Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen tudatlanok az...

Miért ilyen tudatlanok az emberek a Királysággal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Miért hiszik azt, hogy a királyság a király diktatúrája?

Komolyan gondolják azokat a hülyeséget, hogy Orbán lenne a király. Hogy lenne már egy párt politikus király?

Miért csak viccként tudnak beszélni róla és miért mindig valami idétlen ősi törvényt hoznak fel ellenérvnek?

Miért érzik magukat felsőbbrendűnek és miért viselkednek lenézően a királyság pártiakkal szemben?

Ez a gondolkodás még a kommunizmus maradványa lehet?

Egy királyságba a király (esetleg a kormányzó) az államfő. Hasonlóan mint a köztársaságban a köztársasági elnök.

Ugyan úgy pártok politizálnak és Orbán ugyan úgy miniszterelnök lenne.

Jogos a kérdés hogy ha gyakorlatban hasonló akkor miért nem jó a köztársaság. Mert nem az a magyar hagyomány. Ennyi.

Más vesztes országoknál, ahol nem szovjet megszállás volt, visszaállították a hagyományokat. Viszont a szovjetek által megszállt területekre ráerőltették a köztársaságot, hogy felkészítsék a kommunista átalakulásra. A háború utáni Ideiglenes Nemzeti Kormányt (ami erről döntött) is a szovjetek rakták össze és 72%-a kommunista volt. Én nem azt mondom, hogy mindenki legyen a Királyság mellett, de úgy tűnik Magyarország nem elég érett arra, hogy erről érdemben vitázni lehessen és ez elég idegesítő.

2010. máj. 17. 23:39
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
49%

Én értem, hogy mit gondolsz.

Teljesen normális reakció, trend-ellentrend.

Ma ugye a trend a globalizáció (Net, MSN, amcsi filmek, MCDonalds), nemzetek egységesülése (EU), liberalizálódás az élet minden területén. Ez a trend.

Mindenhol (nemcsak nálunk) erre kialakul az ellentrend. Támogassuk mindent, ami magyar; menjünk vissza egy olyan korba, amikor nem volt globalizáció és anglicizmus; amikor erős ország voltunk (királyság, vagy akár a rovásírás terjedése). Pont erre alapoz a Jobbik az Árpád-sávval, meg újabban ezzel az apostoli királysággal.

Kíváncsi leszek melyik trend lesz erősebb, szerintem a globalizációs. Most a válság miatt megerősödtek ezek a dolgok, de azért a történelem egy irányba megy, mégha vannak benne kisebb kitérések (nácizmus, kommunizmus).

Most az egységesülés felé haladunk.

2010. máj. 18. 01:05
 42/51 anonim ***** válasza:
66%

Ha valaki félreértené, nem utalok kapcsolatra a Jobbik és a magyar dolgok illetve a nácizmus között.

Mindössze arra, hogy a nácizmus és a kommunizmus is kicsit visszafelé haladt az időben. Nem beszélve a fasizmusról, a nagy római birodalom újkori megteremtéséről.

2010. máj. 18. 01:07
 43/51 anonim ***** válasza:
21%

Teljesen egyet értek veled előző!

Semmi sem állíthatja meg a globalizációt. Ezek a nemzeti fellángolások gyerekes dolgok, amik el fognak múlni, a kapitalizmus és a globalizáció valódi ellenségeit, a terroristákat meg a vallási fanatikusokat pedig tűzre kell hányni!

2010. máj. 18. 01:07
 44/51 anonim ***** válasza:
23%

Én is egyetértek veled, de semmi olyasmit nem akarok sugallni, hogy ez jó vagy nem jó-e.

Véleményem szerint ez fog történni, csak globálisan lehet szembeszállni a globális problémákkal. Például igaz ez a környezetvédelemre, egy globális kormány alatt ezt meg lehetne oldani, így meg hol az amcsik lázonganak, hol a kínaiak, hol valaki más.

2010. máj. 18. 01:10
 45/51 anonim ***** válasza:
25%
A Föld kormány elérése az emberiség végzete, csak így tud egységesen szembeszállni a problémáival, és megmenti a környezetet a pusztulástól. Azonban a rendszer ellenségeivel nem szabad kesztyűs kézzel bánni! Bár a világ államformája a liberalizmus lesz, olyan dolgokat tilos megengedni, amik a földkormány bukását idézhetik elő. Éppezért vissza kell hozni a halálbűntetést, hogy a társadalom ellenségeit kitöröljük, mint a számítógépen tesszük a vírusos fájlokkal.
2010. máj. 18. 01:15
 46/51 A kérdező kommentje:
Na már összeesküvés elméleteknél járunk. :)
2010. máj. 18. 01:17
 47/51 anonim ***** válasza:
66%

Összeesküvés elméletek?:)

Olyan értelemben mindenképp jó a világkormány, hogy végre egy irányban fog haladni az emberiség. Körülbelül olyan ez, mint a demokrácia és a diktatúra közit különbség. A demokrácia rossz olyan szempontból, hogy ő ezt gondolja, én azt, a Pista meg amazt, és nem haladunk sem erre. Most is ez van, Kína a saját gazdaságát félti, az USA is a sajátját, és mindenki leszarja pl. a Kyotoi egyezményt.

Egy világkormány esetén ez nem jöhetne létre, mert a kormány egy irányba menne, és együtt sokkal hatékonyabban léphetne fel ezügyben is pl., de akár mondjuk az űrkutatásban is, az egész Föld együtt sokkal hamarabb létrehoz egy űrhajó flottát, mint külön külön. Tudom, kicsit scifi az egész.

Másrészt viszont fáj a szívem, mert elvesznek a nemzeti kultúrák. Mindenki angolul fog beszélni, pedig szerintem pl. a francia vagy a spanyol nyelv is nagyon szép (a magyar is). Az ország szépsége az egyedi kultúrában lakozik.

Azért remélem sikerül valahogy megőrizni a kultúrákat is a világkormány alatt.

2010. máj. 18. 01:27
 48/51 A kérdező kommentje:
Ez tiszta Star Trek amit elmondtál, de ott jelképesen megmaradtak az országok és a karakterek nagyon is büszkék a származásukra, kultúrájukra és hagyományaikra.
2010. máj. 18. 01:32
 49/51 anonim ***** válasza:
61%

Nem nézem, ezért nem tudom, mennyire illik rá:).

Mindamellett szerintem vagy ez fog történni, vagy az emberiségnek vége (akár környezeti katasztrófa miatt, akár atomháború miatt).

Most képzeld el milyen röhejes lenne, mikor mondjuk 3-400 év múlvára hatalmasat fejlődik a technika, lesznek űrflották, és akkor lesz amerikai űrflotta, orosz űrflotta, kínai űrflotta, francia űrflotta, spanyol űrflotta, indai űrflotta. Röhejes:).

Meg később tegyük fel, hogy kolonizálunk bolygókat. Majd lesz indai bolygó, orosz bolygó, amcsi bolygó, francia bolgyó, SZLOVÁK bolygó, MAGYAR bolygó. Röhejes nem.

Vagy találkozunk más civilizációkkal, és akkor mondjuk az ufók szövetséget kötnek a csehekkel a németek és az ufo2-k ellen.:D:D:D

2010. máj. 18. 01:44
 50/51 anonim ***** válasza:
39%

"Miért ilyen tudatlanok az emberek a Királysággal kapcsolatban?"

Talán mert nem érdekli őket ez a baromság.

"Miért hiszik azt, hogy a királyság a király diktatúrája?"

Nem hiszik azt, mégis ellenzik. Én sem tévesztem össze a királyságot a királyi diktatúrával, mégis fаszságnak tartom a királypártiságot.

"Komolyan gondolják azokat a hülyeséget, hogy Orbán lenne a király."

A Fidesz nem királypárti, így Orbán sem akar király lenni.

"Miért érzik magukat felsőbbrendűnek és miért viselkednek lenézően a királyság pártiakkal szemben?"

Lehet nem lenézően viselkedni velük? Kétféle királypárti van. Vannak egyrészt a vicces gyerekek, akik azt hiszik, hogy a királypártiság polgárpukkasztó és nagy poén. Azonban 16-17 éves kor felett már ezt illik kinőni. Végül vannak a felnőtt királypártiak, akik kb. annyi tiszteletet érdemelnek, mint a lapos föld hívei.

"Jogos a kérdés hogy ha gyakorlatban hasonló akkor miért nem jó a köztársaság. Mert nem az a magyar hagyomány."

Akkor mi a fene a magyar hagyomány? A magyar hagyomány az, hogy nincs király. 1921 óta nincs király Magyarországon. Ez a magyar hagyomány, bocs. Ha nem tetszik, elmehetsz Angliába, ott nem ez a hagyomány.

"Más vesztes országoknál, ahol nem szovjet megszállás volt, visszaállították a hagyományokat."

Olaszország az egyetlen vesztes ország, ahol nem volt szovjet megszállás és - mily meglepő - eltörölték a királyságot 1946-ban.

"a szovjetek által megszállt területekre ráerőltették a köztársaságot"

Nem ráerőltették, hanem az 1945 őszén megválasztott parlament eltörölte. De amit eltörölt, már az is király nélküli királyság volt.

"A háború utáni Ideiglenes Nemzeti Kormányt (ami erről döntött)"

1946 februárjában már rég nem az volt hatalmon. Történelemből egyes. Koalíciós kormány volt, de a királyságot nem a kormány, hanem a kisgazda többségű parlament törölte el.

"Magyarország nem elég érett arra, hogy erről érdemben vitázni lehessen és ez elég idegesítő."

Mivel alig van érved, ami meg van, az tárgyi tévedéseken alapszik, ezért én azt gondolom, éretlen és felkészületlen a vitára elsősorban te vagy.

2010. máj. 18. 02:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!