Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Külön iskola cigányoknak?

Külön iskola cigányoknak?

Figyelt kérdés

Létezik ugye Magyarországon cigányiskola. A kérdésem az lenne, hogy ti mit gondoltok erről.

Követendő lenne, hogy a cigányok külön iskolában tanuljanak a magyaroktól? Segíti a fejlődésüket? Vagy épp ront a helyzetükön? Mit gondoltok?

Szóval az állítás, amire válaszoljatok: A cigányoknak külön iskolába kellene járnia.

(A kérdés nem rasszista szándékú, akinek úgy tetszik nevezze romának, fókuszáljunk a jelenségre és a kérdésre. A kérdés nem tartalmazza a véleményemet.)

Köszönöm a válaszokat!

2017. máj. 4. 16:33
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
90%

A szegregáció nem véletlenül alakult ki. Az én településemen szépen lassan elkezdtek a magyar gyerekek kiiratkozni, majd már nem is iratták be őket a szülők, hanem inkább beviszik a megyeszékhelyre, ahol szintén magyar gyerekek vannak.

A tanárok is sorban mondanak fel vagy épp maradnak pótlékokért, nagy szájhúzva.

Igénytelenek, rosszindulatúak, lusták, primitívek és rasszisták a roma gyerekek, még szép hogy lelépnek a magyarok.

Most őszintén, ki járatná egy cigányputriba a gyerekét?

2017. máj. 4. 17:09
 12/63 anonim ***** válasza:
86%

Költői kérdés volt.

Jól ismerem már őket is, addig nagy a szájuk, míg a Cserpes Tejivóból írnak egy pohár tej mellől a Macbookról.

Közben meg azt se tudják miről beszélnek.

2017. máj. 4. 17:45
 13/63 Jeffrey Spender ***** válasza:
82%
Havas Henriknek nagy ellensége a Jobbik, de a cigánykérdésben és programjukban kivételesen és teljesen egyetért velük, erre mit lépnek a liberálisok ?
2017. máj. 4. 18:23
 14/63 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem jó dolog. Így külön foglalkozhatnak a tanárok ezzel a "problémás" fajtával, és a nem romák sincsenek nekik kitéve. Mindenki sokkal jobban jár, ha a saját fajtájával van együtt, de tényleg. Húgomnak és nekem is van/vol roma osztálytársa. Nem sok jó tapasztalatunk van velük, és most nagyon finoman fogalmaztam.
2017. máj. 4. 18:28
 15/63 anonim ***** válasza:
81%

Tudom, hogy rettenetesen szégyelljem magam és meg kellene tőlem vonni az EU állampolgárságot, elvenni tőlem a gyereket és engem pedig a Hősök terén teljes média figyelem központjában felpofozni, de engem kevéssé érdekel a cigányok fejlődése.

Éljenek viruljanak, de ha majd sulit választunk a gyereknek, ügyelek rá, hogy lehetőség szerint ne legyen vagy minél kevesebb svéd az osztályában.

De komolyabbra fordítva: akikben van akarat és képes a társas viselkedésre, azoknak adjuk meg a lehetőséget. De csak azért mert mi akkora demokraták vagyunk mint ide Amszterdam, ne viseljük el, hogy pár "hátrányos helyzetű" nebuló megkeseríti mások életét. Én is voltam gyerek, közvetlen tapasztalatból beszélek.

Szóval imádom, szeretem őket, de csak úgy tisztes távolból.

2017. máj. 4. 18:42
 16/63 anonim ***** válasza:
80%
Felesegem es anyosom is olyan iskolaba tanitott ahol egyre tobb a cigany gyerekek aranya. A tobbseget konkretan kar iskolaba jaratni, nemhogy sajat iskolajuk legyen. Folosleges olyan embert tanitani aki nem akar tanulni, es mar taknyos kolyokkent tudja hogy o nem lesz hulye rendesen dolgozni, mig van segely es van honnan lopni.
2017. máj. 4. 18:46
 17/63 anonim ***** válasza:
65%

A kérdés jó, de ami lényeges, hogy nem az ebben a fontos, hogy ez nekik de jó volna, hanem az összes többi gyereknek.

Nem mellesleg bőven volt idejük és lehetőségük integrálódni, nem akartak, innentől meg a legjobb az volna mindenkinek ha mennének oda ahonnan jöttek.

2017. máj. 4. 19:15
 18/63 anonim ***** válasza:
3%
Nem támogatom magát a szegregációt, de ahogy észrevettem a környékemen az iskolákat ( Borsod ), illetve amit olvastam például a Gandhi gimnáziumról ( ugyebár ez az ország egyetlen bentlakásos cigány iskolája ), igen, szükségesek ilyen iskolák. Csak így lehet véget vetni a "cigány problémával". Mert tetszik, nem tetszik a probléma létezik és egy ördögi kör.
2017. máj. 4. 19:21
 19/63 anonim ***** válasza:
87%
Az integráció csak akkor működik, ha a kisebbség száma nem több mint 10 %. Ellenkező esetben klikkesednek, és terrorizálják a többséget. Tehát arra kéne vigyázni, hogy egy osztályban 1-2 roma gyerek legyen maximum, akkor nagyobb eséllyel lesz kénytelen ő alkalmazkodni a többséghez.
2017. máj. 4. 19:41
 20/63 anonim ***** válasza:
76%

Én nem tartom jó ötletnek a "rasszista alapú" különválasztást, csak az olyan deviáns kölkökét akiktől nem lehet normálisan órát tartani, tanulni, meg csak átlagot húzzák le.

Ja, hogy az ilyenek döntő többsége éppen c...ny? Akkor nincs kérdés....

2017. máj. 4. 20:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!