Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Külön iskola cigányoknak?

Külön iskola cigányoknak?

Figyelt kérdés

Létezik ugye Magyarországon cigányiskola. A kérdésem az lenne, hogy ti mit gondoltok erről.

Követendő lenne, hogy a cigányok külön iskolában tanuljanak a magyaroktól? Segíti a fejlődésüket? Vagy épp ront a helyzetükön? Mit gondoltok?

Szóval az állítás, amire válaszoljatok: A cigányoknak külön iskolába kellene járnia.

(A kérdés nem rasszista szándékú, akinek úgy tetszik nevezze romának, fókuszáljunk a jelenségre és a kérdésre. A kérdés nem tartalmazza a véleményemet.)

Köszönöm a válaszokat!

2017. máj. 4. 16:33
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
97%

Nem kell az, nem téged ütnek hanem a gyerekedet.

Rosszabb ma az általános mint a fiatalkoruak börtöne, egyes településeken.

A börtönbe talán a fegyőr megvéd. De az iskolában ki, tán a tanárnő?

2017. máj. 4. 21:07
 22/63 anonim ***** válasza:
77%

Ha a tanárnő szól akkor megy neki a gyerek... rosszabb esetben meg viszi az egész családot-szomszédságot. Volt már pár ilyen eset, érdekes mód mindig pont ilyenek közül kerültek ki.

Na meg ugyanezek szokták terrorizálni a többi gyereket.

2017. máj. 4. 21:14
 23/63 A kérdező kommentje:

Pfú, lényegében kb mindenki szegregációpárti, azigen:D

nagyon kérek mindenkit ne kezdjünk el liberálisozni vagy nácizni, arra ott van bátmelyik másik kérdés az oldalon!

Aki a szegregációt támogatja! Hogyan tovább? Az elkülönített iskola lehetővé teszi, hogy ne zargassák egymást a gyerekek, de másrészről kis kortól kezdve ellentétre mutat rá, azaz nyilvá valóan nehezíti az asszi ilációt, vagy integrációt, vagyis elmélyíti az így is mély szakadékot a két csoport között.

A kérdés így kézenfekvő: hogy lehetne megoldani a problémát? Adott két csoport, akik kis kortól kezdve úgy vannak nevelve, hogy kirekesszék egymást. De egy területen élünk, szóval a probléma fenn fog állni, sőt, romlani fog a szegregáció által.

Ha ti a szegregáció hívei vagytok, miben látjázok a probléma megoldását? Nyilván nem integrációban, vagy asszimilációban, ezért kérdem.

bocsi az elírásokért, ha vannak

2017. máj. 4. 23:10
 24/63 anonim ***** válasza:
15%
Kiválóan megmutatta ez a kérdés is, miért nem való a magyarság Európába. Csak úgy süt a rosszindulatú fajgyűlölet a válaszolók többségéből.
2017. máj. 5. 01:44
 25/63 anonim ***** válasza:
66%
Csak ott a pont, hogy nem alaptalan. Furcsa egy dolog a rasszismus, mert ezek szerint rossz az aki rossznak tekint egy olyan népcsoportot amivel legtöbbször csak a gond van...
2017. máj. 5. 01:54
 26/63 anonim ***** válasza:
60%

"Kiválóan megmutatta ez a kérdés is, miért nem való a magyarság Európába. Csak úgy süt a rosszindulatú fajgyűlölet a válaszolók többségéből."

Jól van, ezt már hallottuk, nagyon nem érdekel senkit.

Ha azt jelenti európainak lenni, hogy elnézem, hogy a gyerekemet ütik-vágják, akkor nem akarok európai lenni, bár amúgy se, én jól érzem magam itt.

2017. máj. 5. 06:47
 27/63 anonim ***** válasza:
67%

"Ha ti a szegregáció hívei vagytok, miben látjázok a probléma megoldását?"

Első körben, nem érzem magam hivatottnak arra, hogy én oldjam meg ezt a régi problémát.

Először is, a gyerekem járhasson majd megfelelő körülmények közé. Ez az első, ezt nem akarom azért veszélyeztetni, hogy felkaroljam szegény kisebbséget.

Ez nem rasszizmus, tapasztalat. Ha esik az eső megázunk, ha sok a svéd egy helyen, ott általában rossz nekünk.

Másodszor: persze, gondolni kell a jövőre is. Azok akik mutatnak hajlandóságot a kitörésre a helyzetükből, azoknak lehetőséget kell nyújtani, legyen.

De akik nem képesek az alapvető emberi együttélésre, azokat el kell távolítani a közösségből. És itt szokott megbicsaklani a dolog.

Én a '80 - as években voltam kisiskolás, már akkor is kivételeztek velük, "hátrányos helyzetűek", és a sokszorosan bukott, 14 éves kan svéd együtt járt a lassabban érő, "fehér" gyerekekkel egy osztályba és a .zart kiverte belőlünk ha összekaptunk valamin. Mi kis taknyosok voltunk mondjuk 5. - ben, neki meg már szőrösödött a töke, bajsza serdült, meg volt 80 kiló. Úgy levert mint a taknyot.

Természetesen minden következmény nélkül tehette ezt, a tanárok is tartottak a családtól.

Nos ezt, minősítsenek bárminek is, meg akarom spórolni a gyerekem számára, ha lehet.

És csak ezután kezdek gondolkodni a megoldáson. Ha egyáltalán.

2017. máj. 5. 07:41
 28/63 A kérdező kommentje:

Hakapeszi, 7 évesen senki nem mutat hajlandóságot semmilyen társadalmi jelenségre. :D

Nem azt mondom, hogy oldjátok meg a problémát, hanem azt kérdeztem, hogy miben látjátok a megoldás kulcsát. "Nekem mindegy, nem az én dolgom megoldani, csak engem hagyjanak békén", struccpolitika, csak ront a helyzeten.

A válaszolók többsége azt nehezményezi, hogy a cigányság nem integrálódik/asszimilálódik. Mégis a szegregációt támogatják. Ezért kérdem hát: miben látják a helyzet megoldását?

2017. máj. 5. 10:05
 29/63 anonim ***** válasza:
73%

28.

Általában nem is kis korban vannak gondok. Pl. a kislányom óvodás, van a csoportjában két cigány kislány is, ebben a korban még nem alakulnak ki ezek a konfliktusok.

Az én esetemben nem hétévesek voltunk, hanem egy 14 éves (és ők jellemzően korábban érnek), cigány srác tartotta sakkban nem csak a 11 - 12 éves tanulókat, hanem még a tanárok nagy részét is: "Ez egy ilyen család, nem tehetünk semmit, legyünk mi okosabbak, alkalmazkodjunk" - mondták.

Azt lehet megfigyelni, hogy a cigány gyerekekkel (nyilván van kivétel) olyan 12 - 13 éves korban történik "valami". Az addig ártatlan átlagos kölyök elkezd "menőzni", "raj" csávó lesz - azt hiszem így mondják, jön ez a gengszter attitűd, fukszok, stb. Hiányoznak a példaképek, annak van tekintélye aki már ült, agyon van varrva, ujjnyi vastag aranyak és a többi.

Mielőtt valaki nekem ugrik, hogy egy gyerekkori tapasztalatra alapozva gyűlölöm a cigányságot, közlöm, hogy 42 éves leszek idén, természetesen sok további tapasztalatom is volt velük kapcsolatban.

Tehát legyen megoldás, csak ne az, hogy tűrjük el egyes cigányok viselkedését. Ne tűrjük el.

A szegregáció védekezés, ki a fene akar bajt a gyerekének?

Hol van a cigány értelmiség? Lenne aki példát mutat, vannak pozitív példák is.

2017. máj. 5. 10:20
 30/63 A kérdező kommentje:

Háát én azért inkább úgy gondolom, hogy nem ménykűként üt be egy viselkedési forma, szóval nem 12-4 évesen kezdődnek a bajok, csak 7 évesen még szarnak rá.

Mondjuk engem a magyar osztálytársaim vertek anno (magyar vagyok), és a tanárok úgy sem tettek semmit, ha én, vagy több diák, esetleg több szülő szólt nekik. Úgyhogy tapasztalataim szerint a tanárok mint olyan, az erőszakkal képtelenk mit kezdeni, nem kell hozzá etnikai különbség.

A szegregáció védelem. Én ezt értem. De megoldást keressünk. Fogalmazzunk meg egy célt először, aztán találjunk egy elérési útvonalat. A problémát mindenki tudja, látja, érzékeli régóta. Lépjünk túl a panaszkodáson, zsörtölődésen meg mutogatáson és kezdjünk végre valami hasznosba. Ötletek?

2017. máj. 5. 10:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!