Reális, hogy a Planetárium bezár, miközben rengeteg stadion épül feleslegesen?
Lehet elfogult vagyok. Hobbi csillagász vagyok és nagyon érdekelnek az ehez köthető szabadidős dolgok. Számtalanszor megyek el a planetáriumba, h a acsillagos ég látványa vonz és nem tudok egy kirándulásra várni, mert városi vagyok, nagy a lég & fényszennyezés.
Egy planetárium van, nincsen másik és sokkal olcsóbb, mint egy fudbal stadion, amiből épül pár ls teljesen üresen áll így is. 50-70 ezer befogadó hely, de meccsre, csak pár ezren kíváncsiak max. Túlreagálom? Te is sajnálod, hogy bezár a Planetráium? [link]
Az ország már rég megkapta a jobb egyenest a Fidesztől, nem kell ide Planetárium, elég ha fejbe rúgnak jól a pöttyössel, akkor majd látod a csillagokat!
Különben is van egy másik bolygó, ahol nincs hivatásos focista, mégis megverik a mi százmilliókat hazavivő aranylábú játékosainkat, úgy hívják, hogy Andorra, még a neve is ijesztő.
Túlreagálod.
Sikerült elolvasni a cikket amit linkeltél?
"...néhány hete már jártak minisztériumi megbízottak a Planetáriumban és egyetértettek, hogy meg kell menteni azt. Az állam viszont egyedül nem dönthet a kérdésben, ugyanis a fővárosi és a X. kerületi önkormányzattal közös osztatlan tulajdonú Népligetben van az épület."
(a stadionok méreteknek meg nézz utána, mert alsó hangon egy kettes szorzót használsz)
3-as nagyon fontos számomra a Planetárium és sok forrásból végigolvastam. Ott volt a minisztérium és elmondta, hogy meg kell menteni, de pénzt azt nem ad rá. A korházakban is jártak és elmondták szintén, hogy azt is meg kell menteni, de arra sem adnak viszont a stadionokra ömlik a pénz, pedig a korházban emberek halnak meg. Planetárium csak egy van. Stadion sok van, nem is mennek annyian meccsre. Volt, hogy INGYEN BELÉPŐ mellett is csak 300-an voltak ujpest meccsen !!!
Ennek ellenére egyre több stadiont építünk, másra meg nem jut pénz.
Olyan elfuserált hobbicsillagásznak, aki még az alfahír cikkeit is képes félreérteni/félremagyarázni, nem való más, csak a fotel mellé egy rekesz Hei.neken ( azon is van szép vörös csillag).
Ha a 40 éve átadott planetárium a nyakadba omlana, akkor mi a reakciód? Lekáromkodnád a csillagokat az égről ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!