Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Külön iskola cigányoknak?

Külön iskola cigányoknak?

Figyelt kérdés

Létezik ugye Magyarországon cigányiskola. A kérdésem az lenne, hogy ti mit gondoltok erről.

Követendő lenne, hogy a cigányok külön iskolában tanuljanak a magyaroktól? Segíti a fejlődésüket? Vagy épp ront a helyzetükön? Mit gondoltok?

Szóval az állítás, amire válaszoljatok: A cigányoknak külön iskolába kellene járnia.

(A kérdés nem rasszista szándékú, akinek úgy tetszik nevezze romának, fókuszáljunk a jelenségre és a kérdésre. A kérdés nem tartalmazza a véleményemet.)

Köszönöm a válaszokat!

2017. máj. 4. 16:33
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
62%

Nemtudom miért erőlködnek különböző műsorokkal, ahol szépnek, jónak állítják be őket.

Mikor mindenki ismeri őket, hogy csak a baj van velük. És már nincs tisztelet annak az 1% normálisnak se.

Köszönje a többi fajtársának.

Ha 1 magyar követ el bűntényt roma ellen, az összes magyart megutálják a romák.

2017. máj. 7. 23:30
 52/63 anonim ***** válasza:
67%

Én inkább pedagógiai szempontból közelíteném meg a dolgot, amit megtámogat a "társadalom".

Nagyon káros, hogyha a gyerekeket már 6 éves korban behatárolják. A nem cigány, de az olyan iskolák, ahol nagy többségében cigányok tanulnak, léptékekkel rosszabb az oktatás. Ez azt jelenti, hogy az ide járó gyerekeknek szemernyi esélyük van csak bekerülni egy jobb közép-, vagy felsőoktatási intézménybe. Ezzel újratermeli csak a társadalom azt a réteget, amit most lenéznek.

Éppen az lenne a lényeg, hogy már kisgyermek korban integrálódjanak ezek a rétegek.

A szegregáltiskolák sosem jók (kivéve esetleg a vallásiakat, de azok önkéntesek ugye) és csak hátráltatja az integrációt, mivel ezek a gyerekek a saját környeztükben maradnak és nem lesznek "rávezetve" arra, hogy úgy viselkedjenek, mint a nem cigányok.

2017. máj. 18. 18:43
 53/63 anonim ***** válasza:
6%
Van cigányiskola magyarországon? Hol? Nem is tudtam
2017. máj. 18. 18:55
 54/63 A kérdező kommentje:
53, google a barátod:D
2017. máj. 19. 18:27
 55/63 anonim válasza:
0%
Van "Cigány képző" Bánhidán is. Az iskola neve Remédium...
2017. jún. 17. 14:44
 56/63 anonim ***** válasza:
19%
Ez is egy megoldas de nem tartom jo otletnek a cigany s magyar ember kozott igy is sok a surlodas ellentet s ez csak fokozna az amugyis mar elmergesedett helyzetet a gettositas egy formaja valosulna meg ezzel az otlettel,pedig az otlet nem rossz csak epp a cigany szarmazasu ember szemszogebol rossz ami meg inkabb fokozna gyuloletuket a magyar nep ellen en nem vedem oket de minket magyarokat akik szocializalt nevelik fel gyermekeiket s a ciganyokat is meg kell erteni, ezek az emberek evszazadok ota el vannak nyomva az is igaz hogy oka van nem keves de sajnos nehanyuk akik ki szeretnenek torni azok se tudnak korulmenyeik miatt azok a ciganycsaladok akik bivalybasznadon 500kmre elnek egy eldugott telepulesen nyomorba szegenysegbe lehetoseguk nincs jobb eletre pedig akarjak s most nem a naplopo mihaszna munkakerulo csocselek retegrol beszelek hanem azoknak a gyermekeknek szuleirol akik szeretnek h gyermekeiknek jobb legyen de nem tudjak megadni ami kell,cigany s cigany kozott is van kulonbseg akkor minden cigany gyereket egy kalap ala kell venni s egy tanintezmenybe kell jaratni meg aki diplomas annak a gyereket is mert van ilyen is igaz nem sok de van.Mas megoldas kene inkabb a hanyatott sorsu gyerekeknek kene egy intezmeny nem altalanossagban a ciganyoknak mert az haboruba vezetne idezojelbe.
2018. jan. 31. 20:01
 57/63 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, még ha az ötlet elvileg jó és talán hasznos lenne, a valóságban nem működik ez. Amit leírsz az kőkemény szegregáció még ha nem így nevezed, akkor is az. A szegregált iskolák mindenhol a "problémás" suli voltak, ahol mindig rosszabb körülmények vannak.
2018. febr. 17. 10:17
 58/63 anonim ***** válasza:
0%
NEM VAGYOK RASSISTA! De igen, szerintem kell létezni külön cigány nemzetségűknek iskoláknak, amik bentlakásosak, hogy elzáhassák, őket, a sokszor alkoholista vagy drogos szülőktől. Az ilyen bentlakásos iskolákban pedig nagyon erős fegyelem, tekintélyelvűség, erős tanítás és komoly erölcsre/vallásra való oktatást kell folytatni. Tudom, lehet, hogy most ez így, kicsit rassiszistának, vagy sovinisztának tűnhet, de nem, nem erről van szó. Szerintem, megköszönnék majd, egy jó 50 év múlva, hogy sikerült őket a mély szegénységből és a "putri-drogok-alkohol életmódból" kirántani őket. Ugyanis!!! Ha a gyerekekbe belenevelik, 3 éves koruktól, hogy tiszteld, a nálad bölcsebbet, ha vallásos vagy (és nem csak olyan keresztény, mint akiket a Bűnös lelkekben mutatnak, hogy ott a rózsafűzér a kezén és közben 10 bankot és 10 házat rabolt ki, 12 emberrel végzett, 6 lányt erőszakolt meg és 3-szor ejtett túszt), akkor tartsd be a vallási előírásokat, ha nem vagy az, akkor az általános, hagyományos erkölcsi normákat, dolgozz meg keményen, az elismerésért (ezzel ránevelik, hogy felnőttként majd a pénzért is), ha felnőtt lesz éljen kultúrált környezetben, tanítsák őket művészetkre és tudományokra, hogy lássák magukban a tehetséget, legyenek büszkék arra, amit önerőből elértek stb., akkor ezen szellemiségben nevelik, majd az ő gyerekeiket is, míg szépen nem lesz különbség egy magyar, egy kultúrált cigány és a cigánybűnöző (putris) között. Szerintem az integrációt a gyerekeknél kell elkezdeni!
2020. jún. 21. 22:11
 59/63 anonim ***** válasza:
0%
Előző vagyok. Ha a neolibsiknek, ez rasszista (holott ez pont az intergráció), akkor a zsidó, osztrák és egyéb iskolák miért nem azok??
2020. jún. 21. 22:12
 60/63 anonim ***** válasza:
0%
Előző vagyok. Én egyébként támogatom a finn oktatási reformot, de azt, csak a jólszituáltaknál lehetséges végre hajtani és nem ott, ahol már a tanárok és a diáktársak is félek, hogy hazamennek-e még épségben.
2020. jún. 21. 22:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!