Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A piac, miért nem tud alkalmaz...

A piac, miért nem tud alkalmazkodni ahhoz, hogy egyre tanultabb a lakosság?

Figyelt kérdés

Pár napja tett fel valaki kérdést ezzel kapcsolatban.

Véleményem szerint, a piacnak is valamilyen szinten alkalmazkodnia kell.

Nyugat-Európában, már vannak olyan régiók, ahol a diplomások aránya az 50 százalékot is eléri.

Kelet-Európában, egyenlőre nincs ilyen, de fokozatosan emelkedik a számuk.

Ha a jelenlegi idős generáció kihal, akkor jelentős emelkedés lesz tapasztalható.Ugyanis, a jelenlegi idős generációban alig voltak diplomások.

Én bevallom őszintén, azért raktam diplomát, mert kényelmes vagyok.

Hűtött, fűtött irodában kell dolgozni, rugalmas munkaidőm van, elfogadható a fizetésem.

Az sem zavar, hogyha néha bent kell maradni 1-2 órát, vagy otthonról dolgozni.Van karrierlehetőség is.

Ugyebár, ennek az ellentéte a 2-3 műszakos kötött munkarend, robotmunka.

Na, engem az motivált a legjobban, hogy ne kelljen olyan munkát végeznem, soha.

Korán kelni mindig is utáltam, a kötött munkaidőtől meg a hideg futkos a hátamon.

Ha elvégzem a dolgom, nem mindegy, hogy 9-re vagy 10-re megyek dolgozni?

2017. jan. 22. 10:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
64%

A piac alkalmazkodik! A lakosság nem! Valójában a te fantáziált tanult lakosságod egy jobbára értéktelen papírral szaladgálókból álló embertömeg, aki semmivel nem tanultabb mint az előző generáció, a munkájuk meg semmivel nem ér többet. Eleve maximum 20% diplomás kéne, mert lassan már ott tartunk, hogy lesz "diplomás betanított munkás" meg "diplomás kommunális hulladékszállítási ügyintéző" -értsd. kukás képzés is kisebb főiskolákon.

Nagy kedvencem, hogy ma már ahhoz is két éves OKJ-s képzés kell, hogy elmehess segédápolónak egy kórházba! Pedig szerintem vérnyomást mérni meg ágytálat hordani maximum két nap betanítás után mindenki tudna.

Ezt nem úgy hívják, hogy tanultabb a lakosság, ezt úgy hívják, hogy túlképzés.

Azt meg végképp nem értem, hogy most akkor menőzni akarsz, hogy te milyen frankó-jankó vagy, vagy mi van? Irodába bárki elmehet dolgozni, ahhoz nem kell diploma, elég ha van egy ismerősöd és benyom valamelyik ürülő asszisztensi állásba, amihez többnyire elég érettségi+Office ismeret+angol középfok. Ez nem egy nagy teljesítmény...

2017. jan. 22. 10:53
 2/18 anonim ***** válasza:
88%
Mert akár milyen hihetetlen nem kell annyi diplomás. Érthetetlen mi? Valahol a te fizetésed is fizikai munkások termelik ki. Gondolod mindenkinek irodában kelle ülni. Jó lenne de akkor ki dolgozna?
2017. jan. 22. 10:53
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
A fizikai munkát végzőket maximum 6 órában kellene dolgoztatni,aztán többeknek lenne szimpatikus.
2017. jan. 22. 10:57
 4/18 anonim ***** válasza:
52%

Kötött munkaidő például ugyanúgy van a bankszektorban, tanárok, pedagógusok, orvosok. Sok helyen ugyanúgy kezdeni kell, ők is a műszak része.

Tanulhatsz olyan szakmát is, amivel saját vállalkozásban csinálhatsz és akkor te fogod megmondani, mikor kell menned dolgozni.

"Ha a jelenlegi idős generáció kihal, akkor jelentős emelkedés lesz tapasztalható.Ugyanis, a jelenlegi idős generációban alig voltak diplomások. "

Ahogyan édesanyám szokta mondani, akkoriban nem vettek fel ennyi embert. Ötszörös túljelentkezés mellett kicsit nagyobb kihívást jelentett bekerülni a főiskolára.

2017. jan. 22. 11:05
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

"Ötszörös túljelentkezés mellett kicsit nagyobb kihívást jelentett bekerülni a főiskolára."

De ötször többet is ért az a diploma, mint a ma tömeggyártásban készülő, diplomának nevezett utánzataik. Ezért hülyeség, hogy ma tanultabb lenne a lakosság, ha van egy hegy, amit 5000 m magas és csak profi hegymászók jutnak fel rá, akkor ha legyalulják 1000 m-re meg kiépül a turistaösvény a "csúcsra", és bárki felmehet rá, akkor belőlük még nem lesz profi hegymászó, csak annak akarják hívni magukat.

2017. jan. 22. 11:11
 6/18 anonim ***** válasza:
97%
Amúgy leírhatnád, hogy a piac mihez alkalmazkodjon, mert eddig csak a saját igényeidet fejtetted ki.
2017. jan. 22. 11:11
 7/18 anonim ***** válasza:
86%

A komoly kutatás-fejlesztő meg hasonló munkakörök betöltésére a magyar oktatás nem alkalmas. Mert lexikális tudásra alapoz és nem gondolkodni vagy problémát megoldani tanít meg. Ezért települnek ide összeszerelő üzemek.

Valamikor dolgoztam külföldi cégnek kutatás-fejlesztői munkakörben. Korábban elképzelni sem tudtam hogy számomra létezhet olyan ami álomállás. A szocializmusban azt szoktam meg hogy az állás az mindennek nevezhető csak álomnak nem. Ez az utóbbi mégis az volt. Mert nem volt semmi megszabva csak az hogy a megállapodás szerinti feladat legyen teljesítve. A szomszédaim azt gondolták hogy ál-rokkantnyugdíjas vagy valami pénzhamisító bűnöző lehetek mert szerintük mindig itthon láttak, dolgozni sosem láttak mégis feltűnően jól éltem. Persze azt nem látták meg hogy szinte a nap 24 órájában dolgozott az agyam.

Szokták mondani ismerőseim hogy na hasznosíthattad a sok éves tanulásod. Ekkor megdöbbenek és azt szoktam mondani hogy az egyetemen tanultaknak még az 1 %-át sem tudtam hasznosítani. Mert lexikális tudás volt amire ott van a digitális adathordozó, ráadásul értéktelen tudás volt a zöme. Meg az iskolák csak biorobot képzések voltak. Az oktatásnak kellene alkalmazkodni a világpiaci igényekhez.

2017. jan. 22. 11:14
 8/18 anonim ***** válasza:
94%

"De ötször többet is ért az a diploma, mint a ma tömeggyártásban készülő, diplomának nevezett utánzataik."

Én az tanárképzőről beszéltem és nem hiszem, hogy ma sokkal kevesebbet érne, viszont más dolgok közre játszottak abban, hogy a tanári pálya nem egy presztízs pozíció.

A kérdező szerintem nincs képben rengeteg dologgal.

2017. jan. 22. 11:17
 9/18 anonim ***** válasza:
0%
A diploma soha nem ért semmit és soha nem is fog. Ezen kár vitatkoznotok.
2017. jan. 22. 11:21
 10/18 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%

Azért tegyük hozzá, hogy a "diplomás" és a "szalagmunkás" csak a két véglet. Közte van ezer egyéb szakma, szakmunka amiből meg nagy hiány van akár nálunk, akár külföldön. Csak ugye az emberek többsége végletekben gondolkodik, hogy "legyél diplomás vagy mehetsz gyári munkára".

Ráadásul a kérdező leírása is erősen provokatív, tekintve hogy a diploma sem feltétlenül egyenlő a jó fizetéssel, irodával, szabad munkavégzéssel, az esetek jelentős részében még karriert sem építesz belőle.

2017. jan. 22. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!