Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A piac, miért nem tud alkalmaz...

A piac, miért nem tud alkalmazkodni ahhoz, hogy egyre tanultabb a lakosság?

Figyelt kérdés

Pár napja tett fel valaki kérdést ezzel kapcsolatban.

Véleményem szerint, a piacnak is valamilyen szinten alkalmazkodnia kell.

Nyugat-Európában, már vannak olyan régiók, ahol a diplomások aránya az 50 százalékot is eléri.

Kelet-Európában, egyenlőre nincs ilyen, de fokozatosan emelkedik a számuk.

Ha a jelenlegi idős generáció kihal, akkor jelentős emelkedés lesz tapasztalható.Ugyanis, a jelenlegi idős generációban alig voltak diplomások.

Én bevallom őszintén, azért raktam diplomát, mert kényelmes vagyok.

Hűtött, fűtött irodában kell dolgozni, rugalmas munkaidőm van, elfogadható a fizetésem.

Az sem zavar, hogyha néha bent kell maradni 1-2 órát, vagy otthonról dolgozni.Van karrierlehetőség is.

Ugyebár, ennek az ellentéte a 2-3 műszakos kötött munkarend, robotmunka.

Na, engem az motivált a legjobban, hogy ne kelljen olyan munkát végeznem, soha.

Korán kelni mindig is utáltam, a kötött munkaidőtől meg a hideg futkos a hátamon.

Ha elvégzem a dolgom, nem mindegy, hogy 9-re vagy 10-re megyek dolgozni?

2017. jan. 22. 10:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"A diploma soha nem ért semmit és soha nem is fog. Ezen kár vitatkoznotok."

Ezt mire alapozod?

2017. jan. 22. 11:32
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

10#

Milyen orvoshoz is jársz?

2017. jan. 22. 11:35
 13/18 anonim ***** válasza:
83%
Azannya piacát! Ha 10 000 régész végez akkor tessék már egy valamirevalo piramist a piacra dobni!
2017. jan. 22. 12:16
 14/18 anonim ***** válasza:
89%
A 22% os csak provokálni , ócsárolni és káromkodni jár ide. Az ilyeneket ki kellene takarítani innen. Még egy értelmes hozzászólása nem volt soha. Ha mégis csak félre nyomta a billentyűt.
2017. jan. 22. 12:57
 15/18 szántóvető ***** válasza:
100%
több sebből vérzik a gondolatmeneted,nem is tudom hogy hol kezdjem.induljunk ki abból hogy valakinek dolgoznia is kell,enélkül meghal a gazdaság.így aztán felesleges a diploma erőltetése,legalábbis az általad említett 50%-os arányra semmi szükség.nyugaton ugye jóléti társadalom van,ők megtehetik hogy vendégmunkásokkal dolgoztassanak hisz van működőképes gazdaságuk.nézzünk egy hazai példát,ruhagyártás:a szocializmusban gyártottunk ruhaneműket dögivel,Magyar emberekkel,állami vállalatokban.most,2017-ben tudod mi van?1:külföldről behozott használt ruha.2:kínai és török gyártmányú ruha,gyanítom hogy a nagyrésze szürkeimportos.ezek találhatóak meg a különféle kínai üzletekben amelyekkel elárasztották az országot 20 évvel ezelőtt.3:van még a külföldi világmárkák igényes terméke,Magyar fizetésekhez képest horror áron.és ennyi,a hazai ruhagyártás megszűnt.te meg tanult ember létedre azon filózol hogy miért kell diplomásként korán kelni ha jól értem,ez az ami problémát okoz a számodra.az a legkevésbé sem foglalkoztat hogy hová tűnt a Magyar könnyűipar,miért nem termel az ország semmit,miért tűntek el a boltok kínálatából a Magyar termékek.és itt tartanak ma a diplomások.a tv-ben látható kormány reklámkampánya neked szól kérdező:a Magyar gazdaság fejlődik!ingyenes a tankönyv és a meleg étkezés!biztos vagyok benne hogy el is hiszed ezeket ill nem gondolkozol el rajta hogy miért is kell ingyen étkeztetni ma Magyarországon.
2017. jan. 22. 14:53
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát, hogy egyre több a diplomás, az lehet, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyre tanultabb a lakosság. Legalábbis én azt tapasztalom a saját munkahelyemen, hogy a mai diplomások jelentős része "papírkutya", valódi tudás nélkül.
2017. jan. 22. 15:39
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Jaj te kis aranyos. :D Azt hiszed, hogy diplomával sokat fogsz keresni, nem műszakba leszel beosztva, jól fogsz élni, stb? :D Nagyon naív vagy kérdező. :D Hidd el, elég egy egyszerű toll és elintézik, hogy ugyanolyan csóró legyél, mint a nem diplomás magyarok. Bőven vannak olyan diplomások, akik könyörögnek azért, hogy felvegyék robotmunkára. Nem azért, mert nem érne semmit a diplomája, hanem azért, mert nem veszik fel sehova itthon. Külföldre kimenni meg nincs pénze, hogy a szakmájában dolgozon.

Meg találkoztam olyannal is, aki évekig diplomásként dolgozott, elég jó fizetéssel, aztán hirtelen a kulturális közfogalkoztatásban találta magát, szerencsétlenebb esetben minimálbérért, szerencsés esetben szakmunkás bérért (de az se sokkal több, mint a minimálbér). Szóval álomvilágban élsz, ha azt hiszed a diploma garancia a jó életre.

2017. jan. 23. 09:01
 18/18 anonim ***** válasza:
Milyen piachoz ? Nem egyértelmű az sem, hogy tanultabb a lakosság, mert más dolog az aktuálisan fontosnak tartott lexikális ismeretek elsajátítása és az adott helyzetben alkalmazható tudásanyag. Éppen ezen az oldalon lehet találkozni olyan gyakorlati kérdésekkel, amelyekre egy 4 elemit végzett egyszerű 80 éves asszony is tudna válaszolni, de a kérdés feltevőjének láthatóan fogalma nincs az egészről.
2017. febr. 19. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!