Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok egy nemzeti...

Mit szólnátok egy nemzeti vallás kialakításához, ami Isten helyett a magyar nemzetet dicsőítené és államvallásként működne?

Figyelt kérdés

Ez egy vallás lenne, ami egyháznak van bejegyezve és Magyarország államvallása lenne.

Ateista lenne és semmilyen természetfeletti dologban nem hinne, viszont működése, szervezése a kereszténységre hasonlítana. A magyar embereket, őseinket dicsérné és ezek által nyújtana az embereknek lelki és erkölcsi segítséget a mindennapokban.

Lenne egy Biblia mintájára írt Szent könyve is, a Nemzet Könyve, ami a magyar történelemből tartalmazna példabeszédeket és erkölcsi útmutatásokat.

Templomai is lennének, amiknek a Nemzet Háza lenne a neve, lelkészei is lennének, Istentiszteletek helyett Nemzettiszteletek lennének bennük vasárnaponként.

Így nézne ki egy átlagos Nemzettisztelet:

-Bemennek az emberek a Nemzet Házába. Hasonlóan néz ki, mint egy templom. Padok vannak, elől pedig a Nemzet Oltára. A falakon impozáns képek vannak Istvánról, Mátyásról, Rákócziról stb. Az oltár felett az aktuális miniszterelnök képe van.

Az emberek elfoglalják a helyüket a padoknál, majd a lelkésszel együtt eléneklik a Himnuszt.

Ezután leülnek, és a lelkész elkezd példabeszédeket mondani a Nemzet Könyvéből illetve aktuális esetekről, amik Magyarországon történtek.

A Nemzettisztelet során többször felállnak az emberek és hazafias dalokat énekelnek. Ezek stílusban nem is a Himnuszra, nem is a templomi énekekre hasonlítanak, hanem inkább katonásak, buzdítóak.

A legnépszerűbb a "Dal a Hazáról" című, aminek a refrénje nagyon impozáns és lélekemelő:

"Itt van a Hazám, ahol én helytállok,

Itt nőttem én fel, édes Szülőföldem!

Itt van a hely hol otthonomra leltem,

Mit olyanná teszek, milyenné akarom!

Ezt a refrént a hívek általában torkuk szakadtából éneklik, és minden sor elején "Itt, Itt, Itt, Mit" a levegőbe bokszolnak a jobb öklükkel.

Az egyház a keresztelés alternatíváját is kínálja névadási ceremónia névvel, illetve "hittanja" is van állampolgári ismeretek oktatásaként és elsőáldozás/konfirmáció alternatíva is, első személyi igazolvány átadási ceremóniaként.

2017. jan. 7. 00:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
96%
...És ilyen gondolkodású "emberek" szabadon kószálnak, sőt választójoguk is van?
2017. jan. 7. 07:44
 12/22 anonim ***** válasza:
97%

Ráadásul tudnád, hogy mennyi van belőlük...

2017. jan. 7. 07:53
 13/22 anonim ***** válasza:
81%
Ebbe az alomvilagba mar csak Szaniszlo "Vastudo" Ferenc hianyzik, o lenne a fopap igaz? :D
2017. jan. 7. 08:30
 14/22 anonim ***** válasza:
94%
Kösz, de nekem bőven elegem van a nemzethyekből az utóbbi 7 év után.
2017. jan. 7. 09:32
 15/22 anonim ***** válasza:
97%

Mennyiben nem trollkodásról van szó:

Nekem az a meglátásom, hogy amit az ilyen nagy nemzetieknek vallanak, az nem a hazaszeretet túltolása, hanemcköszönő viszonyban sincsen az egészséges hazaszeretethez. Amikor valamely nagy ősünk, teszem azt mondjuk Széchenyi letett valamit az asztalra, nem a múltba tűnődés volt a szeme előtt, nem akarta az akkori állapotok alapján dicsőíteni az országot, hanem a jövőbe tekinve jobbá tenni, modernizálni Magyarországot. Én egyáltalán nem tartom hazaszeretetnek azt, amikor valaki előadja, hogy mi mindenre lehetünk büszkék, meg dicsőíti a nemzetet. Ez csak szimpla szentimemtalizmus.

2017. jan. 7. 09:51
 16/22 anonim ***** válasza:
97%
Megadod a dílered telefonszámát? Valami ütős anyagot árulhat.
2017. jan. 7. 14:59
 17/22 anonim ***** válasza:
97%
Elmebeteg......
2017. jan. 7. 15:03
 18/22 anonim ***** válasza:
84%
Nem kellenek agymosó szekták,van így is elég belőlük.
2017. jan. 7. 15:10
 19/22 anonim ***** válasza:
92%
Lefogadom megint a nemzeti kommunista kérdező trollkodik.
2017. jan. 7. 15:11
 20/22 anonim válasza:
95%
Gyónni és áldozni pedig a NAV kápolnáiban lehet.
2017. jan. 8. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!