Miért ilyen rossz a magyar baloldal? Iskolában és az internetről tanultak alapján a baloldali eszmék nagyon jónak tűnnek, de nem ez van az országban.
Baloldali eszmék
Szociáldemokraták
Egyenlőséget akarnak, nyugdíjat és azt hiszem tb-t akarnak
Bolsevikok mindent államosítanak, szétosztják a javakat, egyenlőséget teremtenek, igazságot, általános választójogot
Azt tanították, hogy a baloldaliak akarnak azonnali gyors változást, míg a jobboldaliak meg lassú apró változásokat csak, mert ők a konzervatívok, akik maradnának a réginél.
Erre most azt látom, hogy a jobboldal akar radikális változásokat, a baloldal 2006-ig tönkretehette az országot, s a fidesz egy hangyányit fejlesztett talán.
A baloldal miért áll az ország ellen? Talán a baloldaliak nem lehetnek hazafik? Esetleg ha lenne egy rendes, igazi baloldali párt az jó lenne?
Vagy ha nem orosz központú sztálinista kommunizmus lenne, hanem magyar központú?
Magyarorszagon nincs igazi jobboldal, csak baloldali partok vannak.
Ilyen egyszeru a megoldas.
"Iskolában és az internetről tanultak alapján a baloldali eszmék nagyon jónak tűnnek"
aki középiskolásként baloldali nincs szíve, aki egyetemista ként még az annak meg esze nincs
Saját bőrömön tapasztalom, ahogy a "jobboldal" is szétveri az országot.
Én arra a megállapításra jutottam, hogy lehet diktatúra, demokrácia, kommunizmus, vagy akár anarchia is, a rendszer akkor működne jól, ha a vezetői jók lennének. Diktatúra esetén a legkönnyebb, mert akkor elég ha a diktátor végzi jól a dolgát, ilyen parlamentáris demokrácia esetén az egész parlamentnek (vagy a 2/3-nak) kell jól végeznie a dolgát, ez ugye a korrupció miatt nehezebb, ha pedig anarchia lenne, az csak akkor lenne jó, ha az egész emberiség legyőzné a rossz oldalát és az ösztöneit, és mindenki felérne egy állami vezetővel.
Nem tudom jó megállapítás-e, de ez esetben felesleges szidni a bal- vagy a jobboldalt, aki úgyérzi, hogy valakik tönkreteszik az országot, akkor azokat a valakiket lehet esetleg utálni, akik hamisan az eszme mögé besorakoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!