Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a Bokros hogy lehet egyetem...

Ez a Bokros hogy lehet egyetemi tanár a CEU-n? Ez egy vicc. Ilyen komolytalan a CEU?

Figyelt kérdés
Egyetemi tanár létére olyanokat mond, hogy diktatúra. Ez köznyelvben még elmegy mari nénitől, de egy egyetemen durva. És az is, hogy mindenféle összeesküvés elméletet sejtet az orosz medvéről, de igazából a végén azt mondja nem is lényeg, mert Orbán utálja a nyugatot stb. Én sem szeretem ezt a rendszert, meg Orbánt, és a CEU-t is sajnálom, de ha ilyenek vannak a CEU-ban és még meg is szólalnak, akkor csak saját maguk alatt vágják a fát, nem? Nem azt mondom, még igazság is lehet abban, amit mond, de azért egy egyetemi tanár ne beszéljen bizonytalan dolgokról tényként, és nem túlozzon ilyen mértékben

2017. ápr. 1. 07:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
37%

Szerinted egy ember szakmai munkáját az alapján lehet megítélni, hogy mi a politikai pártállása?

Az igen. Gondolom te megakadtál a középiskola szintjén, érettségi nélkül.

2017. ápr. 1. 16:09
 12/17 anonim ***** válasza:
49%
[link] Mit tanít a Bokros táncot?
2017. ápr. 1. 19:42
 13/17 anonim ***** válasza:
40%
Azért mond diktatúrát, mert az Eu részéről diktatórikus eszközökkel próbálják elnyomni a nemzetállamok megerősödési próbálkozásait. Ha nem lenne egy erős miniszterelnökünk, akkor már rég ott tartanánk mint Gyurcsányék alatt, de van! Van aki bátran megmondja nekik, ha valami nem tetszik. Na nem úgy mint a Jobbikosok tették azelőtt, durván és minden diplomáciát nélkülözve, hanem aminél nem a közvetlen szembeszállás a legjobb megoldás ott más támadási pontot, más taktikát keres az Eu által ránk rendszabályokkal kényszerített dolgok, az Eu-s diktatúra kivédésére.
2017. ápr. 2. 12:06
 14/17 A kérdező kommentje:

"Hittan?"

Egyrészt ne keverjünk ide más témát. Másrészt én egyetemről beszélek, ami tudományt oktat, nem általános műveltséget. Másrészt a kontextus is számít, nem mindegy, hogy közgazdaság óra, vagy hittanóra. A hittan óra nevében benne van, hogy hit, tehát egy adott hitet oktat, ahogy az azt hívők hiszik, vagyis aki bejár az órára, az az elejétől fogva tudja, hogy egy hitet ismer majd meg, és szerintem a tanár is úgy fog majd fogalmazni, hogy a kereszténység szerint ...

2017. ápr. 2. 14:09
 15/17 A kérdező kommentje:

"Azért mond diktatúrát, mert ..."

Én tudom, hogy miért mondja elvileg, bár a teljes beszédét hallgatva én annak is látom kis valószínűségét, hogy az elméje nem teljesen tiszta, és nem csak túlzás volt. Viszont a bajom azzal van, hogy egy egyetemi tanár a diktatúra szót nem használhatja így, annak van egy történelemtudományi jelentése, és egy egyetemi tanár ezt ne rúgja fel személyes politikai meggyőződése és bármi miatt, mert akkor mint tanár már nem vehetem komolyan. Ezért is mondom, hogy politikus nem mehessen vissza oktatni, ne keveredjen a politika és a tudomány.

2017. ápr. 2. 14:12
 16/17 anonim ***** válasza:

Haverom mesélt BME-n buz_zó tanárról, BGF PSZK-n állítólag van egy dühkitöréses, üvöltözős, könyvet a táblához baxós tanár.

Politizálni meg rengetegen szoktak, sokkal harsányabb hangnemben, mint egy kis diktátorozás.

Szerintem ehhez képest Bokros "kemény" véleményei semmiségek.

2017. ápr. 5. 00:16
 17/17 A kérdező kommentje:
ja, Orosz László kitörései se semmik, ez kemény dió, mert egyébként jó tanár lenne, de ez nem illik az egyetemre, és őt se engedném tanítani, ezek fegyelmi vétséget kéne maguk után vonjanak, egy ilyen megengedett, és figyelmeztetés után nem csinálna több ilyent, de politikust eleve nem lenne szabad felvenni tanárnak
2017. ápr. 5. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!