Reális, hogy a Planetárium bezár, miközben rengeteg stadion épül feleslegesen?
Lehet elfogult vagyok. Hobbi csillagász vagyok és nagyon érdekelnek az ehez köthető szabadidős dolgok. Számtalanszor megyek el a planetáriumba, h a acsillagos ég látványa vonz és nem tudok egy kirándulásra várni, mert városi vagyok, nagy a lég & fényszennyezés.
Egy planetárium van, nincsen másik és sokkal olcsóbb, mint egy fudbal stadion, amiből épül pár ls teljesen üresen áll így is. 50-70 ezer befogadó hely, de meccsre, csak pár ezren kíváncsiak max. Túlreagálom? Te is sajnálod, hogy bezár a Planetráium? [link]
Engem is érdekel a csillagászat. Sajnálatos a Planetárium sorsa, de az ideje lejárt.
Töltsd le a Stellarium nevű programot! Olyan, mintha saját planetáriumod lenne.
Azt nem értem, miért járt volna le a planetárium ideje. A világ számos pontján sikeresen működik, csak nálunk nincs pénz fenntartani.
Biztos nagyon jó a Stellarium program is, de ha valaha voltál planetáriumban, akkor szerintem te is tudod, hogy nem ugyanaz az élmény.
" A világ számos pontján sikeresen működik, csak nálunk nincs pénz fenntartani."
Igen van működő, modern planetárium:
Oké tgt. A fővárosban tényleg brutális a fényszennyezés. Még Törökbálinton is "izzik" az éjszakai ég.
A budapesti planetárium épülete elég siralmas állapotban van, beázik. A vetítő műszer állapotáról nincs információm.
Sajnos a minőségi kultúra iránti igény lecsökkent.
Voltam benne, vagy 10 éve.
A gyerekeim unták nagyon.
Nekem túl retro, szóval, így nem akkora hiány. Valami, ami nem 40 éves techikán alapul, biztosan jobb lenne.
természetesen
a csillagászat ilyen sorosista ballipsi dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!