Mit szólnátok egy nemzeti vallás kialakításához, ami Isten helyett a magyar nemzetet dicsőítené és államvallásként működne?
Ez egy vallás lenne, ami egyháznak van bejegyezve és Magyarország államvallása lenne.
Ateista lenne és semmilyen természetfeletti dologban nem hinne, viszont működése, szervezése a kereszténységre hasonlítana. A magyar embereket, őseinket dicsérné és ezek által nyújtana az embereknek lelki és erkölcsi segítséget a mindennapokban.
Lenne egy Biblia mintájára írt Szent könyve is, a Nemzet Könyve, ami a magyar történelemből tartalmazna példabeszédeket és erkölcsi útmutatásokat.
Templomai is lennének, amiknek a Nemzet Háza lenne a neve, lelkészei is lennének, Istentiszteletek helyett Nemzettiszteletek lennének bennük vasárnaponként.
Így nézne ki egy átlagos Nemzettisztelet:
-Bemennek az emberek a Nemzet Házába. Hasonlóan néz ki, mint egy templom. Padok vannak, elől pedig a Nemzet Oltára. A falakon impozáns képek vannak Istvánról, Mátyásról, Rákócziról stb. Az oltár felett az aktuális miniszterelnök képe van.
Az emberek elfoglalják a helyüket a padoknál, majd a lelkésszel együtt eléneklik a Himnuszt.
Ezután leülnek, és a lelkész elkezd példabeszédeket mondani a Nemzet Könyvéből illetve aktuális esetekről, amik Magyarországon történtek.
A Nemzettisztelet során többször felállnak az emberek és hazafias dalokat énekelnek. Ezek stílusban nem is a Himnuszra, nem is a templomi énekekre hasonlítanak, hanem inkább katonásak, buzdítóak.
A legnépszerűbb a "Dal a Hazáról" című, aminek a refrénje nagyon impozáns és lélekemelő:
"Itt van a Hazám, ahol én helytállok,
Itt nőttem én fel, édes Szülőföldem!
Itt van a hely hol otthonomra leltem,
Mit olyanná teszek, milyenné akarom!
Ezt a refrént a hívek általában torkuk szakadtából éneklik, és minden sor elején "Itt, Itt, Itt, Mit" a levegőbe bokszolnak a jobb öklükkel.
Az egyház a keresztelés alternatíváját is kínálja névadási ceremónia névvel, illetve "hittanja" is van állampolgári ismeretek oktatásaként és elsőáldozás/konfirmáció alternatíva is, első személyi igazolvány átadási ceremóniaként.
Ráadásul tudnád, hogy mennyi van belőlük...
Mennyiben nem trollkodásról van szó:
Nekem az a meglátásom, hogy amit az ilyen nagy nemzetieknek vallanak, az nem a hazaszeretet túltolása, hanemcköszönő viszonyban sincsen az egészséges hazaszeretethez. Amikor valamely nagy ősünk, teszem azt mondjuk Széchenyi letett valamit az asztalra, nem a múltba tűnődés volt a szeme előtt, nem akarta az akkori állapotok alapján dicsőíteni az országot, hanem a jövőbe tekinve jobbá tenni, modernizálni Magyarországot. Én egyáltalán nem tartom hazaszeretetnek azt, amikor valaki előadja, hogy mi mindenre lehetünk büszkék, meg dicsőíti a nemzetet. Ez csak szimpla szentimemtalizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!