Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valaki etudná magyarázni ezt...

Valaki etudná magyarázni ezt a CEU botrányt?

Figyelt kérdés

Ma jöttem haza, nem láttam hireket, igy nem tudom mi ez az ügy...

Probaltam visszakeresni, de igy csak kevetem magam

2017. ápr. 6. 12:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
53%

Gender Studies mellett még 16 kar van a CEU-n. Ez csak egy nagy kamu, hogy ezért helyesled a bezáratását. A 'nyílt társadalmat' is már alapjaiban félreértelmezed.

A gender studies nem a transzneműséggel foglalkozik (mert az egy súlyos betegség/indentitászavar), hanem a nemi szerepekkel. Lehetőleg próbálj meg utánanézni a dolgoknak, mielőtt kinyitod.

2017. ápr. 6. 14:18
 12/27 anonim ***** válasza:
22%

Nos, nem látom túl valószínűnek, hogy ennek a cécónak az lesz a vége, hogy a CEU-t bezárják. De tartom, hogy ha a gender "tudományhoz" hasonló baromságokat tanítanak, akkor nem kár érte. Bevallottan fogalmam sincs, hogy hány kar van ott, és milyen szakok, ám ilyet nem is állítottam. Örülök, hogy jobban tudod nálam, hogy mit miért gondolok...

Hát akkor itt a lehetőség, hogy megcsillantsd szikrázó elméd erejét, és elmagyarázhatnád nekem (érthetően, tömören, röviden), hogy miről is szól voltaképpen a sorosi "nyílt társadalom". Ugyebár írtam is, hogy számomra nehezen értelmezhető.

Gender studies-zal kapcsolatban: én nem tudom - megnyitottam a wikipédiát a témában, az első, ami szembejött, egy "multiple gender identity" feliratú kép. Továbbá ilyen idézetek: "One is not born a woman, one becomes one" - ami szöges ellentéte az én definíciómnak.

Azt írja, a "gender studies" középpontjában a "gender identity" áll, ami pedig az egyén önnön nemének tudatos megélését takarja (szintén wikipédiás leírás szerint).

Magyarán pontosan arról szól ez a téma, hogy tekintheti-e nőnek magát Loretta (Brian élete még mindig), vagy sem.

Szóval (téged idézve) "lehetőleg próbálj meg utánanézni a dolgoknak, mielőtt kinyitod".

2017. ápr. 6. 14:42
 13/27 anonim ***** válasza:
Mi az a ceu?
2017. ápr. 6. 15:49
 14/27 anonim ***** válasza:

12-es: Lehet, hogy a Wikipédin ez szerepel, de ha veszed a fáradságot, és elolvasod a CEu hivatalos leírását, ( [link] ) akkor rájössz, hogy nem Loretta nőiségéről szól a kar. Legalábbis nem elsődlegesen. Bár én személyesen nem vagyok nagy támogatója a társadalomtudományoknak, számomra ez ugyan annyira jogosan létező tudományág, mint mondjuk a szabad bölcsész.

Az meg megint kritikán aluli, hogy valamiről lusták vagyunk tájékozódni, ezért félreértjük, majd ez alapján elítéljük és bezáratjuk.

2017. ápr. 6. 18:03
 15/27 anonim ***** válasza:

Köszi, hogy ezt a kérdést feltetted. :)

Nálam is ez...egyszer csak berobban ez a hír, azt se tudom mi az a CEU...nem vagyok bp-i. :(

2017. ápr. 6. 18:28
 16/27 anonim ***** válasza:
39%

(5, 10, 12 vagyok)

Már bocs, de nem én vagyok, aki "bezáratja" a CEU-t (mint írtam, szerintem nem is fogják bezárni). A gender-tudományok posványában pedig nem vagyok hajlandó még mélyebbre merülni, elég volt belőle ennyi is.

Először megkapom, hogy nem tudom, miről beszélek. Aztán most nem jó a wikipédiás leírás. Elolvashatnám a CEU-sat, de tényleg nem érdekel ez engem annyira. Abból is ez jönne ki, mivel más eleve nem is lehet. (A nő ugyanis nő, a férfi pedig férfi - ebben túl sok kutatni való nincs, hacsak el nem kezdünk variálni.)

2017. ápr. 6. 18:34
 17/27 anonim ***** válasza:
Komolyan nem értelek. Elítéled, miközben fogalmad sincs, miről szól? Majd azzal védekezel, hogy ez posvány, és nem merülsz el benne, miközben annyit sem tudsz róla, ami alapján posványnak nevezhatnéd?
2017. ápr. 6. 20:19
 18/27 anonim ***** válasza:

Itt inkább azzal van a baj, hogy a kedves válaszoló nem igazán tudja megérteni, hogy mit is tanítanak ott és kinek. Megnyitja a wikipédiát, ránéz az első képre és akkor az úgy van, ahogy. Persze óvodásokba meg kisiskolásokba nyomják a kormánypropagandát, azzal valamiért nincs baja. De azzal igen, hogy 20-as éveinek végén járó felnőttek eldönthetik, hogy mit szeretnének tanulni itthon. Hánehogymá.

Mellesleg ezzel csak annyit ér el a kormány, hogy nem itthon fognak tanulni, hanem máshol. De azért nyugodtan ki lehet mindenkinek ujjongania magát, hogy nem képzünk itthon több transzszexuálist. Hurrá!

2017. ápr. 6. 20:26
 19/27 Andizsuzsi ***** válasza:

"Ha valóban oktatnak "gender tudományt" a CEU-n, akkor messzemenőkig támogatom a bezárását, és sóval behintését."

Az ELTE-vel egyidőben?

2017. ápr. 7. 06:08
 20/27 anonim ***** válasza:

(16)

Nem látom sok értelmét ennek a parttalan diskurzusnak. Szerintem nincs értelme a gender studies-nak, szerintetek van. Magyarázatot továbbra sem kaptam senkitől, csak kötekedést, szurkálódást. Se a "nyílt társadalom", se a "gender tudomány" lényegét nem sikerült megfogalmaznotok. Az úgy túl egyszerű (és átlátszó), hogy én mondok valamit, amire az a válasz, hogy "nem, nem is úgy van" - persze az véletlenül sem derül ki, hogy hogy is van valójában.

A CEU-val ellentétben az ELTÉ-vel kapcsolatban világos a számomra, hogy kb milyen képzések zajlanak (aminek csak elhanyagolható kis része a gender őrület), Úgy emlékszem, még csak terv, hogy bevezetik - ami sajnálatos, de ez van.

Ép ésszel, röhögés nélkül tényleg ki tudjátok jelenteni, hogy Magyarországon a legnagyobb szükség most pont gender tudósokra van?

2017. ápr. 7. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!