Szerintetek miért ilyen népszerű a FIDESZ és a JOBBIK? (részletek és az én véleményem lent)
Az, hogy a FIDESZ kétharmadot kapott, és a Jobbik a második legnépszerűbb párt, nem abból következik, hogy az emberek félnek? Aki fél az mindig rohan ahhoz aki erős(nek látszik), mert tőle várja a védelmet. Ezért nem zavarja az embereket, hogy Orbán egy második Kádár-rendszert épít fel, mert hiába diktatórikus, ereje van. ebben bíznak, lemondanak a szabadságukról, a (kérdéses, hogy megvalósuló) biztonságukért cserébe. Nem zavarja őket, ha a Jobbik elzárja a cigánytelepen a csapot, mert "eddig is minek élősködtek rajtunk".
A baloldal pedig képtelen megszabadulni a bűnözőktöl (Gyurcsány és társai), ezért jóérzésű ember még Orbán ellenében sem szavaz rájuk.
A legtöbben meg már nem hisznek senkinek, ezért el se mennek szavazni.
Nem ezekből adódik a jobboldal népszerűsége? Ha nem, akkor miből?
(légyszives senki ne ugorjon egymásnak, nem azért írtam ki a kérdést, hogy bizonyítsam, hogy én gondolom jól, hanem épp mert kíváncsi vagyok mások hogy látják.)
Egyik sem a legnépszerűbb, csak a híveiket tudják mozgósítani. Ha népszerűk lennének akkor a szavazásra jogosultak többsége szavazott volna rájuk. Most csak a 42-45 % szavazott összesen.
Orbán NEM a Kádár rendszert építi újra, hanem a Horthy rendszert. Egy kis réteg felső tízezer, a többség a nyomor szélén.
Szerintem jól látod a dolgokat.
A baloldal képtelen ezekre a dolgokra.Ahelyett, hogy keményen a cigányok körmére nézve, ahelyett babusgatja őket.
A fasiszták a 3. birodalom idején is igen népszerűek voltak, hasonlóan a többi jobboldali párthoz. Ennek az oka akkor is, most is a rossz gazdasági helyzet, a sok frusztrált, sikertelen, képzetlen ember volt.
Ilyen helyzetben sokan vágynak egy "erős vezérre" aki valami gyökeresen újjal, általában a demokrácia tagadásával, külső és belső ellenségek kreálásával és felmutatásával, nemzeti büszkeség felpiszkálásával operál és jó kommunikátorként sikeresen manipulálja a megszédült tömegeket.
Ilyenkor az általános emberi és társadalmi értékek, a szolidaritás és szabadság eszméje, a tudományok, művészetek tisztelete, az idősek megbecsülése, a betegek, gyengék és szegények felemelésének igénye, a morál és a tisztesség lehanyatlik.
Viktor mindent meg is tesz azért, hogy a nép minél tovább butaságban és kiszolgáltatottságban legyen tartható. Most éppen azt nyilatkozta, hogy a sikeres élethez nem az érettségin és diplomákon, hanem a kétkezi szakmákon (okj-s képzéseken) keresztül vezet az út, miközben minden épeszű ember tudja, hogy a képzetlen, műveletlen, nyelveket nem beszélő ember milyen kiszolgáltatott a munkaerőpiacon.
Diktatórikus? Lemondanak a szabadságukról? Képtelen megszabadulni a bűnözőktöl (sic!)?
Te nem kicsit vagy eltévedve...
A nácizmus (német fasizmus) a fasizmus egyik formája. Az olasz fasiszták elnevezése vált ennek az egész gonosz szélsőjobboldali őrületnek a gyűjtőneve.
A fasiszták mindig előjönnek a közbiztonság kártyával, de valójában a békés emberek nyugodt életét és biztonságát, a demokráciát és a szabadságot leginkább a szélsőjobboldali terrorbandák garázdálkodása és hangoskodása veszélyezteti. Ha a mai Magyarországról sikerülne valahogy kiebrudalni a fasiszta nézeteket a közbeszédből akkor a közbiztonság és az emberek biztonságérzete is sokat javulna. Ettől eltekintve a magyar közbiztonság jelenleg semmivel sem rosszabb, mint a szomszédos országokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!