Ti kiket sorolnátok a tíz leggyalázatosabb történelmi személyiség listájára?
Először a Magyar történelmet tekintve, mi lenne a top tíz?
(esetleg úgy gyorsabban ugranak majd be ha arra gondoltok akik miatt szégellhetjük hogy magyar volt.)
Aztán ha van kedvetek és tudtok ilyet is a világtörténelem tíz leggyalázatosabbja?
Értsd úgy is mint mondjuk: 10 leggonoszabb, 10 legkegyetlenebb, 10 legundorítóbb, 10 leggátlástalanabb ahogy érthető, de a lényegen nem változtat.
Írhattok 5-öt is, 3-at is ami eszetekbe jut, én 10-et javaslok.
Én nem írok listát legfeljebb később vagy privátban ha valakit izgat.
De én vagyok kíváncsi.
"USA-val,és Kínával is puszi viszonyba vagyunk. Van valami közös?"
Gondolom gazdasági érdekeink így kívánják. Mi ezek a baj?
Magyar történelem (nem feltétlen sorrendben):
1. Rákosi Mátyás
2. Kun Béla
3. Matuska Szilveszter
4. Prohászka Ottokár
5. Szálasi Ferenc
6. Kossuth Lajos
7. III. Károly (mondjuk ő nem magyar)
8. II. Ulászló (ő sem)
9. Luxemburgi Zsigmond (meg ő sem)
10. II. András
Vilgátörténelem:
1. Pol Pot
2. Sztálin
3. Hitler
4. Mao Ce-tung
5. al-Wahab
6. Cortez
7. Tamerlán
8. Dzsingisz-kán
9. An Lushan
10. Néró
1. Sztálin
2. Nero
3. Kim Ir Szen
4. Merkel
5. Ceausescu
6. Caligula
7. Lenin
8. Churchill
9. George W. Bush
10. VIII. Henrik
'Kádár nem gyalázatos. A lakosság már pajzsra emelte,mint a 20.századi legnépszerűbb magyar politikusát.'
A nosztalgiázók körére jellemző ez a nagy népszerűség. Kádár inkább megosztja a társadalmat.
Némelyekkel egyet értek, de sokan sutyiba olyan neveket is beleraknak, amit nem értek hogyan kerülhetett a listába.
A magyar vezetők közül:
Rákosi
Kun Béla
Mátyás király (sokak úgy tudják jó király volt, de valójában kegyetlen sok adót vezetett be, sokan le is akarták váltani)
Rajk László
Kádár János
Gyurcsány Ferenc
Bajnai Gordon
Vona Gábor
Külföldi közül az összes diktátor. Ennél pontosabban megfogalmazni nem tudom, és nem is szeretném, az adott országnak kell eldöntenie, hogy hogyan vélekedik a vezetőiről. De a diktátorokat nyugodt szívvel ide sorolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!