Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldali pártok mit tervezn...

A baloldali pártok mit terveznek a kivándorlás csökkentésére, ha netán megnyernék a 2018-as választásokat?

Figyelt kérdés

Én úgy látom, hogy a kivándorlás az egyik legfontosabb problémája jelenleg az országnak (az oktatás és az egészségügy állapota mellett persze). Szinte nem múlik el nap, hogy ne tennék felelőssé ezért egyesek (jogosan) a kormányt. Viszont az sohasem hangzik el, hogy a baloldali pártok mit tennének ennek a visszafordítására, megállítására.

Az MSZP részéről eddig ezt hallottam, ami kapcsolatos lehet a témával:

"Fizessenek a gazdagok" program (ezzel együtt a többkulcsos adót is be kívánják vezetni). Ez által én nem értem, hogyan alakulhatna ki nyugati bér és élet színvonal? A többkulcsos adó max 10.000 ft-ot hagyna kb a szegényeknél, ami még mindig sovány. Viszont szankcionálná a jobban keresőket, akiknek lehet, hogy pont ez lenne az indok az elvándorlásra (nyugaton még jobban keresnének). Az lenne a cél, hogy mindenki legalább a nyugati bérminimumot kapja és erős legyen a szociális háló is, tudjanak az emberek jövőt tervezni az országban.

Aki járatos a témában, legyen szíves fejtse ki, hogy mi módon próbálnának meg 1-2 cikluson belül olyan életszínvonalat varázsolni az országban, hogy a magyar emberek ne hagyják el tömegével a jobb élet reményében? Azt szeretném megtudni, hogy melyik párt, milyen programmal próbálna tenni ennek az ügynek érdekében.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. jún. 18. 16:24
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

Közben abszolváltam Botka írását is:

[link]

Hát ez egy igazi tündérmese. Konkrétumok nélkül. Beüt a fene nagy társadalmi, vagyoni egyenlőség! Eltörlik a közmunkát, mert az rossz és megalázó, helyette lesz újra alanyi jogon járó segély.

Újraépül a demokrácia az orbáni diktatúra helyett! Persze arról szó sem esik, hogy kitől vesznek el, mi módon, de ezt majd ráérnek akkor is kitalálni, ha majd véletlenül megválasztják őket.

Lehet nem is kell elvenniük senkitől, hitelből is meg lehet oldani a felzárkóztatást (ez már többször is bejött nekik), hiszen a kisebbség és a mélyszegények első dolga az lesz, hogy produktív tagjaivá válnak a társadalomnak, ha kellőképpen meg lesznek fizetve (alanyi jogon, gyerekek után, stb). Leteszik a drogokat, abbahagyják a bűnözést (amit csak az elnyomás miatt végeztek, kényszerből), szakmát tanulnak és irány a gyár, ahol a nagy közös boldog jövőért minden egyenlő ember közösen, vállvetve dolgozik! Elmorzsoltam egy könnycseppet, beh' szép is ez!

Elnézést azoktól, akik netán komolyan vették Botka agymenését, de ez az írás akkora bullsh*t csattogtatás volt, hogy kitört belőlem az irónia! Hihetetlen, hogy ma még ezt el lehet adni!

Hát, itt sem találtam igazán választ arra, hogy mi fogja itthon tartani a fiatalokat. A neokommunizmus nem hinném...

2017. jún. 18. 21:15
 32/40 anonim ***** válasza:

"Ahhoz, hogy ez megváltozzon, meg kellene valahogy szüntetni azt, hogy az embernek biológiai és egyéb szükségletei legyenek. Amíg ezek megvannak, mindig fog valaki nélkülözni. "

Ezt cáfolom, úgy ahogy a nem említett példák is.

"Rendben, ha legalább egy ország bevezeti, ami hasonló cipőben járt mint mi, és hosszú távon is ténylegesen beválik (amit erősen kétlek), akkor én sem fogom ellenezni.

"

Ámen.

"Én azzal nem értek egyet, hogy egyeseket konzerváljunk egy olyan szintre, amiért semmit sem kell tennie, de vígan megél, amiért semmit sem kell tennie. "

Én sem, nem tudom másképp mondani.

"Ha aggódsz a hajléktalanokért, erősítsük a szociális ellátó szervezetek támogatását, de ez az abszolutista megközelítés, mint az alapjövedelem, több kárt okoz, mint hasznot.

Ki fog alakulni egy olyan réteg, ami az eddigi segély helyett az alapjövedelem kihasználására rendezkedik be és exponenciálisan szaporodik, mindenféle korlátok nélkül. Hosszú távon ez az elöregedő társadalom vs nyugdíj szindrómáját fogja generálni, ha nem lesz egy növekedő réteg, ami képes lesz a növekedő igényeket kielégíteni. "

Nos, mégegyszer elmondom: nem tudom hogy mennyi iylen van volt. De meglehetősen elvetem azt hogy ezeket rávetítsük a társadalom jelenségére, vagy másik részére, és erre hivatkozva, az ehhez hasonló szociális problémára irányuló orvsolást, kriminalizáljuk.

"Az elöregedő társadalom egy létező, tényleges jelenség, napjaink fejlett társadalmainak nagy problémája, nyugodtan tanulmányozhatod a jeleit és hatásait. Az alapjövedelem véleményem szerint hosszú távon hasonló fenntarthatóságot okozhat."

Ahogy a nyomor növekedése is az.

2017. jún. 18. 21:17
 33/40 anonim ***** válasza:

Kezdetnek elég lenne átírni a munka törvénykönyvét.

Több joga legyen a munkavállalóknak.

2017. jún. 18. 21:24
 34/40 A kérdező kommentje:

"Kezdetnek elég lenne átírni a munka törvénykönyvét.

Több joga legyen a munkavállalóknak."

Rendben, melyik baloldali párt programjában van ez és konkrétan mit változtatnának? Hogyan eredményezné ez szerinted a kivándorlás csökkenését (a bérek drasztikus emelése nélkül)?

2017. jún. 18. 21:33
 35/40 A kérdező kommentje:

"Nos, mégegyszer elmondom: nem tudom hogy mennyi iylen van volt. De meglehetősen elvetem azt hogy ezeket rávetítsük a társadalom jelenségére, vagy másik részére, és erre hivatkozva, az ehhez hasonló szociális problémára irányuló orvsolást, kriminalizáljuk."

Nos, ahonnan én származom (kis falu Bács-Kiskunban), ott ez a réteg nagyon is létező réteg, és bizony a kisebbséghez tartozik. Személyes tapasztalatom van velük, láttam hogyan élnek, együtt nőttem fel a gyerekeikkel. Régen az alanyi jogon járó segélyre rendezkedtek be, ha lenne alapjövedelem, az is vígan megtenné nekik. Minek dolgozni, ha ingyen is megkapják. És minél több a gyerek, annál több a bevétel, amit ezek a "gondoskodó" szülők bizony nem a gyerekre költenek, hanem elkocsmázzák(stb). Mondom, ez személyes tapasztalat, nem kitaláció.

Ahol most élek (megyeszékhely), itt is kialakult egy kis gettó a városon belül (ahová a hozzád hasonló segítő szándékú, ámde végtelenül naiv emberek telepíteni próbálták őket, hogy felszámolják a nyomortelepeket) és bizony itt is ugyanez a műsor. Micsoda véletlen!

Én megértem, hogy belőled a jóindulat beszél, de hidd el, ezek az emberek nevetve kihasználják a magadfajtákat, akik tényleg jót akarnak. Álomvilágban élsz sajnos!

2017. jún. 18. 21:44
 36/40 anonim ***** válasza:
Semmi épkézláb ötletük nincs.
2017. jún. 18. 22:38
 37/40 anonim ***** válasza:
Semmit. Az LMP kivételével az egész baloldal csak össze-vissza ígérget, elmondják a problémákat, de a megoldásukról sosem beszélnek, mert gőzük sincs az egészről. Tolvaj az összes, legalább annyira, mint a Fidesz.
2017. jún. 18. 23:13
 38/40 A kérdező kommentje:

"Az LMP kivételével az egész baloldal csak össze-vissza ígérget, elmondják a problémákat, de a megoldásukról sosem beszélnek, mert gőzük sincs az egészről."

Igen, ezt én is észrevettem a Botkás linkből, amit belinkeltek korábban ehhez a kérdéshez. Az LMP-nek konkrétan mik azok a programpontjai, amik az elvándorlás mértékének csökkentésével foglalkoznak? Esetleg tudsz forrást is adni hozzá?

2017. jún. 18. 23:48
 39/40 anonim ***** válasza:
Semmit, mivel nem fognak választásokat nyerni 2018-ban sem 2022-ben, mivel alapvető kérdésekben is széthúznak és semmiben nem tudnak egyetérteni. Ezek akarnának bármit is megoldani?! A Jobbiknak, MKKP-nak, Momentumnak idővel több esélye lehet a kormányalakításra. Bár a Jobbikot már nem annyira hiszem, de a másik kettőből lehet még valami.De az tuti, hogy a mostani baLOLdal nem váltja le a fideszt....
2017. jún. 22. 09:20
 40/40 anonim ***** válasza:
Az MKKP sosem fog kormányt alakítani. Nem is akar, illetve nem is szavaznák meg a választók.
2017. jún. 22. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!