Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti kiket sorolnátok a tíz...

Ti kiket sorolnátok a tíz leggyalázatosabb történelmi személyiség listájára?

Figyelt kérdés

Először a Magyar történelmet tekintve, mi lenne a top tíz?

(esetleg úgy gyorsabban ugranak majd be ha arra gondoltok akik miatt szégellhetjük hogy magyar volt.)

Aztán ha van kedvetek és tudtok ilyet is a világtörténelem tíz leggyalázatosabbja?

Értsd úgy is mint mondjuk: 10 leggonoszabb, 10 legkegyetlenebb, 10 legundorítóbb, 10 leggátlástalanabb ahogy érthető, de a lényegen nem változtat.

Írhattok 5-öt is, 3-at is ami eszetekbe jut, én 10-et javaslok.

Én nem írok listát legfeljebb később vagy privátban ha valakit izgat.

De én vagyok kíváncsi.

2017. jan. 26. 19:00
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
81%
Aki szereti a hazáját, 62-es, az nem csinál belőle hadszínteret.
2017. jan. 27. 21:07
 32/34 A kérdező kommentje:
31# se vértengert. Kiegészítettem. :-)
2017. jan. 27. 21:59
 33/34 anonim ***** válasza:

Szegény Prohászka püspök mit vétett? :O

Többen írták II. Ulászlót, aki valóban nem túl pozitív a történetírásban, viszont több medievista úgy látja, hogy külföldi származásuk miatt később feketítették be a Jagellókat, valójában nem voltak rosszabbak, mint más uralkodóink.

A lista szerintem (sorrend nem számít)

Magyar: Kun Béla, Rákosi, Gerő, Péter Gábor, Ortutay Gyula, Olti Vilmos, Szamuely Tibor

Külföldi:

Sztálin, Mao, Pol Pot, Beneš, Clemanceau, Lenin, Haynau, Robespierre, Voltaire és számomra Napóleon is itt van, akármilyen zseniális hadvezérnek tartják...

2017. jan. 28. 12:27
 34/34 anonim ***** válasza:
Hitler, Hruscsov!
2017. márc. 14. 08:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!