Vajon a mai fiatalok akarnak e családot alapítani? Szeretnének e gyereket vagy gyerekeket? Bennük van ez vagy már eltűnt belőlük a család gondolata?
"Én szeretnék családot alapítani, legalább 3 gyerekkel. Már csak a megfelelő asszonyjelöltet keresem. Én nem ragaszkodom a saját lakáshoz sem bár jó lenne, de egy megfizethető bérlakásnak is örülnék, most a szüleimmel lakom.
29/F"
Látod van,aki 29 évesen a szüleivel lakik,de 3 gyereket akar.
Ennyire álomvilágban él...
Nemhogy egy 10-en éves...
Kedves 18as!
Nem tudom neked mi a normális szakma, ma ugyanis ahhoz, hogy normálisan élhess örökölni kell. Nem mindenki kap a szüleitől saját lakást, meg örököl száz hold földeket, meg tízmilliót bankszámlán.
Úgy nagyon könnyű volna.
Ma te szakmával annyit keresel, hogy kifizeted az albérletet, rezsit és marad pénz ennivalóra esetleg ruhára meg egy-két extrára. Az átlagfizetés ma nettó kétszázezer, és egy pályakezdő fiatal ez alatt keres, akkor miről beszélsz?
Ha kapsz olyan állást, ahol 25-26 évesen kifizetik a nettó 150et összeteheted a kezed, és ezek szigorúan szakképzettséget vagy diplomát igénylő munkák, amikről beszélek, nem betanított vagy büfés-takarító szint.
Másik kérdésnél írtam, én természettudományos diplomával keresek nettó 170et a barátnőm könyvelőként kap nettó 120at. Ez a magyar realitás egy 25-30 éves fiatalnak, nem tudom hová kereshetnék szerinted normálisabb szakmát, amivel vagyonokat lehetne szerezni ennyi idősen.
De hát sokak szerint az a normális,ha gyereket vállalsz,akkor az összes pénzedet ráköltöd,de ha még ő sem kap meg mindent,akkor az se baj,mert hát nem kell megadni semmit egy gyereknek,majd túléli valahogy.
Na,ezeket hívják prolinak.
Ezek a szülők idővel alkoholisták lesznek,ezek teszik ki a magyar társadalom felnőtt lakosságának a felét.
Csak kérdem én minek ilyen áron a gyerek?Azért,hogy legyen,aki eltartja majd a gazdagokat?
Azért,hogy mondjuk egyeseknek olyan nőjük legyen,hogy 6 milliós karkötő lógjon a kezükön?
Te meg örülj,hogy a gyereknek nem válik fel a cipő talpa.
Hát,aki ilyen hülye,az vállaljon is itthon gyereket,lesz miből megélni majd a nemzeti italboltnak.
Igen,alacsonyabb volt az igényszintjük.
A világ változik.
Ja,értem,inkább csinálok gyereket,még ha gyári munkás is lesz,vagy közmunkás.
Ha,neked ilyen szellemiségben kell gyerek,az a te dolgod.
Én úgy látom,hogy jön vissza ez a kádárista,proli életstílus,akinek nem tetszik,az lelép.
Én ilyen világba nem vállalnék gyereket.
#18-as
Hiába vitázol
Ne akard már elhitetni velem hogy kint Németben vagy akárhol máshol ahol jobb az élet, ott nincs szakmunkás, hogyne volna? Szerinted mindenki gyógyszeriparban, vagy egyéb más felsőfokú végzettséget igénylő szakmában dolgozik...
Bármennyire hihetetlen itthon nem ugyanaz megélni hegesztésből, mint kint ugyanebből élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!