Rosszabbul éltek, mint négy éve?
Én nem, de ez nem a kormány miatt van, hanem mert összeálltam valakivel, így már ketten keressük a pénzt.
Ha országosan akarod nézni, akkor látható, hogy a 2006-os csúcstól még messze vagyunk, de szépen-lassan javul a helyzet:
"Aki azt írja, hogy tanult ember és ezért jól is keres, az miért van itt lepontozva? Sokat elárul ez a magyarok gondolkodásáról..."
Ez inkább arról árul el sokat, hogy ma már gyakorlatilag semmiféle előnye nincs a munkaerőpiacon az úgymond tanult embernek a tanulatlanhoz képest. Három diploma és mehetsz annyiért dolgozni, amennyit megkeresel egy OKJ-s papírral is. Ez a "tanujjjjál sokat és majd jól keresel" dumát nagyon el kéne felejteni, mert amennyire jól hangzik, annyira nagy hülyeség, és ne ne írja nekem senki a milliókat kereső IT-s szakembereket, mert nem csak ők vannak a világon, de lassan egyébként tényleg úgy néz ki, hogy van a betanított munkás, a középvégzettségű meg az, aki gyakran feleannyi munkával tízszer annyit keres.
A diplomások többsége meg kénytelen-kelletlen általában középvégzettségűeknek való munkát csinál egész életében, hiába tudna sokkal többet.
Ráadásul vannak olyan munkakörök, amikben meg eszméletlen pénz van, és jóformán semmiféle végzettség nem kell hozzá pl. logisztika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!