éve kezdem csak el politikával foglalkozni.
2017. máj. 20. 20:28
4/22 A kérdező kommentje:
#2 Forrás? Mi volt az indok?
2017. máj. 20. 20:29
5/22 Lazy Lover válasza:
nem lesz itt soha euro! szerinted minek nyomtak új pénzt játékból?
2017. máj. 20. 20:36
6/22 anonim válasza:
Az országunk gazdasága erősen exportorientált, és az exportárukért főleg euróban fizetnek, nekünk az a jó, ha van egy gyenge forint az euróhoz képest, így mikor átváltjuk többet ér itthon. A Fidesz egyik első dolga volt 2010 után, hogy gyengítették a forintot, hogy kicsit felpörögjenek az exportbevételeink. Ez mondjuk azzal járt, hogy sorra dőltek be a svájci frank alapú hitelesek, mert a forint azzal szemben is gyengült így. Részben a Gyurcsány-éra nagy hibájának azt tartom, hogy ők nem tettek meg mindent a gyenge forintért, pedig még az öszödi beszédben is benne van, hogy "Annyira erős a forint, hogy majd beledöglünk" -nem pont így de ez volt a lényege.
2017. máj. 20. 20:36
7/22 anonim válasza:
bocsi, #1-2 én is én vagyok. Nem tudom, pár hete nyiltkozta valahol, de mintképpen az idén. Arra emlékszem hogy nincs tervben és azt vettem ki a szavaiből hogy jóideig nem is tervezik, vmi indokott mondott amit én akkor elfogadhatónak tartottam de már nem emléxem mit :( hiába no, demencia :D
2017. máj. 20. 20:39
8/22 A kérdező kommentje:
#6 Igen ez mondjuk igaz, közgazdaságtanom csak fél évig volt egyetemen, de erről pont volt szó, ugyanakkor a stabilitás is számít. Mert a gyenge Forint lehet, hogy vonzza a befektetőket és rövid távon felpörgeti a gazdaságot, de erősen ki van téve a behatásoknak, pl. egy esetleges gazdaságiválság is jobban megviseli.
2017. máj. 20. 20:49
9/22 anonim válasza:
5 éven belül Eu sem lesz ! Euró meg sehol sem :XD
2017. máj. 20. 20:56
10/22 anonim válasza:
Gondolod, a stabilitás végett bevezetnék? Az igazán semmit nem számít az árfolyam, mikor mit árt, addig még lehet játszani vele, mondjuk MNB. Mondjuk az ország bukik rajata, az kit érdekel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!