Milyen érv az a melegházasság ellen, hogy "Magyarország keresztény ország és az egyház szerint. "?
Véleményt kellett kifejteni a melegházasságról, támogatjuk-e vagy sem ( iskolai házi feladat ).
Én személy szerint nem ellenzem, de ahogy érveket kerestem, ellene is találtam. Voltak köztük ésszerűek és kevésbé ésszerűek, míg nem egy ilyet találtam: "Magyarország egy keresztény állam, és a keresztény szokások nem engedik" ( nem szó szerint ez volt, de valami hasonló ). Én is keresztény vagyok, de ez mégis milyen érv? Elvileg az egyház és a politika különvált, külön működik. Magyarul az egyház megteheti, hogy nem ad össze azonos nemű párokat, nem lesz templomi esküvő, de ezt hogy hozhatják érvként? Ma a templomi esküvő csupán egy ( szép és drága ) ceremónia, az esküvő és a házasság a házasságkötő termekben történik - az egyház teljes kizárásával. Nem kérnek engedélyt a papoktól, hogy xy és zq összeházasodhat-e, ha férfi és nő, minden akadály nélkül megtehetik.
Ez mégis akkor milyen érv?
Ez a baj ezzel a világgal, hogy minden tolerálni akar és nem a saját nevén nevezni.
A homoszexuálitás csak úgy mint pl. a nemi identitás zavar egy elmezavar, amit pszichiátrián kéne kezeltetni, nem pedig elfogadni.
31: A homoszexualitás miért betegség? Mert valakinek szubjektíven más tetszik mint neked, akkor beteg? Ez kb. ugyanolyan, mintha ketten vitatkoznának, hogy Mari vagy Zsuzsi szebb-e és az egyik azt mondja a másiknak, hogy mivel neked nem az tetszik, aki nekem ezért te beteg vagy. Vagy ha valakik azon vitatkoznának, hogy melyik a finomabb a rare steak vagy a well done. Értelmetlen, ez igazából ízlésvita.
Kivéve, ha onnan közelíted meg, a szexualitást és a vonzalmat, hogy a fajfenntartás a célja, viszont ilyen alapon azt is betegnek kell tartanod, aki pl. orálisan szereti vagy fogamzásgátlót használ.
Valójában semmiféle észérved nincs a homoszexualitás ellen, csak neked valamiért nem szimpatikus és ezért rossznak és betegnek bélyegzed meg. Ez egy irracionális dolog.
A homoszexulitás nem más, mint genetikai hiba. Senki sem tehet róla, mindig is létezett és létezni is fog.
De ami manapság folyik e körül, az enyhén szólva is undorító, mert DIVATBÓL olyanok állítják magukról azt, hogy melegek, sőt egy szál tangában riszálják magukat kamionokon! Provokálnak, ami visszatetszést szűl. Ráadásul nagyon sok a pedofil, akiket a legjobb lenne ivartalanítani, mint a kutyákat, ezeket elítélem, a melegeket nem.
Ahhoz képest, hogy itt mindenki annyira nyomatja, hogy hujjajj de keresztény ország... Papíron a 100 ezres városomban is majdnem mindenki református, aztán vasárnaponként a templomban mégsem 100 ezren vagyunk, de még százan se.
Nem kell ennyire álszentnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!