Milyen érv az a melegházasság ellen, hogy "Magyarország keresztény ország és az egyház szerint. "?
Véleményt kellett kifejteni a melegházasságról, támogatjuk-e vagy sem ( iskolai házi feladat ).
Én személy szerint nem ellenzem, de ahogy érveket kerestem, ellene is találtam. Voltak köztük ésszerűek és kevésbé ésszerűek, míg nem egy ilyet találtam: "Magyarország egy keresztény állam, és a keresztény szokások nem engedik" ( nem szó szerint ez volt, de valami hasonló ). Én is keresztény vagyok, de ez mégis milyen érv? Elvileg az egyház és a politika különvált, külön működik. Magyarul az egyház megteheti, hogy nem ad össze azonos nemű párokat, nem lesz templomi esküvő, de ezt hogy hozhatják érvként? Ma a templomi esküvő csupán egy ( szép és drága ) ceremónia, az esküvő és a házasság a házasságkötő termekben történik - az egyház teljes kizárásával. Nem kérnek engedélyt a papoktól, hogy xy és zq összeházasodhat-e, ha férfi és nő, minden akadály nélkül megtehetik.
Ez mégis akkor milyen érv?
"Ez mégis akkor milyen érv?"
gagyi. de jól hangzik és ha valaki ezzel szembeáll, akkor egyből lehet is személyeskedni, hogy erkölcstelen, züllöt stb.
Teljesen igazad van, a kettő nem mosható össze!
Találtál egy érvelési hibát!
Egy faj célja a fajfenntartás, ami az ember esetében nőstény és hím egyed közösülésével valósulhat meg. Ebből látszik, hogy két azonos nemű egyed közösülése nem vezet sehova, egy zsákutca, ha rajtuk múlik a faj kihal.
De a faji kérdéstől eltekintve és kellene, hogy legyen az emberekben annyi jó ízlés, hogy nem támogat egy ilyen természetellenes dolgot, az egyház is így gondolkozik és szerencsére egyelőre a törvényhozás is.
# 4/4 Időpont ma 22:44
Az érvelési hibád ott bukkan elő, hogy nem természetellenes.
"Egy faj célja a fajfenntartás"
Ez valami dogma, amit láttál leírva. De Te érezted valaha, hogy a célod a fajfenntartás?:D Mert én kvára nem.
4# itt szó sem volt gyerekvállalásról. Én az érv miatt tettem fel a kérdést. A te válaszod pedig nem válaszol a kérdésre.
Mellesleg tévedsz, mikor azt mondod természetellenes. Több mint 1500 faj esetében figyeltek meg homoszexualitást, köztük például a delfinek esetében is, ahol nemcsak homoszexualitást figyeltek meg, hanem egyes delfinek más fajokkal létesítettek szexuális kapcsolatot ( megerőszakoltak más fajú állatokat ).
Továbbá a gyermekvállalás sem kimondottan akadály: örökbefogadás, béranyaság, mesterséges megtermékenyítés... Mind-mind a gyermekvállalást segíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!