Vajon a mai fiatalok akarnak e családot alapítani? Szeretnének e gyereket vagy gyerekeket? Bennük van ez vagy már eltűnt belőlük a család gondolata?
Kedves Kérdező!
Én úgy látom, a mai fiatalok többsége húzza halassza ezt a dolgot. Keresi a kifogásokat, és találnak is.
A legtöbben az anyagi nehézségekre hivatkoznak.
Ha két ember igazán szereti egymást,... de mi is azaz igazi szeretet?
Hát nem az, hogy hogyan tejesítesz Te vagy a másik az ágyban.
Az igazi szeretett úgy szeret Téged ahogyan vagy. Nem akar belőled egy másik embert faragni. Ellenben szeretne a szeretetével minden benned rejlő kincset napvilágra hozni azért, hogy Téged örömben és boldogságban lásson. Ha ilyen társad lesz és Te is ilyen társa tudsz lenni valakinek. Akkor majd felbátorodik a szívetek, hogy egy igazi életre szóló ajándékot adjatok egymásnak, egy gyermeket, vagy többet.
A gyermek felnevelése, olyan újabb közös életfeladat, melyben mindkettőtök kreativitása egy újabb szintre emelkedhet. Nem hasonlítható egy lakás fenntartáshoz, vagy újabb mobilkészülékhez ami még több alkalmazást tesz lehetővé.
A gyermek egy olyan személy, aki kettőtökből formálódott.
Ha szereted a társadat akkor ez az érzés egy gyermekkel minimum, meg fog kettőződni.
Igen van nehézsége is, de bár a mindennapjaidat megváltoztatja összességében nem adnád oda semmiért.
Ez a gyermek Titeket tekint majd a teremtőjének, és ha felnőttök, ehhez a különleges feladathoz, és jó szülőkké váltok, akkor Ő nem fogja anyagias kérdésnek tartani a gyermekvállalást, mert az Ő célja a szeretet sokszorozódása lesz.
Sajnálom, azokat akiknek nem volt módjuk ilyen szeretetben felnőni.
Na ez a kihívás benne: Tudsz-e szerető társ, és jó, felelősségteljes szülő lenni? Ez csak úgy deríthető ki, ha kipróbálod. Remélem sikerrel jársz.
Szeretettel 1Léna
"Nettó 260-as kezdő fizetések, amiket még emelnek is, higgyük is el? Esetleg multinál, ha volt kapcsolatotok és benyomták jó állásba a gyereket. "
A gyerekeimnek volt annyi kapcsolata, hogy már hallgatóként az adott cégeknél gyakornokoskodtak. Jól dolgoztak, hiányszakmákról van szó, kaptak állásajánlatot, ennyi. Egyáltalán nem egyedi példa.
Kérdező, nem tudom, mi "okosat" vársz egy eldöntendő kérdésre. Ebben a mai, fogyasztásorientált és individualisztikus világban, ahol a szociális háló és a nyugdíjrendszer gondoskodik az idősekről, a gyerek nem érték. Pénzbe, időbe, energiába kerül, kötöttséget jelent, ráadásul nagyon kevés a tartós, legalább 25-30 évig élő párkapcsolat, ami mégiscsak teher- és felelősségmegosztást jelent. Javaslom, nézz be egyszer a családi kapcsolatok kategóriájába, vagy olvasgass a tudatosan gyermektelenek csoportjaiban, pl. a Facebookon. Ott vannak az igazi okok, minden más csak maszatolás, pszichés önvédelem. Olvasgasd, micsoda ordenáré módon írnak a kismamákról, az anyákról, a gyerekekről. Szinte már szégyen, ha valaki gyereket szül/nemz, mert 1) biztos csak a támogatásokért, 2) csak a társadalmi elvárások miatt, 3) semmi normális életcélja nincs, 4) ha mellette dolgozik, karriert épít, akkor nyilván elhanyagolja a gyereket, 5) ha otthon marad vele, akkor élősködő az adófizetők pénzén, 6) felelőtlen, mert ide , ebbe a "szar országba" csinál egy újabb nyomorultat... soroljam még? Itt is olvashattál egy-kettőt.😀 Nagyon jó családi környezet kell ahhoz, hogy a mai fiatalok közül valaki őszintén, szívből akarjon gyereket, fel is vállalja ezt és tegyen is érte. Lehetőleg olyan, ahol nem azt a példát látja a gyerek, hogy gondolkodás és cselekvés helyett sírunk-rívunk , szidunk mindent és mindenkit, és mások véleménye a mérvadó, mert önállóvá képtelenek vagyunk. Sajnálatos, de ez van.
#6, nincs. Meg is lehet nézni, mi lesz a gyerekeikből - tolvaj, rabló, gyilkos, betörő, gyerekmolesztáló, csupa rovott múltú élősködő parazita csökevény. Ha szerinted ez így teljesen rendben van, akkor nó komment.
"Gondolom az eszetekbe se jut, hogy normális szakmátok legyen"
Már megint jön a "tanuld ki a sztárszakmát, oszt csiliomos leszel baeg" című örökzöld sláger. Igaz, hogy kismilliószor ki lett már tárgyalva, hogy ez nem működik, totál baromság, és soha nem is fog, de ez téged nem érdekeljen,csak fújjad tovább a mantrádat...
"No igen, ezen az "állam hibája, nem az enyém" típusú nyavalygáson én is jókat szoktam mosolyogni."
Mi az uralkodás első szabálya?
MINDENÉRT te vagy a felelős.
Erről pedig ennyit, ide egy pontot kérek.
"Nevetséges. Hála Istennek, még nem örököltem, se 100 Hold földet, se 10 milliót nem tettek a s..gem alá, "csak" nyelvvizsgát és diplomát. Ezzel felneveltem 2 diplomást, a harmadiké folyamatban van."
Igen, a régi rendszerben, aranyapám, amikor még volt munkahely, a fizetésed ért is valamit, és nem került rúdaranyba az élelmiszer, benzin, lakás. Azóta sajnos változott a helyzet, és nagyon nem a jó irányba.
"Hagyjuk már az örökös rinyálást, meg állambácsiba kapaszkodást..."
Fentebb taglalva.
Én úgy vagyok vele, hogy szerettem volna mindig gyereket, de egyszerűen sosem tudhatja az ember, hogy ha házas is mikor fog véget érni, hiába dúl a láv. Nem volt sok kapcsolatom, de mindig úgy éreztem egy idő után, hogy visszatartanak (bár lehet, hogy csak érzéketlen vagyok, de mindig úgy tekintettem a kapcsolatokra, mint valami plusz dologra) és persze nehéz is olyan embert találni akivel passzol a jövőkép, hiába párkapcsolatban élek, fogalmam sincs, hogy ő e az igazi vagy hogy hogyan kellene ezt éreznem.
Másrészről mivel még tanulok, szeretnék előtte a szakmámban dolgozni és látni valamit a világból még többet tapasztalni, hiába nem gondolom hogy a gyerekvállalás nem feltétlenül jelenti azt hogy megszűnik az életed, mégis jó ha azért tapasztal az ember és nem úgy vállal gyereket hitelre egy olyan faluban, hogy még a megyehatárt se látta, csak futólag.
23/L
Szerintem nem arról van szó hogy eltűnt a család gondolata hanem jegelni kell egy időre pl. A felnőttség első 10-15 évére mert a pénz feleptébb meghatározò lett, sajnos ez van. Azt szokták mondani: fel is út le is út... Most pedig ez hatványozottabban igaz, leginkább anyagilag.
Másik dolog hogy az a társadalmi nyomás ami eddig sok párt egymáshoz láncolt megszűnt, szabad a választás.
Mindazonálltal azt gondolom hogy az előző politikai és társadalmi rendszer visszaállítása nem lenne megoldás!
"Én biztos hogy nem fogok családot alapítani. Egyrészt nincs kivel, másrészt oltári nagy felelőtlenség erre az elbszott szar világra gyereket szülni, harmadrészt nincs fölös 11 millió dollárom, amibe egy ilyen kis tündérkének a felnevelése kerül."
Hát nem csodálatos a természet?
Az ilyeneket a természetes kiválasztódás kiszelektálja, és csak egy generáción keresztül kell őket elviselno.
Akik meg bele mernek vágni, és áldozatokat képesek hozni, azok meg "túlélnek", és övék lesz a jövő.
én nem akarok se családot alapítani, se gyereket
pláne nem egy ilyen szétrókázott, lepusztult országba, mint a miénk, ahol kb. csak a szerencsén múlik, lesz-e jövőre államcsőd
"akik szerint a mai fiatalok semmire sem jók, csak ti tudtok mindent."
mesélj kisapám, egy mai magyar átlagfiatal, aki az ideje legnagyobb részét bulikázással, Sounddal, Volttal meg EFOTT-tal tölti, az mire jó?
közmunkásnak maximum, de még annak is szar...
"Utolsó elég nagy buta. Szerinted a romáknak van 11 millió dolárjuk pulyánként?"
a kisebbséget eltartja az állambácsi, havi százezreket kapnak kézhez, amennyit egy átlag magyar melós sohasem fog
ha nem kapnának ennyi zsét, szerinted szülnének már 9 évesen?
ennyit arról, kisapám, ki a buta...
"No igen, ezen az "állam hibája, nem az enyém" típusú nyavalygáson én is jókat szoktam mosolyogni."
mi meg a hozzád hasonló agyatlan kormányidiótákon mosolygunk sokat, akiket 2 kiló krumpliért meg lehet venni, és aki komolyan el is hiszi, hogy Orbánisztán milyen jól teljesít...
ezek vagytok ti, agyamosott selejtek
kaptad is a mínuszt
"Hagyjuk már az örökös rinyálást, meg állambácsiba kapaszkodást..."
tudod kisapám, a kormányt azért választják az emberek, hogy tegye a kötelességét: biztosítson jólétet és prosperitást az embereknek, akikért felelős
nem pedig azért, hogy hazudozzon, lopjon mindent, ami nincs lebetonozva, és valahányszor szétmegy valami az országban, ujjal mutogasson mindenki másra, hogy a "zemútnyócév", a Libajnai, a Kurcsány, az EU, a Soros, az Érmelléki Kuglófember...
mesélj, kisapám, kinek lenne ez a dolga, ha nem a kormánynak?
nem kell rá válaszolnod, költői kérdés volt
a mínuszt pedig kaptad is helyből
"Keresi a kifogásokat, és találnak is."
örülök, hogy szerinted ezek csak kifogások...
no kisapám, ha vállalok gyereket, fizeted a felnevelését?
fizeted a kajáját, innivalóját, ruházkodását, közlekedését?
fizeted az iskoláztatását?
fizeted a rezsipluszt, amit elhasznál?
ha mindezekre "igen" a válaszod, akkor kummoghatsz majd, addig pedig befoghatod a pofikádat
"A gyermek felnevelése, olyan újabb közös életfeladat, melyben mindkettőtök kreativitása egy újabb szintre emelkedhet. Nem hasonlítható egy lakás fenntartáshoz, vagy újabb mobilkészülékhez ami még több alkalmazást tesz lehetővé."
tisztán látszik, hogy fingod nincs arról, egy új családtag mekkora pluszkiadást jelent egy háztartásban, ahol napról napra élnek a felek...
"Hát nem csodálatos a természet?
Az ilyeneket a természetes kiválasztódás kiszelektálja, és csak egy generáción keresztül kell őket elviselno."
a hozzád hasonló autista fogyatékos söpredéknek kéne kiszelektálódnia, lehetőleg már tegnap
húgyagyú idiótából már így is több van, mint elég, semmi szükség rá hogy szaporodjatok is
"Akik meg bele mernek vágni, és áldozatokat képesek hozni, azok meg "túlélnek", és övék lesz a jövő."
aha, és milyen jövő, kisapám?
élhetnek majd "boldogan" egy olyan országban, ahol semmiféle jogaik nem lesznek, totális mélynyomor és diktatúra tombol, esetleg egy kis államcsőddel megfűszerezve, és ahonnét minden épeszű ember menekül, még a legutolsó szakadt iraki "migrács" se akar ittmaradni
ennyit erről, kisapám
félelmetesen, szánalmasan sötét vagy, elkéne neked egy fekete lyuk oda, hogy világítson
a mínuszt helyből kaptad, ostoba sutyerák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!