Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen tudatlanok az...

Miért ilyen tudatlanok az emberek a Királysággal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Miért hiszik azt, hogy a királyság a király diktatúrája?

Komolyan gondolják azokat a hülyeséget, hogy Orbán lenne a király. Hogy lenne már egy párt politikus király?

Miért csak viccként tudnak beszélni róla és miért mindig valami idétlen ősi törvényt hoznak fel ellenérvnek?

Miért érzik magukat felsőbbrendűnek és miért viselkednek lenézően a királyság pártiakkal szemben?

Ez a gondolkodás még a kommunizmus maradványa lehet?

Egy királyságba a király (esetleg a kormányzó) az államfő. Hasonlóan mint a köztársaságban a köztársasági elnök.

Ugyan úgy pártok politizálnak és Orbán ugyan úgy miniszterelnök lenne.

Jogos a kérdés hogy ha gyakorlatban hasonló akkor miért nem jó a köztársaság. Mert nem az a magyar hagyomány. Ennyi.

Más vesztes országoknál, ahol nem szovjet megszállás volt, visszaállították a hagyományokat. Viszont a szovjetek által megszállt területekre ráerőltették a köztársaságot, hogy felkészítsék a kommunista átalakulásra. A háború utáni Ideiglenes Nemzeti Kormányt (ami erről döntött) is a szovjetek rakták össze és 72%-a kommunista volt. Én nem azt mondom, hogy mindenki legyen a Királyság mellett, de úgy tűnik Magyarország nem elég érett arra, hogy erről érdemben vitázni lehessen és ez elég idegesítő.

2010. máj. 17. 23:39
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
49%

"nem én vagyok akinek válaszóltál

de 1-2 dolgot tegyünk tisztába

a népköztársaságban 1 párt van

az nem 1 ember ből áll

ott is van tanács és bizottságok stb

egy népköztársaságban az emberek megválaszthatják a körzetük képviselőjét

de csak egy párt van..."

Nem a népköztársaságról beszéltem, Zsenikém, hanem a köztársaságról. Az előbb tárgyaltam ki, hogy a népköztársaság egy ál-szó a kommunista diktatúrára.

2010. máj. 18. 00:16
 12/51 anonim ***** válasza:
64%

"Más vesztes országoknál, ahol nem szovjet megszállás volt, visszaállították a hagyományokat."

Németország: köztársaság

Ausztria: köztársaság

Olaszország: köztársaság

Boldogabb, békésebb társadalmak a miénknél (különösen az első kettő), és eszük ágában sincsen még egyszer koronát látni bárkinek a fején. Én sem igazán értem, miért nem lehet a mából kiindulni, és a jövőbe tekinteni, és miért kellene görcsösen a régmúltba kapaszkodni.

2010. máj. 18. 00:16
 13/51 anonim ***** válasza:
50%

ott van Kína

ott is vannak nagyon gazdagok és szegények

mint egy rossz demokráciában

de még is ott tartanak ahol vannak

nem lehet megkérdőjelezni

2010. máj. 18. 00:17
 14/51 A kérdező kommentje:
Igen, Hitler előtt köztársaság volt Kancellárral, ahogy most is. Meg Japánoknál is császár lett újra.
2010. máj. 18. 00:18
 15/51 anonim ***** válasza:

"A népköztársaság egy kommunista szó, azt jelenti, hogy egy országban totalitáriánus diktatúra van, de az ál-államforma az, hogy köztársaság, méghozzá olyan, amit a nép vezérel.

Egy olyan ország sincs a bolygón, ahol a népköztársaság azt jelenté, hogy "olyan, mint a köztársaság de még annál is demokratikusabb." "

itt nem a népköztársaságról karattyolsz?

istenem

2010. máj. 18. 00:19
 16/51 anonim ***** válasza:
74%

"Meg Japánoknál is császár lett újra."

Igen, és tudod mit csinál? Mindenféle drága ceremónián részt vesz, akkora testőrség kell neki ami dollármilliókat felemészt, a ország vezetésére kb. semmi hatalma nincs, egyébként meg otthon ül és X-Boxozik.

Ez a hülyeség a "modern királyságokban". Ugyanannyi hatalmuk van, mint a köztársasági elnöknek, de akkora pompában élnek, ami fekete lyukként szívja el az állam pénzét.

2010. máj. 18. 00:20
 17/51 anonim ***** válasza:
66%
Hitler 5 év alatt érte azt el mint más 20
2010. máj. 18. 00:21
 18/51 A kérdező kommentje:
De a drága életmód nem szükséges és nem támogatandó. Nem ebből kéne megítélni, mert nekünk nem muszáj úgy csinálni.
2010. máj. 18. 00:21
 19/51 anonim ***** válasza:
100%

demokrácia csak ellentéteket szül

7 ember 8 felé húz

menjünk 1 felé de azon mennyünk végig

2010. máj. 18. 00:22
 20/51 anonim ***** válasza:
63%

"

itt nem a népköztársaságról karattyolsz?

istenem"

Amikor azt mondtam, hogy a soktagú tanács jobb mint az egytagú döntéshozatal, ott a rendes köztársaságról beszéltem, nem a népköztársaságról.

2010. máj. 18. 00:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!