Külön iskola cigányoknak?
Létezik ugye Magyarországon cigányiskola. A kérdésem az lenne, hogy ti mit gondoltok erről.
Követendő lenne, hogy a cigányok külön iskolában tanuljanak a magyaroktól? Segíti a fejlődésüket? Vagy épp ront a helyzetükön? Mit gondoltok?
Szóval az állítás, amire válaszoljatok: A cigányoknak külön iskolába kellene járnia.
(A kérdés nem rasszista szándékú, akinek úgy tetszik nevezze romának, fókuszáljunk a jelenségre és a kérdésre. A kérdés nem tartalmazza a véleményemet.)
Köszönöm a válaszokat!
" Kiválóan megmutatta ez a kérdés is, miért nem való a magyarság Európába. Csak úgy süt a rosszindulatú fajgyűlölet a válaszolók többségéből."
Európába te, meg a kedvenceid nem vagytok valóak. Kiválóan mutatjátok elég gyakran.
" A válaszolók többsége azt nehezményezi, hogy a cigányság nem integrálódik/asszimilálódik. Mégis a szegregációt támogatják. Ezért kérdem hát: miben látják a helyzet megoldását?"
Mert szerinted ami és ahogy most megy az normális?
Amúgy meg ja, legyen akkor szegregáció, olyan mindegy is ha eztán sem akarnak beilleszkedni. Volt rá elég idejük szerintem.
Mert ahogy elnézem érdemu javaslatod neked biztos nincs max. a "jó ez így ahogy eddig is volt", csak te 100%, hogy életedben egy napot nem voltál olyan osztályban ahol az ilyenektől tanítani sem lehet rendesen.
Szóval ha mutatnák a hajlandóságot akkor lehet nem így állnának hozzájuk sokan mint most. :D
Egyébként példázol itt 7 évesekkel is, azt "viszi" az iskolába amit otthon lát, tanul.
Írtam egy választ, nemtom hova tűnt... szóval újra
Mi alapján adsz a számba olyan állításokat, amiket soha nem mondtam? Kérdeztem, válaszoltatok, a válaszokból egy általános véleményt vontam le és feltettem további kérdést. Miért támadsz ilyen rosszindulatúan, és miért állítasz olyan dolgokat, amikről fogalmad sincs, személyeskedő, a kérdéshez semmi köze, ráadásul én nem is állítottam olyat. Én vagyok a kérdező, és kérdezek.
Szóval oké, értem én, hogy iskolai szegregációt támogatják. Ebből indulok ki. De ha iskolában szegregáljuk őket, attól még ott élnek egy településen velünk, ugyanúgy az utcákon járnak, lehet velük találkozni parkokban, boltokban, akárhol. Teljes társadalmi szeparáció maximum rezervátummal lenne lehetséges. Azaz a velük való érintkezés nem szűnik meg, így a probléma az iskolai szegregáció ellenére is fennmarad.
Kérdés: hogy oldanátok meg a cigánysággal kapcsolatos problémákat?
nem akarják megoldani, hiszen a rózsadombra nem járnak a borsodi cigányok
nekik csak a píszí fenntartása az érdekük, ez adja a politikai hatalmukat
amíg az emberek elhiszik, hogy a jobboldaliak gonosz rasszistákok, addig stabil a baloldal "társadalom megmentő" tevékenysége.
36, nem tudok kik azok az "ők" akikről beszélsz, de én azokat kérdeztem, akik itt a kérdés alatt a szegregált iskolákat támogatják.
Meg igazából mindenkit kérdezek, így téged is. Nem az a lényeg, hogy ki hoz megoldást, hanem hogy mi a megoldás!
"én mecselnék bármék magyaral bármikor."
Először a helyesírással "mecselj" párat öreg! :P
39, elhagytál egy vesszőt az "öreg" előtt;D
Ne lovagoljunk egymás helyesírásán, nem vezet sehova.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!