Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen tudatlanok az...

Miért ilyen tudatlanok az emberek a Királysággal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Miért hiszik azt, hogy a királyság a király diktatúrája?

Komolyan gondolják azokat a hülyeséget, hogy Orbán lenne a király. Hogy lenne már egy párt politikus király?

Miért csak viccként tudnak beszélni róla és miért mindig valami idétlen ősi törvényt hoznak fel ellenérvnek?

Miért érzik magukat felsőbbrendűnek és miért viselkednek lenézően a királyság pártiakkal szemben?

Ez a gondolkodás még a kommunizmus maradványa lehet?

Egy királyságba a király (esetleg a kormányzó) az államfő. Hasonlóan mint a köztársaságban a köztársasági elnök.

Ugyan úgy pártok politizálnak és Orbán ugyan úgy miniszterelnök lenne.

Jogos a kérdés hogy ha gyakorlatban hasonló akkor miért nem jó a köztársaság. Mert nem az a magyar hagyomány. Ennyi.

Más vesztes országoknál, ahol nem szovjet megszállás volt, visszaállították a hagyományokat. Viszont a szovjetek által megszállt területekre ráerőltették a köztársaságot, hogy felkészítsék a kommunista átalakulásra. A háború utáni Ideiglenes Nemzeti Kormányt (ami erről döntött) is a szovjetek rakták össze és 72%-a kommunista volt. Én nem azt mondom, hogy mindenki legyen a Királyság mellett, de úgy tűnik Magyarország nem elég érett arra, hogy erről érdemben vitázni lehessen és ez elég idegesítő.

2010. máj. 17. 23:39
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
Ausztrália is alkotmányos monarchia amit népszavazással megerősített a nép 1999-ben!
2010. máj. 18. 00:37
 32/51 anonim ***** válasza:
28%

"Ausztrália is alkotmányos monarchia amit népszavazással megerősített a nép 1999-ben!"

Ha azt hiszed, hogy ezzel fogsz elijeszteni onnan, akkor olyan tévhiteid vannak az internacionalistákról, hogy inkább bele se menjünk...

2010. máj. 18. 00:38
 33/51 A kérdező kommentje:
Csak tényként említettem. Azt hiszed én egy bezárkózott nacionalista vagyok? Foglalkozom más kultúrákkal, tanulok más nyelveket és ismerkedem más nemzetiségű emberekkel. Talán neked van tévképzeted azokkal kapcsolatban akik nem tartják magukat világpolgárnak.
2010. máj. 18. 00:41
 34/51 anonim ***** válasza:

"alán neked van tévképzeted azokkal kapcsolatban akik nem tartják magukat világpolgárnak."

Ez inkább gyakorikérdések-beli tapasztalat. Ezen az oldalon úgy szokott menni általában, hogyha mondok valamit, ami a többségnek nem tetszik, akkor fel szoktak hozni pitiáner dolgokat, hogy eltántorítsanak attól amit mondtam. Azt hittem, most is ilyesmi készül.

2010. máj. 18. 00:45
 35/51 anonim ***** válasza:
41%

De egyszerűen nem értem, mi értelme lenne?

Nem lenne diktatúra, pont ugyanaz lenne, mint most?

Nem mindegy, hogy Sólyom Lászlón öltöny van-e, vagy palást és Korona?

Ettől semmi nem lesz jobb, egy felesleges látszatintézkedés!

Ok, a múltban ez volt!

Legközelebb mi lesz, szegény Sólyom László már táltos lesz, egy szarvaskoponyával a fején, medvebundával a hátán?

Vagy ez egy tipikusan olyan dolog, ha nincs semmi értelmes ötletünk, csináljunk valami felesleges, de látványos dolgot?

2010. máj. 18. 00:52
 36/51 A kérdező kommentje:
Arra akartam rávilágítani, hogy a köztársaság nem egy természetes folyamatban való kialakulás volt, hanem egy megszállt területre ráerőltetett dolog, ami miatt a rendszerváltáskor már senki nem foglalkozott vele érdemben, holott a a királyság lenne hű a magyar hagyományokhoz. És ha szinte ugyan az a gyakorlatban akkor miért ne a királyság?
2010. máj. 18. 00:56
 37/51 anonim ***** válasza:
42%

"Vagy ez egy tipikusan olyan dolog, ha nincs semmi értelmes ötletünk, csináljunk valami felesleges, de látványos dolgot?"

Én is ugyanezen a vélemények vagyok. Mivel a középkori királyság emberiségellenes és elfogadhatatlan lenne, csak a modern királyság jöhet szóba, ami gyakorilatilag egy drága és extravagáns köztársaság.

Tényleg annyiban különbözne, hogy Sólymon, vagy bárki máson királyi ruha, indián törzsfőnök jelmez, voodoo-felszerelés vagy ágyékkötő lenne. A lényegen nem változtat, és felesleges kiadás és pénzvákuum lenne a király pompás, fényűző életmódjának fenntartása. Fényűzés nélkül meg tényleg csak annyi lenne, hogy más a ruha rajta.

Szerintem akik ennyire visszasírják a királyságot, azok azért csinálják, mert azt hiszik, hogy igazságos, népmesei király lenne, pedig ilyen király csak a mesében van, és a valódi István meg Mátyás olyan volt mint Sztálin és Rákosi.

2010. máj. 18. 00:59
 38/51 anonim ***** válasza:
61%

"egy megszállt területre ráerőltetett dolog, ami miatt a rendszerváltáskor már senki nem foglalkozott vele érdemben"

Vagyis az USA is szovjet hatásra szakadt el Britanniától és lett köztársaság?

Franciaországban is az oroszok indították el a Francia Forradalmat, és a francia-szovjet-népköztársaság maradványa a köztársaság?

2010. máj. 18. 01:00
 39/51 A kérdező kommentje:
Olyan mint Sztálin meg Rákosi akik szintén köztársaságnak hívták a rendszert. Egy mai Királyságnak is annyi köze van a régihez mint a mostani köztársaságnak Rákosi népköztársaságához.
2010. máj. 18. 01:01
 40/51 anonim ***** válasza:
21%
De, ha Magyarországnak már így is alig van pénze, miért nem az emberek jólétének megőrzésére fordítanánk az amúgy is kevéske pénzt, hanem drága királyavatási ceremóniákra?
2010. máj. 18. 01:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!