A szegények körében miért olyan népszerű a jobboldal?
A jobboldal mindig a nagy társadalmi különbségeket tartja helyesnek,ahol a szegény ember csak egy rabszolga.
Miért jó nekik arra szavazni,aki kihasználja őket?
"A jobboldal mindig a nagy társadalmi különbségeket tartja helyesnek,ahol a szegény ember csak egy rabszolga."
Ezt a hülyeséget te honnan vetted?
Értem én, hogy ballipsi vagy, de ennyire elvakult azért ne legyél.
A jobboldal pont, hogy a középosztálybeli diplomások körében népszerű.
Nézd meg országosan.
Nyugat-Magyarország totál Fideszes és a legtehetősebb megyék.
De, ha megnézed Budapestet, ott is a budai kerültek a jobboldalibbak.
Az ország szegényebb részén, Baranya, Borsod...stb erősebb a baloldal.
Borsodban erős a baloldal?
Ugye most csak viccelsz?
Budapesten a legnagyobb a baloldal támogatottsága.
Vidéken,ahol nagyobb a szegénység inkább jobboldaliak az emberek,ezért mondtam,hogy érthetetlen számomra a logikájuk.
Hát mer nemzethy-keresztyén.
Amikor a szegény ember tudja döngetni a mellét, hogy ő mekkora Nagy Magyar és maga Isten áll mögötte, akkor már egyből nem tűnik olyan szörnyűnek a szegénység.
A szegények alapvetően a radikalizmus irányába tolódnak, hiszen helyzetükre minél gyorsabb javulását remélik.
Ha már szóba hoztad:
A jobb oldal alapvetően nem tartja helyesnek a nagy társadalmi különbségeket. Más kérdés, hogy a színtiszta jobboldaliság valóban szolgaságot termel.
Csak arról sem szabad elfeledkezni, hogy ugyan ez megtalálható a többi nagy eszménél is.
A liberalizmus (illetve ez a liberális kapitalizmus) az gazdasági egységeket termel, úgy tekint az emberekre.
A kommunizmus (szocializmus) pedig nem igazán törődik az emberrel, mert igyekszik eltörölni az emberi autonómiát.
Ezért lenne fontos nem kizárni bizonyos eszméket, hanem a helyes egyensúlyt megtalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!