A piac, miért nem tud alkalmazkodni ahhoz, hogy egyre tanultabb a lakosság?
Pár napja tett fel valaki kérdést ezzel kapcsolatban.
Véleményem szerint, a piacnak is valamilyen szinten alkalmazkodnia kell.
Nyugat-Európában, már vannak olyan régiók, ahol a diplomások aránya az 50 százalékot is eléri.
Kelet-Európában, egyenlőre nincs ilyen, de fokozatosan emelkedik a számuk.
Ha a jelenlegi idős generáció kihal, akkor jelentős emelkedés lesz tapasztalható.Ugyanis, a jelenlegi idős generációban alig voltak diplomások.
Én bevallom őszintén, azért raktam diplomát, mert kényelmes vagyok.
Hűtött, fűtött irodában kell dolgozni, rugalmas munkaidőm van, elfogadható a fizetésem.
Az sem zavar, hogyha néha bent kell maradni 1-2 órát, vagy otthonról dolgozni.Van karrierlehetőség is.
Ugyebár, ennek az ellentéte a 2-3 műszakos kötött munkarend, robotmunka.
Na, engem az motivált a legjobban, hogy ne kelljen olyan munkát végeznem, soha.
Korán kelni mindig is utáltam, a kötött munkaidőtől meg a hideg futkos a hátamon.
Ha elvégzem a dolgom, nem mindegy, hogy 9-re vagy 10-re megyek dolgozni?
"A diploma soha nem ért semmit és soha nem is fog. Ezen kár vitatkoznotok."
Ezt mire alapozod?
Jaj te kis aranyos. :D Azt hiszed, hogy diplomával sokat fogsz keresni, nem műszakba leszel beosztva, jól fogsz élni, stb? :D Nagyon naív vagy kérdező. :D Hidd el, elég egy egyszerű toll és elintézik, hogy ugyanolyan csóró legyél, mint a nem diplomás magyarok. Bőven vannak olyan diplomások, akik könyörögnek azért, hogy felvegyék robotmunkára. Nem azért, mert nem érne semmit a diplomája, hanem azért, mert nem veszik fel sehova itthon. Külföldre kimenni meg nincs pénze, hogy a szakmájában dolgozon.
Meg találkoztam olyannal is, aki évekig diplomásként dolgozott, elég jó fizetéssel, aztán hirtelen a kulturális közfogalkoztatásban találta magát, szerencsétlenebb esetben minimálbérért, szerencsés esetben szakmunkás bérért (de az se sokkal több, mint a minimálbér). Szóval álomvilágban élsz, ha azt hiszed a diploma garancia a jó életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!