Miért ilyen tudatlanok az emberek a Királysággal kapcsolatban?
Miért hiszik azt, hogy a királyság a király diktatúrája?
Komolyan gondolják azokat a hülyeséget, hogy Orbán lenne a király. Hogy lenne már egy párt politikus király?
Miért csak viccként tudnak beszélni róla és miért mindig valami idétlen ősi törvényt hoznak fel ellenérvnek?
Miért érzik magukat felsőbbrendűnek és miért viselkednek lenézően a királyság pártiakkal szemben?
Ez a gondolkodás még a kommunizmus maradványa lehet?
Egy királyságba a király (esetleg a kormányzó) az államfő. Hasonlóan mint a köztársaságban a köztársasági elnök.
Ugyan úgy pártok politizálnak és Orbán ugyan úgy miniszterelnök lenne.
Jogos a kérdés hogy ha gyakorlatban hasonló akkor miért nem jó a köztársaság. Mert nem az a magyar hagyomány. Ennyi.
Más vesztes országoknál, ahol nem szovjet megszállás volt, visszaállították a hagyományokat. Viszont a szovjetek által megszállt területekre ráerőltették a köztársaságot, hogy felkészítsék a kommunista átalakulásra. A háború utáni Ideiglenes Nemzeti Kormányt (ami erről döntött) is a szovjetek rakták össze és 72%-a kommunista volt. Én nem azt mondom, hogy mindenki legyen a Királyság mellett, de úgy tűnik Magyarország nem elég érett arra, hogy erről érdemben vitázni lehessen és ez elég idegesítő.
"nem én vagyok akinek válaszóltál
de 1-2 dolgot tegyünk tisztába
a népköztársaságban 1 párt van
az nem 1 ember ből áll
ott is van tanács és bizottságok stb
egy népköztársaságban az emberek megválaszthatják a körzetük képviselőjét
de csak egy párt van..."
Nem a népköztársaságról beszéltem, Zsenikém, hanem a köztársaságról. Az előbb tárgyaltam ki, hogy a népköztársaság egy ál-szó a kommunista diktatúrára.
"Más vesztes országoknál, ahol nem szovjet megszállás volt, visszaállították a hagyományokat."
Németország: köztársaság
Ausztria: köztársaság
Olaszország: köztársaság
Boldogabb, békésebb társadalmak a miénknél (különösen az első kettő), és eszük ágában sincsen még egyszer koronát látni bárkinek a fején. Én sem igazán értem, miért nem lehet a mából kiindulni, és a jövőbe tekinteni, és miért kellene görcsösen a régmúltba kapaszkodni.
ott van Kína
ott is vannak nagyon gazdagok és szegények
mint egy rossz demokráciában
de még is ott tartanak ahol vannak
nem lehet megkérdőjelezni
"A népköztársaság egy kommunista szó, azt jelenti, hogy egy országban totalitáriánus diktatúra van, de az ál-államforma az, hogy köztársaság, méghozzá olyan, amit a nép vezérel.
Egy olyan ország sincs a bolygón, ahol a népköztársaság azt jelenté, hogy "olyan, mint a köztársaság de még annál is demokratikusabb." "
itt nem a népköztársaságról karattyolsz?
istenem
"Meg Japánoknál is császár lett újra."
Igen, és tudod mit csinál? Mindenféle drága ceremónián részt vesz, akkora testőrség kell neki ami dollármilliókat felemészt, a ország vezetésére kb. semmi hatalma nincs, egyébként meg otthon ül és X-Boxozik.
Ez a hülyeség a "modern királyságokban". Ugyanannyi hatalmuk van, mint a köztársasági elnöknek, de akkora pompában élnek, ami fekete lyukként szívja el az állam pénzét.
demokrácia csak ellentéteket szül
7 ember 8 felé húz
menjünk 1 felé de azon mennyünk végig
"
itt nem a népköztársaságról karattyolsz?
istenem"
Amikor azt mondtam, hogy a soktagú tanács jobb mint az egytagú döntéshozatal, ott a rendes köztársaságról beszéltem, nem a népköztársaságról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!