A Magyar Tudományos Akadémia szerint miért komolytalan a hun-magyar eredet kutatása?
Szerintem meg az akadémia által hivatalossá, megtámadhatatlanná és cáfolhatatlanná tett finn-ugor származás elmélet az igazán komolytalan, nyelvészeti mesebeszéd, csak meg kell nézni a történelmi írott forrásokat még ráutaló jelek sincsenek benne amelyek egyáltalán hiteles alapot adhatnának a finn-ugor eredet elmélet történelmi időszakot meghatározó létjogosultságának.
Míg a hun felmenőkre történő utalásoktól csak úgy hemzsegnek az írott források, krónikák, geszták.
Bármit lehet kutatni így a hunok és magyarok eredetét is, az MTA-nak nincs olyan állásfoglalása ami ezt tiltaná.
A magyar nyelv a finn-ugor nyelvcsaládba tartozik, legközelebbi nyelvrokonunk a manysi.
Ez azonban még nem jelenti azt, hogy őstörténetünkben a hunokkal ne lehetett volna közös pont.
"„A régészetnek nem elsődleges feladata eldönteni, hogy merre és mennyi ideig vándoroltak a magyarok. Számunkra a honfoglalás kori hagyaték keleti gyökereinek meghatározása a legfontosabb. Ugyanakkor módszereink alkalmasak a különböző történeti koncepciók alátámasztására vagy cáfolatára” – mondta a 3. Nemzetközi Korai Magyar Történeti Régészeti Konferencián elhangzottakat értékelve Türk Attila, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Magyar Őstörténeti Témacsoportjának (MŐT) tudományos főmunkatársa, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Régészeti Tanszékének adjunktusa.
A tanácskozáson immár öt ország – Magyarország, Moldova, Ukrajna, Oroszország és Kazahsztán – magyar őstörténettel is foglalkozó régészei számoltak be legújabb eredményeikről"
Eloszor is a finnugor eredet csupan nyelvi rokonsag, ami egyaltalan nem mesebeszed, rengeteg kapcsolat van a magyar es finnugor nyelvek kozott. Amugy tevedes hogy erre semmilyen utalas nincs ugyanis a kijevi Nesztor Kronika a magyarokat ugor nevvel illeti, akik Jugriabol (Ugriabol) jottek, raadasul beszamol arrol is hogy voltak fekete es feher ugorok is. A kettos honfoglalas elmelete szerint az avarok valojaban fekete magyarok voltak, akik a rendes honfoglalas elott erkeztek a Karpat Medencebe. Allitolag az utolso fekete magyarok a mai Szlavonia, Baranya teruleten eltek es mivel nem fogadtak el a keresztenyseget, Szent Istvan alaposan szetcsapott kozottuk.
Masodjara a hun eredetre semmilyen utalas nincs Anonimous gesztaja elott, a Hunor Magor legenda is csak annyit mond hogy a magyarok es hunok testverek es nem azt hogy a magyarok hunok lennenek.
Harmadsorban egy kutatas foleg kulfoldon azert nem ket filler, nagyon draga, az allam meg alig ad penzt ezekre. Fontosabbak a stadionok, a haverok es a tobbi...
A nyelvrokonság nem mesebeszéd, valós, hiteles, bizonyított nincs vele semmi bajom.
A finn-ugor eredet, ezeket a (nyelvrokon)népeket tömörítő finn-ugor ősnép, az ugor kor meg, ezek szerintem mesebeszéd.
Semmi sem bizonyítja, hogy ezek a finn-ugorok valamikor is egy nép lett volna és ugyanazon a nyelven beszélt míg szét nem vált, na szerintem ez a feltételezés a kőkemény mesebeszéd.
A mai térben és időben létező nyelvrokonságot, nyelvi hasonlóságokat viszont hitelesnek tartom.
"Semmi sem bizonyítja, hogy ezek a finn-ugorok valamikor is valahol egy adott földrajzi területen egy nép lett volna és ugyanazon az egy nyelven beszélt míg szét nem vált valamikor, na szerintem ez a feltételezés a kőkemény mesebeszéd."
Kicsit pontosítom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!