Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar oktatás miért ilyen...

A magyar oktatás miért ilyen középkorias még mindig?

Figyelt kérdés

Véleményem szerint a magyar oktatással nem az oktatási metódusok a legnagyobb problémák

Hanem az,hogy az egésznek a szellemisége középkorias.

A fejlett országokban fontosnak tartják,hogy az oktatás nyitottságra,toleranciára nevelje a felnövekvő generációt.

Például,Magyarországon annyit tanulnak az iskolákban a homoszexualitásról,hogy van és,hogy negatív dolog.Semmi mást.Mostanában meg azt is,hogy bűn,ugyanis némelyik új tankönyvben az áll.

De, a romák, menekültek elfogadottsága sem növekszik.A fiatalabb generáció nem elfogadóbb, mint az idősebbek.Sőt, az antiszemitizmus erősebb a 20-as, 30-as,40-es generáció körében.

A roma kultúráról többet kellene tanulniuk,az antiszemitizmust pedig hatékonyan büntetni.

Azért kellene programokat,kirándulásokat szervezni,hogy ez megváltozzon.

Például, intézmények pályázhatnának arra,hogy bizonyos osztályok megnézik a budapesti meleg büszkeségnapi felvonulást.Természetesen a büszkeségnapot is így szeptemberre kellene tenni.

2017. ápr. 22. 17:00
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
68%

Mi a gond a kérdéssel?

Én konzervatív ember vagyok, de abban nem hiszek, hogy bármilyen értékrend hatékonyan átadható úgy, hogy a gyerekkel nem objektívan ismertetjük a világot.

Azt megtehetem, hogy elmondom tényszerűen és pártatlanul, hogy léteznek melegek, akik a saját nemükhöz vonzódnak, stb,stb, és aztán mondom, hogy de a hagyományos keresztény felfogás ezt bűnnek tartja ezért és ezért. De így már azt is fogja tudni a gyerek, hogy egy csomó művész, tehetség van köztük, mert másképpen működik az agyuk. Vagyis a maguk módján ők is értékesek.

Azt is megtehetem, hogy elmondom tényszerűen és pártatlanul beszélek a cigány kisebbségről, aztán hozzátehetem, hogy van olyan, hogy cigánybűnözés. De akkor a gyerek azt is fogja tudni, hogy a cigánykultúrának vannak értékei is, és hogy nem minden cigány bűnöző, még ha akadnak is köztük.

Az érmének mindig két oldala van, és bármire is akarom nevelni a gyereket, azt ne azáltal érjem el, hogy a saját szám íze szerinti félinformációkat közlök vele, hanem azáltal, hogy adok neki egy olyan mindentől független alap értékrendet közben, ami segíti őt eligazodni a világ dolgai között...

és oké, menjenek a pridera az osztállyal, de akkor látogassák meg a templomot, a zsinagógát meg a mecsetet, a cigány közösséget, a fogyatékkal élők intézetét, a nyugdíjasotthont is.

Ismerjék meg a világ sokszínűségét, és tanuljanak meg gondolkozni és értékelni. Ez jó.

2017. ápr. 22. 19:01
 12/37 anonim ***** válasza:
9%
Az a baj, hogy eltörőlték azt hogy a diákokat fenyíteni lehet. Azelőtt adtunk egy két fülest, kokit, pofont, de ma már semmit sem lehet, azt csinálnak amit akarnak. Nem tanulnak, bűnöznek, szipuznak, herbáloznak, elliberálisodnak. Ez maga a fertő !
2017. ápr. 22. 19:06
 13/37 anonim ***** válasza:
66%
"Például, intézmények pályázhatnának arra, hogy bizonyos osztályok megnézik a budapesti meleg büszkeségnapi felvonulást." Remek ötlet...ja, mégsem. Margit, nooormális?
2017. ápr. 22. 19:57
 14/37 anonim ***** válasza:
62%

Egy diák mit tanulhat a melegfelvonulásból? Semmit. Teljesen értelmetlen kivinni oda a gyereket. "Nézd, ott a homi" - ez mire jó?:D

"Miért kéne tanulnunk, mert én diák vagyok :D, a roma kultúráról?" - kérdi az egyik válaszoló

Pl azért, mert az ország 10%-a cigány, és a lakosság 95%-a (tehát a cigányság jó része is) nem tud semmit a cigány kultúráról?

Amit nem ismerünk, attól félünk. Akinek nincsenek gyökerei elvadul. A magyarnak jó lenne megismerni a cigányt, hogy kevésbé démonizálja, a cigánynak meg jó lenne megismerni önmagát, hogy legyen identitása.

A kérdező kérdése elég jellegtelen és lehet, hogy troll, de konkrétan a cigányságról tényleg jó lenne ha tanulnának legalább a diákok.

2017. ápr. 22. 20:01
 15/37 anonim ***** válasza:
51%

Újabb libbant agymenés. Vagy inkább a szokásos! :D

Mikor fogod a nudistás marhaságodat újra előadni? :P

2017. ápr. 22. 20:21
 16/37 Fatal_3rror_ ***** válasza:
54%

"a cigánynak meg jó lenne megismerni önmagát, hogy legyen identitása"

Vagy csak szimplán megpróbálhatnának normális emberként beilleszkedni a társadalomba...

2017. ápr. 22. 20:22
 17/37 anonim ***** válasza:
60%

"de konkrétan a cigányságról tényleg jó lenne ha tanulnának legalább a diákok."

Szerintem sok iskolában "tanulnak" a diákok róluk nap mint nap....

2017. ápr. 22. 20:22
 18/37 anonim ***** válasza:
40%

16os, ha a társadalom elítél azért ami vagy, de fogalmad sincs mi vagy, nem fogsz tudni beilleszkedni.

17es, akkor biztosan alapos a tudások, pl az alsóhangon 5 különböző cigány népcsoportról ami az országban él...

2017. ápr. 22. 20:27
 19/37 anonim ***** válasza:
48%

"17es, akkor biztosan alapos a tudások, pl az alsóhangon 5 különböző cigány népcsoportról ami az országban él..."

Látszik, hogy nem értetted, így kár is vesztegetni a szót tovább! :D

Amúgy meg szerintem eleve felesleges lenne, mert nem hiszem, hogy a történelmük, egyebek annyira érdekelnék őket.

2017. ápr. 22. 20:38
 20/37 anonim ***** válasza:

Értettem mire gondolsz, te nem értetted a reakciómat:D

Az egy dolog, hogy szerinted nem érdekelné őket/senkit.. de ha az ország lakosságának egytizede érintett, akkor eléggé szükséges lenne.

Persze, ha valaki csak addig jut el, hogy probléma a létük, akkor nincs erre szükség, de ha meg akarod oldani, valamit tenni kell... magától meg nem fog megoldódni..

2017. ápr. 22. 20:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!