Külön iskola cigányoknak?
Létezik ugye Magyarországon cigányiskola. A kérdésem az lenne, hogy ti mit gondoltok erről.
Követendő lenne, hogy a cigányok külön iskolában tanuljanak a magyaroktól? Segíti a fejlődésüket? Vagy épp ront a helyzetükön? Mit gondoltok?
Szóval az állítás, amire válaszoljatok: A cigányoknak külön iskolába kellene járnia.
(A kérdés nem rasszista szándékú, akinek úgy tetszik nevezze romának, fókuszáljunk a jelenségre és a kérdésre. A kérdés nem tartalmazza a véleményemet.)
Köszönöm a válaszokat!
"39, elhagytál egy vesszőt az "öreg" előtt;D
Ne lovagoljunk egymás helyesírásán, nem vezet sehova.:)"
Még mindig kevesebb hiba, mint az "értelmiségié", akinek egy mondat nem ment helyesen. :D
Amúgy meg a kérdéshez, ha nem hajlandóak rá akkor, hogy tanítsák őket egy osztályban a tanulni akarókkal?
Most kezdtem a gimit, ahol van többféle nemzetíségű (pl ázsiai), de cigány egy sincs. Mondjuk, ez egy ekég jó iskola.
Általánosba viszont több cigány is járt, és mindükkel volt probléma. Itt nem arra gondolok, hogy volt olyan, aki elsőben bukott, mert ilyen is volt, hanem főleg viselkedési problémákról. Mind órákon, szünetekben. Volt akinek az egész "familíája" bevonult, és ott lebzseltek a tanári előtt, és beszólogattak nekünk, holott ők nagyjából egyidősek voltak velünk, de úgy néztek ki, mint holmi útszéliek.
Talán tényleg jobb lenne, ha külön tanulnának, mert akiket én "ismerek" azoknak mindenből siralmas eredményeik vannak, és egy rájuk specializálódott iskola, ha fogalmazhatok így, segíthetne nekik a fejlődésbe. Csak, gondolom nem sok tanár tanítana szívesen ilyen helyen, plusz sok cigány szülő felháborodna a dolgon.
Tudom, vannak kivételek mindkét oldalon.
Viszont egy ilyen különiskola csak növelné a két fél közötti távolságot, ami engem mondjuk nem zavarna, hallva, hogy a húgom cigány osztálytársa miket művel.
Igen, külön iskola kellene, de egyéni elbírálás alapján átkerülhetnének a magyarok közé.
Nyilván az ilyeneknek elenyésző lenne a száma.
A magyar fiatalok is tudnának nyugodtan lenni, a cigányok meg ellennének maguk között.
48as, alapjáraton egyetértenék veled, de ott a személyes tapasztalat, hogy ugyanez nekem megvolt cigányok nélkül. Sőt, teljesen átlagos családból származó magyar fiúk tartották sakkban az osztály egy részét már általános harmadiktól kezdve.
Úgyhogy értem mire gondolsz, csak az a szar, hogy ehhez cigánynak sem kell lenni:S
A börtönökben is nagyon sok magyar van, majd 25%
De azok többsége is romák közt nőt fel vagy barátkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!