Miért nem tudnak sokan túllépni Trianonon? Miért népszerű a revizionizmus?
Gyakran hallom, hogy sokan még mindig Trianon miatt panaszkodnak, a területek visszaszerzését követelik.
Trianon jogos és elkerülhetetlen volt, hiszen vesztes oldalon álltunk.
Nem a múlton kellene rágódni.
A határon túli magyarok pedig nincsenek elnyomva, mert a szlovákok, románok stb már nagyrészt leszoktak az ellenségeskedésről.
Mégis itt hazákban mindenhol azt hallom, hogy "Vesszen Trianon" meg éljen Nagymagyarország stb.
Miért nem lehet végre a jövőbe tekinteni? Mi az oka annak, hogy a magyarok nagy része még mindig az ilyen sérelmeken rágódik?
Még azt hozzátenném: Trianon visszacsinálni ma már nem realitás.
De Trianon ma is él, amennyiben a határon túli magyarok nem élveznek sok olyan jogot, amelyet más, európai kisebbségek igen.
Magyarán Trianon velünk élő történelem, jelen.
Azért, kedves kérdező, mert ez a történelmünk része, méghozzá igen meghatározó és tragikus része, szerintem minden normális magyar emberben megszólal a hazafiasság érzete, amikor szóba kerül trianon.
Azt meg nem tudom honnan szedted, hogy nem élnek elnyomásban a határon túli magyarok..ismerek felvidéki és erdélyi magyarokat, és nem sok jót hallani a szlovákokról meg a románokról:D
Jaj, koma... veled is csak eggyel többen vagyunk.
Tudom, nehéz megérteni, de a gyalázatos trianoni ill. Párizs környéki békediktátumoknak sajnos mind a mai napig komoly negatív hatásuk van az országra.
Mellesleg - ha már itt tartunk - nem a magyar az egyetlen nép, amely "régi dolgokon" ajvékol, szóval ilyen tekintetben nem vagyunk egyedülállóak.
"Trianon jogos és elkerülhetetlen volt, hiszen vesztes oldalon álltunk."
Teljesen aránytalan volt és el lehetett volna kerülni. A törököknek sikerült.
"A határon túli magyarok pedig nincsenek elnyomva, mert a szlovákok, románok stb már nagyrészt leszoktak az ellenségeskedésről. "
Szlovák nyelvtörvény? Székely autonómia?
"Mégis itt hazákban mindenhol azt hallom, hogy "Vesszen Trianon" meg éljen Nagymagyarország stb. "
Én ezt nem látom problémának. Téged miért zavar?
"Miért nem lehet végre a jövőbe tekinteni? Mi az oka annak, hogy a magyarok nagy része még mindig az ilyen sérelmeken rágódik?"
Miért kellene mindent elfelejteni? Az miért jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!