Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valaki etudná magyarázni ezt...

Valaki etudná magyarázni ezt a CEU botrányt?

Figyelt kérdés

Ma jöttem haza, nem láttam hireket, igy nem tudom mi ez az ügy...

Probaltam visszakeresni, de igy csak kevetem magam

2017. ápr. 6. 12:16
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
89%

Lecsengett már a migráns téma, így átváltott a Fidesz gyűlöletkampánya Soros Györgyre. Az általa alapított intézményeket és civil szervezeteket a Fidesz elkezdte felszámolni, hogy szavazatot gyűjtsön.

Ennek az egyik gyöngyszeme a viszonylag nagy hírű és itthon működő idegennyelvű Közép-Európai Egyetem (CEU). A kevés egyetemek egyike, amit a USA-ban is akkreditáltak. Ezt ezen a héten az egyik napról a másikra az itthoni működését ellehetetlenítette a Fidesz egy, külföldi egyetemekre vonatkozó törvénymódosítással.

A Fidesz szavazók helyeslik, mert 1. Soros György zsidó 2. tanítanak ott gendertudományt, amiről azt hiszik, hogy emiatt mindenki transzszexuális lesz. A Jobbik most kognitív disszonanciában szenved, mert ugyan érzi, hogy ez az alapvető, egyetemes szabadságjog megsértése, de szeretné magát kizsidózni, így tartózkodik a véleménynyilvánítással (néhány politikusukat leszámítva). A baloldal pedig megpróbálja kihasználni a helyzetet és próbál szintén szavazatot gyűjteni tüntetések szervezésével. Bár erre nem volt szükség, mert az egyetem diákjai és tanárai tüntettek nélkülük is. Ennyit a belpolitikai következményekről.

Külpolitikában ez viszont elég problémás, ugyanis a világ minden részéről egyetemi oktatók és diákok fejezték ki tiltakozásukat az ügyben. A hírt az összes európai médium is lehozta. Továbbá Románia leüti a magas lapdát, tehát ő is be fogja tiltani a magyar anyanyelvű egyetemeket Erdélyben. Ami még problémásabb, hogy közben szeptemberben kap Magyarország egy ultimátumot az EU-ból, és a tagságunk forog kockán más okok miatt, tehát nem volt túl jó időzítés ennek a botránynak a kirobbantása a kormány részéről.

2017. ápr. 6. 12:31
 2/27 anonim ***** válasza:
96%
Roviden: Viktor be akar zaratni egy neves egyetemet. Hivatalosan azert mert torvenyt sert (2 orszagban is ad ki diplomat - az ezt tilto torvenyt tegnap hoztak meg), felhivatalosan azert, mert Soroshoz kotheto az egyetem, nem hivatalosan meg nyilvan valami uzleti-szemelyes oka fuzodik hozza.
2017. ápr. 6. 12:40
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha 10 egynéhány kérdéssel lejjebb lapozol, ott pont ezt fejtegetik. "Miről szól a CEU ügy".
2017. ápr. 6. 12:55
 4/27 anonim ***** válasza:
A népi mondás szerint veszett kutya az, amelyik a jótevője kezébe harap.
2017. ápr. 6. 12:59
 5/27 anonim ***** válasza:
11%

Jó, azért árnyaljuk kicsit a képet. A CEU vélhetőleg a nemzetközi bal-liberális "értelmiség" egyik bástyája. Nyílván fájdalmas lenne az elvesztése, ezért a nagy felhajtás. Az emberek nagy részét szerintem totál hidegen hagyja a dolog - bár az egésznek ez a fajta erőből levezénylése (hazug indokokra mutogatva) eléggé visszataszító.

Soros Györgynek van ez a (nehezen értelmezhető) víziója a "nyílt társadalomról", ami kb annyit tesz, hogy ne legyen semmilyen "kőbe vésett" kulturális vagy társadalmi alapvetés, mindenki szabadon azt tehesse, amit akar.

Szerintem ez nem egy egyensúlyi állapot, és rövid úton káoszhoz vezetne.

Ha valóban oktatnak "gender tudományt" a CEU-n, akkor messzemenőkig támogatom a bezárását, és sóval behintését.

2017. ápr. 6. 13:00
 6/27 anonim ***** válasza:
96%
5-ös: Sajnos a liberálisok miatt vannak még a magadfajtáknak joga.
2017. ápr. 6. 13:04
 7/27 anonim ***** válasza:
17%

Pár pontosítás:

Közép-európai Egyetem és a CEU nem ugyanaz. A Közép-európai Egyetem végzi az Amerikában akkreditált CEU képzéseit licencszerződésben.

Működést nem lehetetlenített el, további új diákok felvételét esetleg bár valószínűleg ez is csak az amerikai diplomára vágyóknál igaz.

Romániában nem tudom milyen magas labda van amikor ott nincs olyan egyetem ami magyar diplomát adna ki úgy hogy az anyaországában (Magyarország) csak névlegesen létezik. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy az Eu-s országok diplomái kölcsönösen el vannak fogadva. Szóval eleve értelmetlen lenne adni egy román meg egy magyar diplomát is egy végzős diáknak, mert a kettő ugyanazt éri.

(A témára azért kaptak rá, mert a Sorosozás ott is felkapott lett az utóbbi időben ez kivételesen nem a magyarok ellen irányul)

Szerintem meg gumicsont. Rendkívül kevés embert érint az elvi kérdésekről meg nem igazán van szó, mindenki csak az érzelmekre próbál hatni miközben azt senki se vizsgálja hány kamudiplomától lehetne így megszabadulni vagy épp hány értékes CEU diploma fog eltűnni a magyar "piacról".

2017. ápr. 6. 13:15
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

1) A CEU kiad amerikai akkreditált diplomát, ami a magyar kormány szerint csalás, és hátrányba hozza a többi egyetemet. Szeritnem a magyar kormánynak hangyafaroknyi köze sincs hozzá, hogy ki, hol ad ki amerikai akkreditált diplámt. Ez kizárólag az amerikaiak magánügye.

2) A jelenlegi törvény ellehetetlenít minden amerikai egyetemet attól, hogy magyarországfon működjön. Legyen az CEU vagy más, akár van kampusza tthon, akár nincs. Ugyanis külön kikötötték, hogy csak szövetségi kormánnyal kötött megállapodás esetén lehetséges ilyen, ami az USA-val lehetetlen, mert ott az államok döntenek az oktatási ügyekben, a szövetségi kormánynak nincs ilyen hatásköre.

A gender studies, liberális egyetem és egyéb hülyeségeket meg hagyjuk már. Ha ezekkel van valakinek baja, akkor legyen annyi egyenesség benne, hogy konkrétan ilyen törvényt javasol, ami ezekt tiltja. De ezek még a legelvakultabbak számára is vállalhatatlan dolgok lennének, ezért inkább mondvacsinált okból lehetetlenítjük el őket. Gusztustalan.

2017. ápr. 6. 13:27
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

5:

Nem érzed rosszul magadat, hogy semmi saját gondolatod,100%-ban csak a hivatalos propagandát szajkózod? Egyáltalán mivel jobb neked, mint egy növénynek, hiszen így csak zombiként vegetálsz. Egyáltalán tudod, mit jelent az a balliberális vagy a gender studies?

2017. ápr. 6. 13:41
 10/27 anonim ***** válasza:
23%

#6:

Ez sommás volt... Most megkérdezhetném, hogy mit értesz "magamfajta" alatt, de valójában nem érdekel, úgyhogy hagyjuk.

Mely liberálisoknak köszönhetem, hogy vannak jogaim?

Gyurcsánynak, aki nyugdíjasklubokban nyomatja a kabarét, és közben azt hiszi, hogy politizál? JP-nek, aki annyit tud, mint egy hisztis óvodás, és fújja a sípját ha kell, ha nem? Botkának, a helyi kiskirálynak? Liberálisok (tm) Fodornak?

Vagy esetleg a külföldi "értelmiség" krémjének, akik ordítva k*anyáznak az egyetemi professzor előadásán amiért az nem hajlandó uramnak szólítani a kolléganőket?

Nem nagyon hiszem...

#9:

Azért veszélyes egyből hülyének nézned azt, akit nem értesz, mert soha sem tudhatod, hogy azért nem érted, mert túl ostoba vagy, vagy azért, mert ő az ostoba.

Nem vettem észre, hogy része lenne a "hivatalos propagandának" , hogy (magamat idézem) "erőből, hazug indokokra mutogatva vezénylik le ezt az egészet".

A legnagyobb baj az úgynevezett liberálisokkal (és nem, nem fogok definíciókon rugózni, mert teljesen fölösleges), hogy mindenkit tolerálnak - egészen addig, amíg pont ugyanazt gondolja, mint ők.

Meglátásom szerint (bár én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy esetleg tévedek - még saját magammal kapcsolatban sem) sokkal több és sokkal egyedibb gondolatom van, mint másoknak. Bár bevallom, azon még nem töprengtem, hogy a növényi lét lenne-e kellemesebb számomra.

A gender studies a legnagyobb baromság. A mikro-agresszió, és trigger warning mellett a túltolt politikai korrektség agycsoffasztó mellékterméke. A Kis Herceg óta tudjuk, hogy a beszéd a félreértések forrása - ez sokkal inkább igaz, ha a dolgokat nem lehet a nevén nevezni.

Amelyiknek kukija van, az fiú, amelyiknek puncija, az lány. Ezen nincs mit kutatni. És nem, fájdalom, az ember nem döntheti el, hogy melyik szeretne lenni. (Javaslom megtekintésre a Brian élete idevágó jelenetét.)

2017. ápr. 6. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!