Kicsit lemaradtam a történésekben, eltudná valaki magyarázni most épp miért tüntetnek?
Attól függ,hogy melyik oldal érdekel.
Kormány:
A soros által fizetett álcivilek összefogtak a soros által repülővel/busszal ideutaztatott sorosbérencekkel és a kormányt akarják ellehetetleníteni,hogy a sok migráns bejöjjön.
Erre pedig ürügy egy álegyetem,aminek se tanárai,se diákjai,ami ráadásul még szabálytalanul is működik.Sőt igazságtalan versenyelőnye is van,mert amerikai diplomát is ad.
Az egyetem mellett kiálló Nobel-díjasok és egyéb emberek pedig mind megtévesztettek.
Mindenki más:
A CEU egy 20 éve Magyarországon működő egyetem.
Az egyetemet egy New York-i székhelyű szervezet működteti,amit Soros György hozott létre és támogat több magánemberrel együtt.
Eddig az egyetem úgy működött,hogy New York állam kötött egy szerződést a Magyar kormánnyal,az Oktatási Hivatal szerint azóta minden jól ment,nem talált súlyos hibát az egyetem működésében.
Az egyetemen egyébként mesterképzések vannak,amerikai nyelvű és magyar nyelvű is,külföldi és magyar tanárokkal.
Azok kapnak kettő diplomát,akik mindkettő nyelven tanulnak,tehát a diákok többet vizsgáznak.
Maga az egyetem pedig úgy adhat ki kettő diplomát,hogy megfelel a szükséges kritériumoknak,amit bizonyos időközönként felülvizsgálnak,ezt bármelyik egyetem megpályázhatná egyébként,csak valószínűleg sokan nem tudnák teljesíteni a szükséges kritériumokat(ez Sorostól független,egységes törvények vannak erre vonatkozóan)
Ami a törvényt illeti.
A kormány hozott 2 nap alatt egy oylan törvényt,ami szerint a CEU-nak kéne üzemelteti egy Amerikai egyetemet is és a működéshez a Magyar és az amerikai kormánynak kell egy megállapodást kötnie
Ez viszont lehetetlen,mert Amerikában a kormány nem szólhat bele az oktatásba,ez a tagállamok magánügye,sőt ami fontos,hogy a Republikánusok ezt még szigorúbban veszik,mert ők az államok függetlensége mellet vannak a kormánnyal szemben.
Ezzel pedig a Magyar kormány nyilván tisztában volt,ezért rakták bele a törvénybe,sőt amit fontos hangsúlyozni,hogy ennek az új törvénynek nem felelt meg a CEU,miközben amikor a kormány elkezdett ezzel példálózni még a törvényt el se fogadta a parlament.
Miután ez elkezdődött sok Nobel-díjas,volt politikus-politikus,elismert tanárok és egyetemek álltak ki a CEU és a tanszabadság mellett(ami nyilván azért sérül,mert csak azt lehet oktatni az egyetemeken,ami a kormány értékrendjének megfelel és csakis olyan formában,ami a kormánynak megfelel)
Maga a tüntetés is innen indult,viszont azóta nyilván a többi sérelem is előjött,pl az Oroszokhoz fűződő viszony,az állami média ferdítései,a sikkasztások,a civilek ellehetetlenítése.
Nagyon röviden:
Azért mert az emberek többségének *urvára elege van ebből az exkomcsi narancsmaffia kormányból akit az emberk mindössze 28%-a támogat, és most lett egy ürügy tüntetni.
Egyébként a résztvevők átlagéletkora kb fele a birkamenetnek, szóval főleg a fiatalok, a jövő tüntet.
A teljes szavazó korú népesség kb 28%-a Fidesz szavazó.
A 2014-es választásokon leadott szavazatok mindössze 44%-át szerezték meg.
Az őszi felmérések szerint az emberek 56%-a akar kormányváltást.
Szóval se 2/3-uk nincsen, se nemzeti felhatalmazásuk, és az emberek többsége elutasítja őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!