Csak szerintem átok a személyiség?
Hogy átok-e... jó kérdés.
De az biztos, hogy a kommunizmus nem hús-vér embereknek lett kitalálva, hanem robotoknak.
Sőt.... még ez is hízelgő.
A kommunizmus arra lett kitalálva, hogy elgépiesítse (állatiasítsa?) az embereket, hogy könnyebben lehessen rajtuk uralkodni azoknak, akik erre kiválasztották magukat.
Ez nézőpont kérdése.
Ha szerinted az ember hibája, hogy egy rendszer megvalósíthatatlan, akkor átok.
Ha szerintem a rendszer hibája, hogy figyelmen kívül hagyja a valóság tényeit, akkor nem átok.
De vizsgáljuk meg, hogy mit jelent a személyiség, az egyén az emberiség számára. Ha nem lenne személyisége, akkor a szervezet alapvető szükségleteinek kielégítésén kívül motiválná-e az egyént bármi bármire? Ha pedig igen, akkor az így elért dolgokat a puszta célszerűségen keresztül éli meg, esetleg ad-e neki érzelmi töltetet, boldogságot. Vagyis a személyiségnélküliség esetén embernek nevezhető-e az a személy.
Szerintem a személyiség elválaszthatatlan az embertől.
Kinek a személyisége átok? :)
Illetve egyesek szerint csak a pszichológusod fejében létezik személyiség, neked pedig szokásaid vannak. Ha így gondolsz rá, könnyebb változnod.
Hogy lehet-e mindenki egyenlő: Miben egyenlő?
Az izmusokról pedig azt gondolom nagyon jól használhatók arra, hogy egyesek felesleges dolgokról vitatkozzanak az adómból. Helyette jobb lenne első körben körülnézni milyen problémák vannak és találni rájuk megoldásokat.
de lehetne !
azt hívják birkanyájnak
Az az átok, hogy ebben az országban már úgy tűnik, nem létezik igazi nagy személyiség! Kéne már egy új Dózsa vagy Petőfi, akiben van spiritusz és lelket verne az alvó birkákba.
Az egyenlőségnek nem az egyéniség az akadálya, hanem a népet megosztó, korrupt, tolvaj, öncélú, megélhetési politikusok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!