Mit szólnátok egy nemzeti vallás kialakításához, ami Isten helyett a magyar nemzetet dicsőítené és államvallásként működne?
Ez egy vallás lenne, ami egyháznak van bejegyezve és Magyarország államvallása lenne.
Ateista lenne és semmilyen természetfeletti dologban nem hinne, viszont működése, szervezése a kereszténységre hasonlítana. A magyar embereket, őseinket dicsérné és ezek által nyújtana az embereknek lelki és erkölcsi segítséget a mindennapokban.
Lenne egy Biblia mintájára írt Szent könyve is, a Nemzet Könyve, ami a magyar történelemből tartalmazna példabeszédeket és erkölcsi útmutatásokat.
Templomai is lennének, amiknek a Nemzet Háza lenne a neve, lelkészei is lennének, Istentiszteletek helyett Nemzettiszteletek lennének bennük vasárnaponként.
Így nézne ki egy átlagos Nemzettisztelet:
-Bemennek az emberek a Nemzet Házába. Hasonlóan néz ki, mint egy templom. Padok vannak, elől pedig a Nemzet Oltára. A falakon impozáns képek vannak Istvánról, Mátyásról, Rákócziról stb. Az oltár felett az aktuális miniszterelnök képe van.
Az emberek elfoglalják a helyüket a padoknál, majd a lelkésszel együtt eléneklik a Himnuszt.
Ezután leülnek, és a lelkész elkezd példabeszédeket mondani a Nemzet Könyvéből illetve aktuális esetekről, amik Magyarországon történtek.
A Nemzettisztelet során többször felállnak az emberek és hazafias dalokat énekelnek. Ezek stílusban nem is a Himnuszra, nem is a templomi énekekre hasonlítanak, hanem inkább katonásak, buzdítóak.
A legnépszerűbb a "Dal a Hazáról" című, aminek a refrénje nagyon impozáns és lélekemelő:
"Itt van a Hazám, ahol én helytállok,
Itt nőttem én fel, édes Szülőföldem!
Itt van a hely hol otthonomra leltem,
Mit olyanná teszek, milyenné akarom!
Ezt a refrént a hívek általában torkuk szakadtából éneklik, és minden sor elején "Itt, Itt, Itt, Mit" a levegőbe bokszolnak a jobb öklükkel.
Az egyház a keresztelés alternatíváját is kínálja névadási ceremónia névvel, illetve "hittanja" is van állampolgári ismeretek oktatásaként és elsőáldozás/konfirmáció alternatíva is, első személyi igazolvány átadási ceremóniaként.
Már van ilyen.
A magyarok ősvallása.
Ma leginkább a szeredások állnak legközelebb hozzá, valamikor Zarathustra volt egyik fő képviselője, akiről azt is monták, hogy ugyanaz a személy volt mint Nimród.
Sent könyvekre sincs szükség, mert a magyar Ószövetség nem más, mint a népmese, népdal és a balladakincs.
A többi meg az Újszövetséggel teljesen kompatibilis, amint kimagoztuk belőle a níceai zsinaton kialkudott toldásokat, változtatásokat, és hozzávesszük az apokrif evangéliumokat.
Szóval nem kell egy új vallás, csak a régit kell rendbe tenni, és megismerni a valódi történelmünket, és a kereszténység valódi történelmét.
A himnusz is jó úgy ahogy van...
Végülis egy ima, ami alázatot és gyengédséget mutat.
Nem vagyunk katona nép, és nem kellenek katonai indulók nekünk, senkit nem akarunk meghódítani.
Bele kell mélyedni a szkíta erkölcsbe és történelembe, akkor világosabb lesz.
Szántai Lajos, Pap Gábor, Badinyi Jós Ferenc, Bakay Kornél, Kosdi Tamás könyveit és videóit ajánlom a témában.
A többiekkel meg ne foglalkozz.
Nekem nagyon tetszene ez a vallás, azonnal felvenném!
ÉLJEN MAGYARORSZÁG!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!