A magyar oktatás miért ilyen középkorias még mindig?
Véleményem szerint a magyar oktatással nem az oktatási metódusok a legnagyobb problémák
Hanem az,hogy az egésznek a szellemisége középkorias.
A fejlett országokban fontosnak tartják,hogy az oktatás nyitottságra,toleranciára nevelje a felnövekvő generációt.
Például,Magyarországon annyit tanulnak az iskolákban a homoszexualitásról,hogy van és,hogy negatív dolog.Semmi mást.Mostanában meg azt is,hogy bűn,ugyanis némelyik új tankönyvben az áll.
De, a romák, menekültek elfogadottsága sem növekszik.A fiatalabb generáció nem elfogadóbb, mint az idősebbek.Sőt, az antiszemitizmus erősebb a 20-as, 30-as,40-es generáció körében.
A roma kultúráról többet kellene tanulniuk,az antiszemitizmust pedig hatékonyan büntetni.
Azért kellene programokat,kirándulásokat szervezni,hogy ez megváltozzon.
Például, intézmények pályázhatnának arra,hogy bizonyos osztályok megnézik a budapesti meleg büszkeségnapi felvonulást.Természetesen a büszkeségnapot is így szeptemberre kellene tenni.
Talán ismersz minden cigányt, hogy azt mondod, hogy a cigányok erőszakosak?
Vannak cigány ismerőseid? És itt nem a "jaa, alattam járt kettővel suliban, valami Józsi"-ra gondolok, hanem olyanra, akivel legalább havonta beszélsz tartalmasan.
"Talán ismersz minden cigányt, hogy azt mondod, hogy a cigányok erőszakosak?"
- Ez a legolcsóbb végkihátráló érv, aki ide jut, annál elveszíti a vita a komolyságát.
Mert? Azt állítod, hogy a cigányok erőszakosak. Nem azt, hogy egy, nem azt, hogy öt, hanem azt, hogy a cigányok en bloc. Ráadásul tapasztalat útján vontad le ezt a következtetést.
Akiket én ismerek cigányok, azok nem erőszakosak, nem erőszakosabbak mint a magyar kortársaik, osztálytársaik, munkatársaik. Te rájuk is azt mondtad erőszakosak.
Csak ezért kérdeztem, ugyanis az állításod miatt "elveszítette a komolyságát a vita", hisz tök alaptalan, általánosító, mellőzi a pontosságot és a tartalmat.
Nem. Te azt mondtad, hogy a cigányság az ismeretlen kultúra miatt keltenek frusztrációt az emberekben, mint minden, ami ismeretlen.
Én azt mondtam, hogy a negatív tapasztalatok, minekután az a kulturális különbség, amiről beszélsz, nincs meg, mint önmagadnak ellentmondva te is rámutattál.
Egyébként tudod, hogy mit csinálsz most?:)
A sok negatív tapasztalat miatt az eddigi vitáidból, egy közös vélemény alá vonod különböző álláspontú emberek szavait, olyat belelátva, ami nincs ott, és nem tudva az adott szituációban az adott embert tekinteni.
Nem ugyanerre alapul az emberi agy rendszerező ösztöne a "rasszizmus" kialakulásakor is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!